23 Temmuz 2013 Salı

KARA SARAY-MELISSA MARR

Kitap Künyesi
Adı:Kara Saray
Yazarı:Melissa Marr
Yayınevi:Artemis Yayınları
Sayfa:331


Lanetli Sevgili kitabının devam kitabı ilk kitap gibi akıp giden bir kitaptı.
İlk kitabını yorumunu ne yazık ki blogumda yok. Kitabı okuduğum zaman henüz blogumu açmamıştım .O yüzden çok kısa spoiler içeren  bir özet geçelim.

Aislinn görü yeteneği olan bir insandır. Kendisi bu yeteneği sayesinde etraftaki perileri görebilmektedir. Ama yeteneğini hiçbir zaman perilere çaktırmaması gerekir. Yoksa bu onun sonu olabilir. Ama bu sırada soylu olan hatta Yaz Kralı olan bir peri onunla ilgilenmeye başlar. İnsan kılığında onun okula kaydolan kralın tek bir amacı vardır. Kehanette ki yaz kraliçesini bulmak.Keenan kış kraliçesi annesinin yaptığı laneti kaldırabilmek için yaz kraliçesi adayının  pek çok riski alıp bazı kuralları kabul etmesi gerekiyor.
Ve tabi Aislinn'in aşkı Seth'inde olayı daha garip hala soktuğu kesin.
Çok düşük oranda spoilerle 2. kitaba devan edelim.
Bu kitaba geçersek. Aislenn -Keenan Yaz krallığına hükmederken. Yeni kış kraliçesinin de eskisine oranla merhameti bütün periler alemine yayılır. Yalnızca Kara Saray'a ait periler için bu durum hiç hoş olmaz.Çünkü onlar perilerin korku,nefret gibi duygularından beslendikleri için periler alemine gelen barış onların beslenmesini engeller ve artık basit şeyler bile ölümlerine neden olmaya başlar.
Kara Kral Irial bu sorunu çözmek  için dövme yoluyla bir ölümlüye kendine  bağlanmayı ve onun sayesinde ölümlülerden beslenmeyi kara kılar.
Ve bu dövmeyi seçen Aislinn'in çok yakın arkadaşı Leslie'dir.
Leslie artık bazı şeylere hakimiyet kurmak için bir dövme yaptırmaya karar. Bu dövmenin hayatına değiştereceğine inancı tam.Yaşadığı acıları çevresiyle paylaşamazken,Aislinn'inde sırlarla dolu bir hayatı olması iki arkadaşın birbirine açılmasını daha zora koşar. Leslie bu arada Keenan'ın sağ kolu Niall'dan hoşlanmaktadır.Ama Aislinn arkadaşını peri dünyasından uzak tutmak için Niall'i bir ilişkiden men etmiştir.
Bütün bunlar olurken Leslie'nin hayatı hiç tahmin etmediği yönlerde değişmeye başlar.

Sizi farklı bir dünyaya götürecek akıcı bir kitaptı. Leslie'nin iç dünyası Niall'ın geçmişi bizleri okurken etkileyen parçalardan.İlk kitap Lanetli Sevgili'nin ardından o dünyanın toz pembe olmayan tarafını güzel güzel okumak için Kara Saray'a başlayın derim.
Alıntılara geçersek...
"Yaratıcı görüşler sanatı ortaya çıkarır. Sanat da dünyayı başka bir açıdan görmemizi sağlar."
"Eğer anılardan kaçamazsam...Kaçamazdı ama kalbinin anılarda gizli olan dehşet yüzünden değil,koştuğu için hızlandığını düşünmeyi tercih ederdi."
"Ne olduğumuz ne hissettiğimiz değiştirmiyor.Sadece bu duyguların peşinden gitmekte ne kadar özgür olduğumuzu belirliyor."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder