25 Ekim 2012 Perşembe

FAMILY GUY

PETER VE REYTİNG ÖLÇÜM CİHAZI
Family Guy dizisini bölüm sıralaması karışıkta olsa uzun zamandır takip ediyorum. Geçenlerde yayınlanan en son bölüme (11. sezon 2. bölüm) denk geldim ve izleyeyim dedim. Gerçekten kim ne derse desin çok keyif aldığım bir bölümdü. Hatta o kadar beğendim ki buraya yazmazsam içimde kalırdı.
 İtfaiye ziyaretinin ardından eve gelen ailemizin Nielsen ailesi seçilmesini konu alan bölümü biraz anlatayım. Nielsen reyting ölçümü için aileleri seçip evlerine cihaz takan bir kurum. Ailenin Nielsen ailesi seçildiğini öğrenen yerel haber spikeri Peter'lara istekleri olup olmadığını sormaya geliyor. Peter birkaç tane saçma sapan isteklerde bulunuyor. Spikerin bunları yaptığını görünce Peter ulusal kanallara da el atma isteği hissediyor. Ama tek cihazla bu işin imkansızlığını bilen Peter Cihaz kontrolüne gelindiğinde onlarca cihaz çalıyor. Ve başlıyor dizileri berbat etmeye Mad Men'e Star Wars'ın ışın kılıçları ekleten Peter, konusundan bihaber olduğu Breking Bad'i ise paten dizisine çeviriyor. En iyisi cinayet dizilerinde 2 saat beklemekten sıkıldığı için katili başında söylemelerini emrediyor.


Dizilerin berbat hala geldiğini gören kasaba halkı Petergilin evine dayanıyor.Biraz yaralan Peter'ı doktor bile muayene etmiyor. Kankalarının yanına giden Peter'e Quagmire şöyle der: Sayende televizyon kocaman bir çöplüğe döndü.Bu cümleyi nasıl öğrendim biliyor musun? Kitapta okudum canavar herif. Televizyonsuz kalmak insanı kitap okumaya teşvik ediyor. Peter ne kadar iyi bir iş yapmışsın.Arkadaşları tarafından dışlanan Peter durumu Brian'a anlatınca Brian önce kanalların küçük paydaya göre hareket etmelerini eleştirir ve düzgün diziler izleyerek TV yi eski haline getirebileceklerini söyler.Tam bu sırada reyting ölçüm cihazları sinirli bir kasaba sakini tarafında katledilir.
 Peter gene de televizyonu eski haline getirme amacından vazgeçmez ve televizyonculara gider. Burada The Simpson'un Homer'ini görürüz.(Bu atfı olumsuz bulananlar için bu üçü(Family Guy,The Simpsons ve South Park) arada sırada çekişir ve bence çok da renkli olur bu çekişmeler)Her tarafa emirler yağdırarak televizyonu düzelten Peter kankalarıyla televizyon başına döner. Ama ne yazık ki reyting ölçüm cihazları bu sefer de başka bir suistimalcinin eline geçtiğini görürüz.Bölüm biter ve akabinde Yeşil Yol yıldızı Michael Clarke Duncan ve 30'dan fazla filmde rol almış Phyllis Diller'i andılar. Kısaca güzel bölüm güzel bitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder