14 Ekim 2013 Pazartesi

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 2. BÖLÜM

SPOİLER...
Geçen bölümün sonunda Silas'ın Bonnie'nin babasının öldürüşüne şahit olmuştuk tıpkı Bonnie'nin şahit olduğu gibi. Bu bölüm Bonnie'nin içini Jeremy'e dökmesiyle açılıyor. Kızımız daha kendi ölümünü hazmedememişken şimdi de babası...
Katherina ise herkesten kaçarken Matt sayesinde yakalanıyor. Matt ve Jeremy ikilisi Katherina ile yolculuğu başlıyor.Katherina bu noktada kendisi ile ilgili ibretlik bir tespitte bulunuyor. Malum Silas bütün kasabaya onu aratıyor,diğerleri de onu Stefan ile takas etmek için onu ele geçirmeye çalışıyor.


Elena ise Megan'ın ölüm raporunu ele geçirmiş ve vampir saldırısının örtbas edildiğinden emin olmuştur. Buralarda örtbas işlerini yürüten bir konsey olduğundan emin olunca raporu imzalayan kişinin tıp fakültesinde hoca olduğunu öğrenmiş ve onun girdiği uygulamalı mikrobiyoloji dersine kayıt yaptırmıştır. Acaba Elena ve Caroline okula uğramadan doktor olabilecekler mi?
Dr.Wesley Maxfield  'ın dersine girip lay lay lom takılmalarının bedeline hocalarından fırça yiyerek öderler. Üstelik doktorun onların ilk sınıf olduğunu anlaması ve bu dersi almamaları gerektiğini yüzlerine vurması da cabası.
Damo ise Stefan'ı taş ocağında arattırmaya çalışır. Bu esnada Elena'ya doktor hakkında tavsiyeler verir.
İşkence,tehdit...
Bu konuşma esnasında Silas Elena'yı ziyaret eder. Hemen titreşimlerini gönderip onu etki altına alır. Ve Stefan gibi davranıp Damon'un sakaldıklarını abartarak Elena'ya aktarmaya başlar.Jeremy mevzusunu duyan Elena çıldırır. Bu arada kaçak üçlüyü gören kasabalı hemen Silas'a haber verir.Silas Elena'ya Jeremy'in görüldüğü yeri söyleyip ondan Jeremy'in gidebileceği yeri öğrenir.
Damon ise son sürat üniversiteye gelmiş ve Elena'yı aramaya başlamıştır.Burada karşısına Silas çıkar ve aralarında şöyle bir diyalog geçer.
Silas Elena'nın Damon'dan neden hoşlandığını anlamamış herhalde arkadaş 2000 yıl mezarda kalınca gözleri bayağı bir bozulmuş.
Damon Caroline ile Elena'yı armaya gider tabi ki kampüste şenlik vardır. Elena ise ilk bölümden beri konuştukları Caroline bariz yazan karakter Jesse ile Dr. Wesley hakkında konuşur.Bu esnada Damon onları bulur ve Jesse'yi yumruklar. Elena ile yurt odasına giderler. Caroline ise Jesse ile ilgilenir. Bu Jesse karakterinde var bir iş ama hadi bakalım hayırlısı.
Elena meğersem Silas tarafından etki altına alınmış Damon'u öldürmesi için. Damon'u zayıf düşürür mine ile ama Damon aklını kullanarak Elena'nın bu öldürme isteğini kırmasını sağlar. Ve bu durumda Elena'ya en çok yardımcı olan şeylerden bir de Stefan'ı bulma arzusu. Bu ilişkini çarpıklığını siz düşünün artık.Caroline ise odaya girip ikisi ölümden dönmüş gibi görünce espriyi patlatıyor.

Kaçak üçlü ise ormanda kamp yapmaktadır. Bu esnada insanlığın dezavantajlarıyla mücadele eden Katherina bir söylev çeker.

Silas ise Matt'i yalnız yakalayıp onun zihnini kontrol etmeye çalışır ama ilk kez başarısız olur. Sebebi ise geçen bölümde gördüğümüz sahnede yaşananlar meğersem orada Nadia ve arkadaşı Matt'ın zihnine yerleşmişler.
Silas onları gezgin olarak adlandırdı. Bu gezginler geçen sezon Kol'un Silas hakkında bilgi edindiği kişiler olabilir acaba?Her neyse sinirlenen Silas Matt'ı öldürür. Ve yüzük sayesinde dirileceğini biliriz. Bu dirilme kısmında geçen sezonlarda Alaric'in nasıl dirildiğine ışık tutacak olaylara şahit olduk.Bonnie Matt'ı kısmen yönlendirerek onun vücudunu bulmasını sağladı. Ama asıl olay Matt'in Bonnie'nn öldüğünü öğrenmesi ve onunla dertleşmesi. Hatta ona sarılması. Her ne kadar Matt bunları unutacak olsa da Bonnie için sağlam bir terapi oldu.
Jeremy ve Katherina kaçarken Jeremy Matt için geri dönmeye karar verir. Katherina'ya ise arabaya bin ve git der.Katherina ona arkasına bakmaması gerektiğini söyler ve Jeremy'den ibretlik bir cevap alır.
Ve bilin bakalım ne oluyor?Silas zihnini bile okuyamadığı Jeremy'i işe yaramaz bulup öldürmeye kalkışıyor ve Katherina geri dönüp onu kurtarıyor.Evet insan olan Katherina insai duygular göstermeye başladı.
Silas ise Katherina tarafından vurulup üçlüyü elinden kaçırınca kan arayışına gire bu esnada karşısına gezginler çıkar. Bu ikili Matt'ın zihnine giren ikili. Adam Silas'ı tekrar mühürlemekten bahsederken kadın bizi şaşıtan bir şey yapıyor ve yoldaşını öldürüyor. Kendi planları varmış kızımızın.
Elena ise kasabaya dönüp Stefan'ı bulmaya karar burada Damon'un Elena'nın eski sevgilisi ile ilgili rüyalar görmesini esprili yorumlarla karşılar ama  o da içten içe durumun vahametinin farkında.Elena ise Dr. Wesley'in kendisiyle konuşmasına hafiften şaşırır. Meğersem adam Elena'nın babasına hayranmış. Elena sohbeti uzatmadan ölüm belgesini sorar ve kasabadaki işlerini hallettikten sonra onunla konuşmaya söz verir.

Şerif ise Stefan'ın dolabını bulmuştur. Ama açtıklarında başka bir cesetle karşılaşırlar.Evet Stefan her nasılsa tabutundan çıkmış üstelik bununla da sınırlı kalmamış deşicilik yolunda adımını atmış.


Bölümle ilgili yorumuma gelirsek en çok gezginleri merak ediyorum, en iyi kimya bence kaçak üçlü arasında oldu.Özellikle Nina Dobrev insan Katherina ile 10 numara bir iş çıkarıyor. Elena'ya biraz gıcığım çünkü Silas'ı Stefan zannettiği anlarda yaşadığı sevinci  hemen Stefan'a sarılmasını falan doğru bulmuyorum o senin kardeşiyle çıktığın eski sevgilin biraz mesafe iyi olabilir. Jesse karakterini her ne kadar sevsem de bir pislik çıkacağına eminim o adamda. Ayrıca Dr. Wesley'e ısındım ama kesinde konuşmamak gerek.
Ve Bonnie'nin haline üzülüyorum Bu bölümde Matt tarafından biraz teselli bulsa da ilerleyen bölümlerde bu duruma bir netlik gelsin istiyorum.Son olarak bundan sonraki bölümlerde Paul Wesley'e çok iş düşüyor. Hem deşici Stefan'ı hem Silas'ı hem de Stefan taklidi yapan Sila'ı canlandıracak umarım karakter çizgilerini iyi çeker ve biz de dizimizden kat kat fazla zevk alarak izleriz.

2 yorum:

  1. tek tek bölümleri böyle anlatmışsınız size helal olsun :)) çok güzel düşünmüşsünüz.... blogunuz da çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Postları hazırlamak çok uzun sürse bile seviyorum böyle yapmayı. Lakin yoğun bir dönemde olduğum için ara verdim diziyi izlemeye o yüzden için bir buruk:(

      Sil