22 Eylül 2013 Pazar

PERCEPTION 2. SEZON 9. BÖLÜM

2 bölümlük yaz finalinin (ki buradaki yaz finalinin kastettiği dizi  yaz dizisi olduğu için mi yoksa kışın devam edeceği için mi kullanılmış ne yazık ki anlayamadım.) ilk bölümü incelemesi ile karşınızdayım. Gerçi bu bölüm 10. bölüme sarktığı için  bu bölümün sonunu 10. bölümde anlatıp bu bölümde spoiler oranını düşük tutma kararı aldım.
Aslında bölüm başları sezon finaline bağlanacak kadar ağır bir konu içermiyordu.
Afganistan'da görev yapmış gümüş madalyalı bayan bir askerin bir markette bomba patlatmasının ardından Moretti'nin incelemesine alınmasıyla başlıyor her şey.
Pierce'nin kızı incelemesinin ardından Klüver-bucy sendromu olan nörodavranışsal bir bozukluğu olduğunu keşfetmesi bir olur.



Moretti Donnie'den kadının bu suçunun hastalığından kaynaklı olduğunu muhtemelen bu hastalığa Afganistan'da yakalandığını bu yüzden onun hapishaneye değil tedaviye gönderilmesini rica eder. Donnie'de Kate'nin gözüne girme fırsatını tepmez ve bunu sağlar.

 Ama ne yazık ki kadın hastanedeyken Afganis'tanda birliğinden bir arkadaşının cesedinin üstünde kanlar içinde bulununca iş Donnie'e patlar.
Moretti olayları takip eder ve bu onu bambaşka bir sonuca çıkarır.

Düşük oranlı spoiler.
Aslında Afganistan'da Silahlı Hizmetler Komitesi'nin başkanının oğlu bu askere tecavüz etmiş. Üstelik öldürülen birlik üyesi bu olaydaki yalancı tanıkmış.Moretti bu olayın ispatını yapmaya karalıdır. Önüne çıkan bütün engelleri hiçe sayması gerekse bile.
Daniel ise bu bölümde ilk aşkıyla karşı karşıya kalır.Miranda Pierce'nin henüz şizofren tanısı konmadan çıktığı müzisyen adayıydı. Şimdilerde ise çok iyi bir müzisyen olmuştur ve Pierce'nin üniversitesine bir kaç haftalığına müzik dersi vermeye gelmiştir.
 Tekrar geçmişe dönerek Pierce'nin gençliği bu ilişkinin bitirilmesinin nedenlerine dair ipuçları aldık.
Üstelik Paul'un gençliğini de gördük.
Kısacası güzel bir bölümdü.Final bölümü incelemede daha fazla detay vereceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder