15 Ekim 2013 Salı

ELEMENTARY 1. SEZON 22. BÖLÜM

Risk Management sezon finaline 1 bölüm kalmış.Tabi dizinin sezon finalinin 3 ay önce yayınlandığını düşünürsek sonu merakla biten bir bölüm olsa da çok rahatım çünkü birazdan sezon finaline geçeceğim herhalde diziyi güncel olarak seyretmemenin tek ama büyük yararı 1 hafta meraktan çatlamamak. Spoiler içerir.
Geçen bölümde Moriarty ile konuşmanın başında kalmıştık Moriarty Sherlock'u dedektif niyetiyle tutup eğer 6 ay önce öldürülen adamın katilini bulursa ona bazı cevaplar vereceğini söyler.Elbette ki bu cevaplar Irene Adler ile ilgili olacaktır.
Sherlock olayları fazla sorgulamadan 6 ay önce öldürülen kurbanın davasını incelemeye başlar. Ve bu arada biz de Irene Adler hakkında bilgi sahibi oluruz. Sherlock tarafından The Woman(O kadın ki anlayan anladı) olarak nitelendirilen karakterimiz Rönans tablolarını onaran bir ressammış .Sherlock Irene'i anlatırken öyle romantik bir havaya bürünüyor ki anlatılmaz.


Bu arada dava bir intikam hikayesidir.22 yıl önce öldürülen kardeşinin katilini bulduğuna inanan ve onu öldüren adamın hikayesi.
Ama Moriarty tarafından verilen uyarı olayın bu kadar basit olmadığı yönündedir. Aslında öldürülen kişinin katilin kız kardeşini öldürmesi imkansız olduğu ortaya çıkar. Olay kız kardeşi öldürülen kişinin girdiği bunalımdan çıkması için eşinin düzenlediği basit bir aldatmacadır. İntikamını doğru kişiden aldığına inanan kocasının rahatlayacağını düşünen kadın yıllar önce gördüğü katile benzeyen birini katil ilan etmesi...

Moriarty'in amacı Sherlock'a hayatını intikam peşinde koşup,başkalarının hayatını mahveden birini göstermek.
Olayın ardından Moriarty Sherlock'u bir eve davet eder. Sherlock her ne kadar Watson'u korumak için bunu gizlese de Watson onu takip etmiştir.İçeride onları neyin beklediğini bilmeden güvensiz adımlarla etrafı gezerken Sherlock hiç beklemediği biriyle karşılaşır.
Resimlerine gömülmüş Irene Adler ile...

 Irene Adler'i canladıran oyuncu Natalie Dormer. Kendisi The Tudors dizisinin Anne Boleyn'i ve Game of Thrones dizisinin Margaery Tyrell'i. 
Bu bölümün son sahnesinde Jonny Lee Miller'in oyunculuğuna şapka çıkartım o nasıl bir oyunculuktur ya.                                Sadece son 30 saniyedeki performansı 10 üzerinden 10 puandı işte o kadar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder