1 Ağustos 2012 Çarşamba

BENEDICT CUMBERBATCH ve İNGİLTERE'DE TELEVİZYON DÜNYASININ EN ETKİLİ İSİMLERİNDEN BİRİ OLARAK SEÇİLMESİ

MODERN SHERLOCK BENEDICT CUMBERBATCH BROADCAST HOT 100 LİSTESİNDE
  Broadcast radyo ve tv dünyasını inceleyen haftalık dergi çıkaran bir kuruluş ve ben bu listeyi görünce sayfalarını da inceledim. Sayfada okurlarımız uzman , güvenilir haber için bize güveniyor yazıyordu. Açıkçası haberlerin bilmem ama İngiltere'nin etkili isim listelerin BENEDİCT CUMBERBATCH  görünce güvenimi kazandılar. Ayrıca listenin devamında yazarlar da Sherlock'un senaristler Steven Moffat ve Mark Gatiss'i yapımcılarda Sherlock'un  yapımcısı Sue Vertue (Moffat'ın eşide olur kendisi) da görünce listenin gerisine bile bakamadım sevinçten yani gerçekten mükemmel bir yapım olan Sherlock'un hakkının yenmemesi emeklerinin karşılıksız kalmaması çok güzeldi.Tabi fanı olduğum dizini bu başarılardan sonra belki sezon aralarını kısaltıp  bölüm sayılarını çoğaltacağına dair umutlarım da artmadı değil.(Bu arada liste sadece son 12 ay baz alınarak 7 kategoride değerlendirme yapılarak hazırlanıyor) 

  Benedict Cumberbatch Sherlock dizisindeki rolüyle insanı kendine hayran bırakıyor sanki Sir Arthur Conan Doyle bu karekteri onun için yazmış. Her bölümde rolünü oynamıyor adeta yaşıyordu.Hatta bize de yaşatıyordu. Zaten bu başarısı  onun role  nasıl seçildiği düşünülürse normal.Benedict Cumberbatch Sherlock dizisindeki rol için seçmeye giren tek adaymış. Moffat ve eşi kafalarında böyle bir proje olduğu zamanlarda Benedict Cumberbatch'ın bir filmini izliyorlarmış ve bu rol için onun biçilmiş kaftan olduğunu anlayınca Benedict Cumberbatch da rolü kabul edince seçmeye giren tek kişi olmuş yani seçmelere gerek kalmamış.Çok da iyi olmuş. İngilizler gerçekten yapımlarının hakkını veriyor ama modern Sherlok'un yeri daima ayrı olacak bence.

2 yorum:

  1. Sherlock'un yeri ayrıdr.Mükemmel bir dizi ve övgüyü hak ediyor.Uzun zamandır bu kadar iyi bir dizi izlememiştim.Sıkılma kelimesini unutturdu bana.Heyecan içinde 3. sezonu bekliyorum ve umuyorumki bölümler bu kalitede ve daha az zaman aralıklarıyla gelecek. İzlemeyen hemen başlasın. Çok şey kaybeder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten güzel bir dizi. Zaten emekleri karşılıksız kalmıyor. Ödülleri topladığı anlar çok oluyor.

      Sil