8 Eylül 2013 Pazar

BIÇAK SIRTI-TESS GERRITSEN

Kitap Künyesi
Adı:Bıçak Sırtı
Yazarı:Tess Gerritsen
Yayınevi:Martı Yayınları
Sayfa397



Genç bir anestezi uzmanı Kate Chesne Hawai'deki Mid Pac Hastanesinde 1 yıldır çalışmaktadır. Hastanenin hemşirelerinden biri olan Ellen O'Brien  safra kesesini aldırmak için Kate'nin kontrolünün ardında ameliyat masasına yatar.Aslında gayet kolay geçmesi gereken bir ameliyatken Ellen ne yazık ki masada kalır. Bunun ardından ameliyatı yapan doktor Guy Santini hastanın EKG'sini incelediğinde Kate'nin büyük bir hata yaptığını anlar.
Artık hastane ve Ellen'in ailesi bütün suçlama oklarını Kate'e çevirmiştir.


Ellen'in ailesi kariyerini,kariyerlerini mahvettiği doktorlar üzerine kuran  çok meşhur ve yetenekli bir avukat olan David Ransom'u tutmuşlardır.David daha ilk andan itibaren suçlunun Kate olduğuna inanmıştır ve onun suçunun cezasını çekmesi için elinden geleni yapmaya hazırlanmıştır.Keza doktorlardan nefret David için bu hiç de zor bir işlem olmayacaktır.
Kate her ayrıntıları düşünüp hata yapmadığı inanınca karşı tarafın avukatı ile görüşmeye gider. Ama David'in tutumu onu yerle bir eder.
Kate David için "Gücünü gittikçe yitirmeye başlayan güneş ışığı sanki onu bir yenilmezlik örtüsüyle sarmalamış gibiydi" diye düşünür. Özellikle David'in "Cehennemdeki bir kartopu kadar bile şansınız yok" demesi bunda büyük bir etken taşımakta.
Aslında iki karakterde birbirinden hoşlanmıştı. Ama iki karakter de bunu kendilerine bile itiraf etmekte zorluk duyan ve bu duyguları bastırmaya çalışan insanlar da olunca bir de dava olayı olunca bu ilişki başlamadan biter gözüyle bakılacak bir ilişki olur.
 Hastane çalışanlarını öldürmeye başlayan bir psikopatın işlediği cinayete tanık olan Kate bir anda bir seri katilin listesinde tepeye çıkar ve bu da her şeyin karmakarışık olmasına neden olur.
Ve Kate hem yaşam hem de kariyer savaşı veren biri olup çıkar.

Kendimi her zamanki gibi Tess'in kalemi bıraktı o da akıp gitti.Gerçekten gerilimli ,merak uyandırıcı akıcı bir romandı. Herhalde gerilim severlerin daimi adreslerinde biri olan yazardan daha azını beklemekte saçmalık olurdu.
Gerilim,gizem gibi unsurların yanında karakterlerin iç dünyalarını betimleyişi, yaşadıkları ikilemleri bize tüm çıplaklığıyla sunuşu, romantizimi eksik etmeyişi bu kitabı vazgeçilmez kılanlardan  sadece bir kaçı. Severek okudum size de tavsiye ederim.

"-Bence bu senin davranış tarzın.Arkasına saklanmaktan hoşlandığın bir buz maskesi takıyorsun.....İnsanlar sevgi ve düşkünlüklerini farklı şekilde gösterilirler.
-Ne zamandan beri psikolojiye uğraşıyorsun?
-Çok karmaşık bir adamla karşı karşıya geldiğimden bu yana."

"David açısından sevgi kaybedildiğinde ne kadar açı çektiğiyle ölçülmekteydi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder