28 Ekim 2013 Pazartesi

THE ORIGINALS 1. SEZON 4. BÖLÜM

SPOİLER...
Davina'nın Elijah'ın hançerini çıkartıp,inceleyip tekrar Elijah'ı hançerlemesiyle açılıyor bölüm.Sonra Klaus ile Camille'nin konuşmasını izliyoruz.

Konuşmanın devamında Klaus Camille'nın arkadaşlığından hoşlandığını söylüyor.Sonra ona anılarını yazma işini teklif ediyor.Lafı Marcel'e getiriyor. Ve bir anda bakıyoruz ki Klaus vampir cadı ne var ne yok Camille'e anlatmaya başlamış.Yer yer etki altına alarak.


Davina ile Marcel ise Elijah'ın tabutun önünde konuşmaktadır. Marcel Elijah'a hakaret eder. Ve dayaklıklar listeme yerleşir. Davina Elijah'ı vermemekte ısrarcıdır.Ayrıca Dauphine müzik festivaline gitmek istiyor. Marcel izin vermiyor.Tabi kızımız cadılık güçlerini kullanarak Marcel'in kanını kaynatınca Marcel mecbur izin veriyor.
Klaus ise Camille'i ziyaret ediyor tekrar.Klaus Camille'i sadece onu gördüğünde vampir olduğunu hatırlamasını sağlayacak şekilde etki altına almış.

Marcel ise müzik festivalinde Davina'ya eşlik etmesi için Camille'den ricada bulunmuş.Klaus onu etkileyerek bu ricayı kabul etmesini sağlıyor.Bu arada Klaus Camille'den hoşlandığını belki başka türlü olsa arkadaş olabileceklerini itiraf ediyor.
Cadılardan Agnes ise Hayley'in kontrol yaptırması için ısrarcıdır. Hayley'in pek gönlü olmasa da kabul eder.
Rebekah ise Kalus'un hem Davina'yı hem Elijah'ı ele geçirme planından rahatsız kendi çapında araştırmalara boğulmuş.Panjurlu çatı katlarını aramakla meşgul.
Ve müzük festivali gecesi Marcel Davina'yı dışarı çıkartıyor.
Davina mutlu mesut gözleri sürekli sahnede keman çalan çocukta. Marcel ise Camille ile biraz sohbetten sonra  kızları baş başa bırakıyor.
Agnes ile Hayley'de doktorun yanına gidiyorlar.Ama Agnes amacının iyi olmadığını belli ediyor.
Rebekah'ın panjurlu çatı katı arayışları bir kilisede son buluyor. Orada Peder Kieran ile tanışıyor.
Ve kilisenin hiç hoş olmayan geçmişini öğreniyor.9 ilahiyat öğrencisinin içlerinden biri tarafından katledilip ardından katilin intiharıyla son bulan kilise geçmişi Rebekah'ı pek etkilemiyor.
 Ama etki altına alarak çatı katının yerini öğreniyor.Ve Elijah'ı buluyor. İçeri giremiyor ama Elijah'ın uyandığını anlıyoruz. Çünkü Davina bıçağı bir sefer çıkardığında etkisinin kaybolduğunu bilmiyor.Elijah onu yıllar önce gittikleri opera anına götürür. Amacını açıklar Davina ile ittifak kurabilmek. Rebekah'dan Hayley'i koruyacağına dair söz alır.

Hayley ise doktora muayene olmuştur.Ve onu yakalamaya gelenleri görmüş. Kaçmak için çabalaya başlamıştır.

Klaus ise Davina'nın Tim'e duyduğu ilgiyi kullanmaya karar verir.(Davina ile 10 yaşlarında belli arkadaşlarmış)Camille ile not gönderir ve Tim'i etki altına alır. Davina ise malum kilisede buluşmak istediğini söyler.Festivalden kaçan iki kız kiliseye gelir. Davina ve Tim ile Klaus ve Camille sohbet eder.
Tim kilisede Davina'ya keman çalar.
Camille ise kilisedeki katliamdan bahseder. Konuşma öyle bir hal alır ki Camille'nın katili tanıdığını anlarız.
Meğersem ikiziymiş. Ayrıca hiçbir belirti göstermemiş. Camille vicdanen çok rahatsız Klaus ise kendi şeytanlarımıza karşı hepimiz tek başımızayız deyip Camille'ı kiliseden gönderiyor.
Marcel ile Peder Kieran ile karşılaşıyor. Meğer peder her şeyden haberdarmış. Ayrıca minede kullanıyormuş. Rebekah'ı Marcel'e söyleyip, Marcel'in yaptıklarından hoşnut olmadığını belirtir.
 Klaus ise sonunda Davina ile karşı karşıya gelir.Onu Marcel'e karşı kışkırtmaya çalışır. Ben seni korumaya alsam özgür olursun,hapishane hayatı yaşamazsın der. Davina bugünlerde milletin kanının kaynatmaya çalıştığı için Klaus'da bundan nasipleniyor. Ama o hemen Tim'i kullanıyor.
Davina ise sinirden çatlıyor kırılmadık cam bırakmıyor.
Hayley ise kaçmaya devam ediyor önüne geleni yere sererek sonra Rebekah geliyor yardıma.Ama bu rahatlık kısa sürüyor ikisi de okları yiyorlar.Rebekah uyandığında Hayley'i bulamıyor tabi.

Klaus ise Davina'nın fırtınasından sonra Tim'i aşağı atıyor. Ölmek üzere olan Tim'in başına gelip yıkılan Davina'ya bir teklif sunar Klaus. Kanımla iyileştirebilirim onu der.

Davina mecbur kabul eder.Onu iyileştirir. Davina ile konuştuğu dahil olmak üzere her şeyi unutturur.Ve Tim'i gönderir. Ardından bana bir iyilik borcun var der ve orayı terk eder. Bunların üzerine Marcel gelir.Davina tripleri ona atar.
Klaus ise Rebekah'ın yanına gelir. Hayley nerede muhabbetleri fazla uzamadan hiçbir şey hatırlamayan Hayley ortaya çıkar. Üstelik ok yarası haddinden fazla derecede hızlı bir şekilde iyileşmiştir.Bunun sebebi kurt olmasından öte vampir kanın taşıyan çocuğuymuş meğer.
Ayrıca kendisini korumaya çalışan bir kurt olduğunu söyler.Rebekah burada Elijah ile iletişime geçtiğini belirtir.
Marcel ile kendisine yakın adamlarından biriyle atışır.
Klaus ise Camille'nin evine gider. Davet alır.Camille Sean'ın katliamının vampir etkisi yüzünden olduğunu düşündüğünü söyler.Klaus Camille'nın bu araştırmaya girişiceğini anlar.Ve onu etki altına alır. Camille buna ne kadar karşı çıkarsa çıksın.Hatta olayı araştırıp sorumlu olana acı çektireceğine bile söz verir.
Davina ise tabuttan çıkan Elijah ile baş başa kalır...

Bölüm yorumuma gelirsek öncelikle Klaus her zamanki gibi çok zeki ve herkesin zayıf noktasını kullanmakta muazzam derecede başarılı. Ama Camille'nın beyninin efendisi gibi davranmasından çok rahatsızım.Biri mine içirsin Camille'e.Hele de son sahnelerde  kardeşimi onurlandıracağım dediğinde pek samimi bulmadım çünkü o kardeşleri gene hançerleyeceksin.(Galiba Camille'ı bu kadar kullanmasından rahatsız olduğum sinirliyim.) Ama genede Klaus benim için bir tanedir. Elijah ile her zaman ki asil kibarlığı ile Davina'yı kendi tarafına çekebileceğini düşünüyor ama neden bilmem ben pek ihtimal vermiyorum.
Hayley Klaus yakınlaşması mecburi,Klaus Camille ilişkisi hafiften çıkar üzerine kurulu(zihin kontrolleri ilişkiyi bayağı bir zedeledi.),Caroline ise The Vampire Diaries'te kaldı.Özetle hangi ilişkiyi desteklesek biraz problemli.O yüzden ilişkiler konusunda henüz taraf tutmuyorum. Öte yandan Hayley'i kurtaran kurt,Sean'ın katliam sebebi ve cadıları Hayley'i öldürmeye itecek kadar korkutan bebek merak konusu.
Yeni bölümü heyecanla beklemekteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder