21 Ağustos 2013 Çarşamba

TEEN WOLF 3. SEZON 12. BÖLÜM /SEZON ARASI

Teen Wolf 3. sezon 12. bölümüyle Ocak ayına kadar bayağı uzun bir sezon arasına girdi. 
Bu bölüm  ne yazık ki normal yayınlanma zamanından bir kaç gün önce internete sızdı. Aslında dizinin TV'de yayınlandığı ülke hariç bizi çok etkileyen bir durum değil. Çünkü dizinin yayınladığında yapacağı reytingi bizim önce izlememiz etkilemiyor. Ama yayınlandığı ülkedekiler internete sızan diziyi izleyip sonra da normal akışında diziyi izlemezlerse reytingin yerlerde sürüleceği bariz. Söz konusu emek olduğu için umarım o kişiler daha duyarlı davranmışlar ve verilen onca emeğe saygılı davranmıştır. Temennim hiçbir emeğin karşılıksız kalmaması.
Şimdi bol spoili bölüm yorumuna geçelim.
Geçen bölümde suya giren karakterlerimiz kendilerini nemetonun yerini bulabilmek için anılarının kesitine bırakırlar. Üçü de Peter'in Scott'u ısırdığı geceye dönerek nemetonun yerini tespit ederler.


Uyandıklarında heyecanla nemetonu bulduklarını anlatırken ne yazık ki 16 saat uyuduklarını öğrenirler.Dolunayın yükselmesine 4 saatten az bir süre kalması büyük bir şok olur.
Cora iyileşmiştir ama Derek onu iyileştirirken güzsüzleşmiştir. Peter ona onlarca uyarıda bulunur.

Öte yandan Scott'un Deucalion ile tekrar bir araya gelmesini istemeyen kesime Deaton karşı çıkar. Düşmanın bile olsa ittifak yapabilirsin. Hatta onu yem olarak kullanabilirsin.

Bu Ethan gelip Lydia'dan Kali ve kardeşinin Derek'i öldürmesini engellemek için yardım ister.
Lydia-Ethan Derek'lere ziyarette bulunup durumu açıklarlar.Peter ile Derek arasında güzel bir diyalog geçer.
Derek Lydia'nın kendini mezarda hissettiğini duyunca biraz da Cora'nın itelemesiyle kaçmaya karar verir.
Bu sırada Isaac-Allison-Scott üçlüsü Allison'un evine giderler. Ama burada onları ne yazık ki Scott'un babası karşılar.

Bu sırada Derek'i Kali ziyarete gelmiş. Lydia umutsuzca onu oylama çalışmaktadır.
Sonunda kaç bölümdür içimizde kalan konu dile geldi. İşler şiddetlenmeye başlarken Darach olaya dahil olur.Dacah birleşip ortalığı birbirine katan ikizleri bir saniyede ayırıverir. 
Ardından Kali ile mücadele başlar. Darach ona normal görünmenin bedelinin güç olduğunu söyleyip,Kali'yi öldürmek için bu gücü kullanır.O güç cam kırıklarını havalandırır ve Kali'nin sonu olur.
İnanılmaz derecede mutlu mesudum Geldiği ilk andan beri sevmediğim ve her bölümde artan nefretime maruz kalan bu karakterin diziden çekip gitmesi paha biçilemez.
Darach bir anda ayaklanan ikizleri de öldürür. İkizler konusunda kararsızım.
Stiles ile nemetona doğru ilerlerken Darach kaynaklı fırtınadan kaza yapar. Bu arada bu fırtına yer altında ebeveynler için oldukça zor şartlar doğruyordur.
Öte yandan Scott'un babası üçlüyü zorlamaya başlar.
Sizi bütün gece burada tutacağım tehditler Allison'u harekete geçirir ve babasının avcılık malzemeleri sayesinde kaçma şansını elde ederler.
Darach ise Derek'e ulaşmak için Lydia'nın çığlıklarını kullanır.
Tabi ki Derek bu çığlıklara kayıtsız kalmayacaktır.
Scott-Allison-Isaac üçlüsü ise nemeton bölgesine gelirler ama Stiles ortalarda yoktur ve bu tek sorunları değildir. Deucalion bir anda olaya dalar. Scott onla Darach'ı oyalama kararı alır. Diğerlerini de nemetona yönlendirir.Darach ise bu sırada Derek'in aklına girmeye çalışır. Eğer sen yanımda olursan 3 ebeveyni öldürmeme gerek kalmaz diye.
Derek tabi ki teklifi kabul eder.
Şiddetlenen fırtına Allison ile Isaac'ın nemetonu bulmasına mani olmaz ama oradan çıkmalarına mani olur.
Cora ve Lydia ise ikizlerin yaşadığı keşfedip onları Deaton'a götürürler.
Scott ise Jennifer'ı Derek'in gençliğine gittiğimiz bölümdeki sürülerin toplandığı yere çağırır.Asıl istediğinin intikam olduğunu bildiğini söyler.
Scott karşısında Derek'i görünce küçük çaplı bir şok yaşar.
Deucalion her zaman ki esprili havasındadır.

Jennifer'ı da tiye alır.
Ve sonra dönüşüp Darach ve Derek'i  tek başına alt edebileceğini gösterince bu rahatlığın sebebi anlaşılmıştır.
Küçük çocuklar için yeni öcü modeli. Bence büyüklerde de kullanılabilir.
Darach'ı yakalayan Deucalion onu öldürmek için Scott'u kullanır.
Hatta onu zorlamaya başlar. Kolundan tutup çeker ki bu anda Scott ona Gerard'ın "Deucalion her zaman kör değil" dediğini söyler.

Ve ardından bu  bilgiyi kullanışını ve Deucalion'u etkisiz hala getirişini izleriz.
Ve bu zaman zarfında ay tutulması gerçekleşir,kurtlar insan hallerine dönerler.
Ayrıca ebeveynler,Isaac ve Allison yerin altına hapsolmamak için kıyasıya mücadele vermektedirler.Ve neredeyse umutlarını kaybetmişken Stiles günü kurtarır.
Darach ise kontrolsüz bir şekilde Deucalion'u yerden yere vurmaktadır.Derek ise ona Deucalion ölmeden senin ödediğin bedeli görmeli diye öneride bulunuyor.Darach bunun üzerine ona iyileştiriyor. Ama onun öldürmek için son hamlesini yapacak gücü bulamıyor kendinde.
Derek Cora'yı iyileştirdiği zaman güçsüzleştiği için bunu düşünmüş. Darach ondan Deucalion'u öldürmesini istiyor.Derek ise yırtıcıyım ama katil değilim diyor.
Tabi bunun üzerine Darach Derek'e saldırıyor. Bizde eskiden Derek'in çektiği acılardan kısa bir kesit izliyoruz.Ve aklıma Derek'in hep fedekarlığından çektiği geliyor.
Darach vaktin uçup gittiği fark edemeden tutulma bitiyor.Tabi hemen kendini korumaya alıyor.
Çemberde olunca rahat rahat konuşuyor. Gidip son 3 kurbanı da öldüreceğim diye. Sonra Scott çembere girmeye çalışıyor. Darach rahat tabi bunu daha önce de denedin ayaklarında.

Karelerden anlaşıldığı üzere Scott başarılı oluyor ve Artık bir alfayım ama fırtınayı durdurmazsan gözlerimin rengini değiştireceğini umursamadan seni öldürürüm diyor. Burada olaya Deucalion dahil oluyor.Benim gözümün rengini değiştirmez,yani izin verirsen diyor ve Darach'ı öldürüyor.Ve herkes derin bir oh çekiyor.
Deucalion'un bırakıyorlar.Allison ise babası ile gelmesi muhtemel yaratıklar hakkında konuşur ve yeni bir kanun söyler:"Biz kendini koruyamayanı koruruz."
Derek ise kasabadan ayrılmıştır.
Scott bunları Deaton'a anlatırken bir parçasının onun dönmesini umut ettiğini ama diğer parçasının başka bir yerde iyi olacağını umduğunu söylüyor.
Daha sonra babasının bir süre daha gidecekmiş gibi görünmediğini ama sadece kaldığı için hoş karşılanmadığını da belirtiyor.
Stiles ve kendisinin o kurban edilme karanlığını her gün hissettiklerini söylüyor.Buna karşılık kendisinin arkadaşlarına baktığını söylüyor.
Ve bu sırada  Aiden-Lydia ,Ethan-Danny ve Isaac-Allison çiftlerini görüyoruz.
Bu senaristlere bir kaç çift lafım.Evet Teen Wolf'u artan bir kaliteyle bize sunuyorsunuz,ama bu ilişki olmaz olmamalı. Allison en azında kolayca nefret edeceğimiz karakterle olmalı,ayrıca Scott bu ilişkiye gülerek bakmamalı hala Allison'u severken olmaz böyle şey.
Hiç olmazsa Stiles her zaman yanında ne yapalım elimizdeki ile yetinelim.
Deaton ona Darach'ı sorduğunda onun cesedinin gittiğini söylüyor. Biz de bu esnada tekrar sürünerek nemetona yol alan Jennifer'ı izliyoruz. Ama bir el onu durduruyor. Bu elin sahibi Peter'dır.
Jennifer ona alfalığı Scott'tan çalacağını söylediğinde Peter önce onu öldürüp ardından bizi şok eden gerçeği söylüyor.

Gayet güzel bir bölümle 6 Ocak'a kadar ara verildi. Dönüşünün daha mükemmel olacağını düşünüyor sizi iyi seyirler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder