23 Temmuz 2013 Salı

ELEMENTARY 1. SEZON 8. BÖLÜM

The Long Fuse bölümün ana konusu görevinin son bulmasına 23 gün kalan Watson'un,Sherlock için daimi bir kefil bulma arayışlarıydı bence.Tabi ki Sherlock her daim olduğu üzere Watson'un yoluna taş koyar. Bu arada bir ofiste patlama yaşanır. Sherlock ise olayı çözümlemek adına oradadır. Hatta bu sırada "Artık bu yıkımları görmeyeceksin. Yeni hastanın yanında yaşayabileceğin en kötü şey kahvenin bitmesidir."  gibi bir cümleyle bir şeyler ima etmeye çalışıyor. Hatta Watson gidecek yeni hastası olmadığı vurguluyor.


 Holmes'in beğendiğim çıkarımlarına gelirsek burası Spoiler içeren bölüm olacak.
İlk olarak bombonun 4 yıl öncesine ait olduğunu tespit etmesi ki bunu bataryanın üzerindeki logodaki ağaç eksikliğinden anlaması.
Bu tespit onu ofisin 4 yıl önceki sahibine götürüyor ki o da bakın kim. House severler iyi tanır kendisi Dr. Cuddy ( Lisa Edelstein ) olur.

Holmes'in en sevdiğim 2. çıkarımı ise duvarlardaki çerçevelerdeki yer değişikliğinden duvarda bir ceset olduğunu anlaması...
Burada sinir olduğumu şey şu Gregson'un bazı şeyleri ısrarla anlamak istememesi. Yani Holmes birinin bu işi yaptığından şüphelenip onu sorgulatınca ,başka işlerin yapmış olabilir ama buna bulaşmadı derse,Gregson içn olay bir anlamsızlık abidesi oluyor. Bu çok sinir bozucu.
Ve Holmes sırf Watson'un uygun bulmayacağı bir kefil bulup ,Watson ona da onay verince o kefili de şutlamaya çalışır. Ama kefil adayı onun ilgisini çekmek için piyasa da bile olmayan bir arabanın kilidini açmayı kullanıyor. Asıl merak konusu ben" kendi kendime yeterim " ilkesini benimseyen Sherlock'un kilidi açıp açamadığı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder