14 Temmuz 2013 Pazar

ELEMENTARY 1. SEZON 3. BÖLÜM

Uzun bir aradan sonra 2. bölümünden sonra izlememeyi bıraktığım Elementary dizisinin başına tekrar geçtim.
Bırakma sebebim öncelikle BBC Sherlock dizisinden yarı çakma bir dizi olmasına rağmen yer yer BBC'ye özgü atıflarda da bulunmasına rağmen kesinlikle ona özgü kaliteden mahrum olması.  Özellikle 1. bölüm incelememe bakarsanız diziyi eleştirmişim de eleştirmişim.Evet kesinlikle de haklı bir eleştiriydi. Özellikle herkesin kendi içinde değerlendirdiğinde çok güzel ,Sherlock ile kıyaslamamak gerek sözleri beni çileden çıkarmıştı.Bu dizinin BBC Sherlock'un çakması olması onu elbette ki Sherlock ile kıyaslamama  neden olur.İlk iki bölümde çıkarım sanatının yerle bir edildiği,Watson'un neredeyse cinayetleri çözecek olması,Sherlock'un kendisiyle çeliştiği yerler olması...Bu eksiklikler de onu eleştirmeme neden olur. Neyse özetle 2. bölüm sonrasının hem Şubat tatilimin bitimlerine gelmesi hem de diziye bayağı bir sinir olmam nedeniyle dizi bırakılmıştı.Kim bilir ne zamana...
Başlama nedeni takip ettiğim kadarıyla 3. bölümle birlikte dizinin olumlu anlamda ilerlediğine ilişkin yorumlar okumam,BBC'nin 3. sezonu uzak bir tarihe ertelemesi  nedeniyle çıkarım yapma sanatının Elemantary'de dişe dokunur hale geldiği haberleri birleşince Elemantary boşluğu birazcık da olsa doldurabilir düşüncesi. Hiç yoktan iyi değil midir?Ve son olarak kıyada köşede bırakıp sonra izleme kararı aldığım ya da hiç izlemem dediğim diziler kervanından bir dizi azaltmak.

Bu bölüme geçersek çocuk katili Balon Adam'ın yeni bir çocuk kaçırmasıyla olaya dahil olan ikilimizi izliyoruz.Çocukları kaçırıp bir de ardına balon bırakan şahsiyet...


Bölümün artıları kesinlikle az da olsa kayda değer olan çıkarımlar.(Mutfaktaki araçların bir kısmının iki tane olması ve iki tane olanlardan yeni olanların hemen hemen aynı zamanda alındığını fark eden Sherlock çiftin bir süre ayrı kaldığını anlar ki bu çıkarım ilk iki bölüme göre gelişme var dedirten çıkarımdı)
Bölümün eksisi kimse kusura bakmasın ama dava ortasında dırdır konuşup dikkat dağıtan üstü üstlük Sherlock'un uyarısına rağmen bir de bunu sindiremeyip Sherlock'u "Neden sen konuşursun da tersi olmazmış" diye sorguya çeken bir Watson'u itici bulurum beni rahatsız eder.

Bölüm de eşsiz dinleyici Angus ile de tanıştık.

Bölümdeki ilerlemeyi diğere bölümlerde görmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder