12 Ekim 2013 Cumartesi

ELEMENTARY 1. SEZON 21. BÖLÜM

A Landmark Story adlı bölüm uzun zamandır iple çektiğim bir bölümdü.Bölüm başlamadan önceki bölümlerden özet geçilip Moran'ı görünce bu bölümde az çok Moriarty izleyeceğimizi anladım.
Sebastian Moran kalp pili seri numarası sayesinde kalp krizi geçirtilen kurbanın Moriarty'in yeni kurbanı olduğunu anlayınca olayı hapishanede bile olsa Sherlock'a aktarır.


 Sherlock her ne kadar Moriarty'e inanmasa da olayı araştırmaya başlar. Ve gerçekten de adamın cinayete kurban gittiğini anlar. 
Sonrası çorap söküğü gibi gelir.Bir müzenin korunması hakkındaki kurulda olan kurban ölmeden kuruldaki oyunu müzenin korunmaması hakkında değiştirmiştir.Daha sonra bu müze olayında yollarına çıkan herkesi öldüren üstelik bunu kaza ölümü gibi gösteren bir katilli karşı karşıya kaldıklarını anlarlar.
Ve bu katilin onları Moriarty'e götürme olasılığı olduğunu...
Bölümün ilerleyen sahnelerinde Sherlock'un yeniden Irene'nin katilini öldüreceğini düşünen Watson onu bu konuda sıkıştırır. Sherlock ise ona şu an tutunacak bir dalım var senin nasıl geliştiğini görmek istiyorum tarzında bir cevap verir. Ki bu Watson'un duyduğu en güzel şeylerden biri olur.

Fazla spoilere girmek istemesem de bölümün sonunu yazmadan olmaz.
Öncelikle sürekli Moriarty olarak birinin işaret edilip o çıkmaması beni rahatlattı çünkü benim kafamdaki şablona uymayan bireylerdi.
Sherlock'u Moran'ı ortadan kaldırmak için kullanan Moriarty bende 10 puan aldı. Ve en son sahnede sadece telefonun ucundaki bir seste olsa Moriarty'ı ile ilk temas yaşanmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder