7 Ağustos 2013 Çarşamba

TEEN WOLF 3. SEZON 10. BÖLÜM

İzleyenleri şok eden bir Teen Wolf bölümünün daha sonuna gelmiş bulunmaktayım. Her zamanki gibi şahane bir bölümdü.
Kasabamızda çıkan fırtına sebebiyle hastahane boşaltılmaktadır. Ama Cora'nın nakli henüz yapılmamıştır. Melissa onun yanına geldiğinde bir an Peter'i görünce şok yaşar.

Cora ise siyah kan ile ökse otu kusmaktadır.
Jennifer olanlardan sonra soluğu Derek'in yanında alır. Ona Scott ve Stiles'in yanına gelip bir sürü şey anlatacaklarını,onlara inanmaması söyler. Ama sonra fark eder ki ikili çoktan Derek'i ziyaret etmiştir.
 Derek'in elinden kardeşini kurtarabilecek tek kişi olduğu için kurtulur. Tabi bir de elinde şerifin olması var.
Hep birlikte hastaneye giderler.Stiles Jennifer'ın plan dahilinde davranıyormuş bir izlenime kapıldığını söyler.Scott bunu düşünürken hastaneye varırlar.Stiles eline bir sopa alır ve yaptığı açıklama ile hepimizi güldürür.
Hastanede ise ikizler çoktan saldırıya geçmişlerdir. Bin bir güçlükle Cora'yı onların elinden alan ekip kısa bir anlığına Jennifer'ı kaybeder. Deucalion ve Kali'de hastanedelerdir. Hatta Melissa'ı bulup yanlarını alırlar.
Jennifer tekrar hastanede kapana kısılan ekibin yanına gelir.

Melissa bu sırada anons geçer. Deucalion Jennifer'ı istemektedir.Jennifer Scott'a annene bir şey yapmayacağını biliyorsun der ve bunun ardından Scott'un gerçek alfa olduğunu ve alfa sürüsüne istendiğini söyler.
Allison okulda Isaac ile konuşurken hastane naklini duyan Isaac hastaneye gidecek olur.Allison'un babası olayın üstüne gelir ve hep birlikte hastaneye giderler.
Hastanede ise Peter ve Scott ikizleri oyalarken dörtlümüz Cora'yı götürmesi gereken ambulansa giderler ama Kali ambulans şoförünü öldürmüş ve anahtarları almıştır. Derek ve Jennifer kaçarken Stiles ve Cora ambulansta kalır.Tek sorun Cora'nın nefes almamasıdır.Stiles Cora'yı suni teneffüsle hayata döndürür.


Bu arada Kali'nin Jennifer'ı tanıdığını fark ederiz. Ona "Julie" diye seslenmiştir.
Deucalion ise Melissa'a önce elektrikleri  kapattırmış ardından onu iyi niyet göstergesi olarak salmıştır.(Bölüm sonunda hiç de öyle olmadığını anladık.)
 Kesilen elektrik Derek ve Jennifer'ın asansörde mahsur kalmasına yol açar.
İkizler ise Peter ve Scott'ı canlarından bezdirmiştir. Ama bir yolunu bulup ambulansa sığınmayı başarırlar.
Ama Scott annesi ve Derek için geri döner.Fakat yine ikizlerin eline düşer. Annesi ikizlere şok vererek oğlunu kurtarır. Ardından hastanede yol alırken Allison,babası ve Isaac ile karşılaşırlar.
Kali Melissa'ı bırakan Deucalion'u Scott'a karşı zaafı olmakla suçlarken Deucalion onu Julia Bachary'i(Jennifer-Darach) öldürmediği için suçlar.
Meğersem Jennifer Kali'nin sürüsünün temsilcisi olan druidmiş.Kali alfa sürüsü kurulacağı zaman temsilcisini parçalamış ve ölüme terk etmiş.Bir kaç önce  Derek'in Paige'yi öldürmesi bakire kurban niteliğinde sayıldığı için nemetona güç vermiş. Ve Jennifer bu sayede yaşam tutunmuş.Bu arada Jennifer'dan ökse otuyla ilgili bir İskandinav efsanesi dinleriz.Ve ardından kurban ettiklerinin gücünü aldığını doğrularız.
Isaac,Allisaon ve babası, Scott ve annesi ile karşılaşırlar. Baş başa verip bir plan yaparlar.

 Isaac'ın yorumu herkesi şok ettiği gibi Allison'un aklına da bir fikir getirir.
Allison Jennifer gibi davranıp alfa sürüsünü üstüne çeker ardından babasıyla  birlikte alfaları oyalarken,Melissa elektrikleri getirir.Diğerleri hastaneyi boşaltır. Scott ise Derek'in yanına  gider.Ama Jennifer yanında yoktur. Stiles ise rastlantı eseri muhafızın aile anlamına geldiğini keşfeder.Scott'u bulmaya gider.Scott ise çatıya çıkar ve Jennifer'ın annesini götürdüğü ve yetişemeyeceğini anlar. Bunu ona Deucalion söyler.Meğerse Deucalion muhafızı aile demek olduğunu anlamış,üstelik Scott'a ne dese beğenirsiniz ."Benimle olsaydın sana ne anlama geldiğini söyleyebilirdim."
Bu adam elimde kalacak orası kesin.Halbuki bayağı ılımlı bakıyordum özellikle kör olma sahnesini izledikten sonra. Ama şu an dizi karakterleri kara listeme oturdu.Hayır kötüdür falan da diyemiyorum ki adam gördüğü her şeyden prim yapmaya çalışıyor.Özetle anneyi kaçıran Jennifer'dan çok Deucalion'a sinirlendim.
Üstelik bir de Scott'a birlikte çalışma teklif etmez mi?
Scott çaresiz kabul eder. Arkadan Stiles gitme diye yalvarmaktadır. Keza ben de ekran karşısında "Otur oturduğun yerde Scott. Bak gidenin dönüşü olmaz Deucalion'un yanına " dedim ama nafile.

Bu sahneden sonra darma duman olduğumuz kesin.Zaten bölüm boyunca yer yer gözü yaşlı görüğümüz Stiles'in yanında bir de çaresiz moda geçen Scott...
Tamamıyla senaristlerin bizi depresyona girdirmek için yapmış oldukları komplo.
Zaten Melissa karakterinin canlandıran oyuncunun The Walking Dead dizisi ile anlaşma yapmış olduğu söyleniyor.Bu yüzden ölümüne zemin hazırlanmış olabilir diye düşünüyorum. Eğer öyleyse biz hayranlar bir de bu ölüme katlanamayız şimdiden isyan modundayım. Çok öldürecekseniz Gerard'ı,Kali'i  hatta bu bölümden sonra Deucalion'u falan öldürün canım uğraşmayın geri kalanıyla.Ne bu  Scott-Stiles-Derek üçlüsüne yaptıklarınız yeter artık.
Kısa ve öz sizi depresyona girdirebilir ibaresi yapıştırılması gereken bir bölümdü.
 




4 yorum:

  1. bugün izledimm çok güzel bir bölümdü gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. en güzel bölümüydü bence dizinin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet son bir kaç bölümdür bölümler uçuyor zaten :)

      Sil