30 Kasım 2013 Cumartesi

THE ORIGINALS 1. SEZON 8. BÖLÜM

SPOİLER...
Bölüm açılışında Rebekah pedere günah çıkartıyor. Kendi kanımdan birine komplo kurdum diyerek. Sonra 24 saat geriye gidiyoruz.
Hayley ile Elijah bataklıktalar. Kurt ısırığı yüzünde Elijah can çekişmekte ve halüsinasyonlarda çok yakında.
Tyler ise Marcel'in toplandığı vampirlere bebeğin yok edilmesi gerektiğini anlatmakta. Ama Rebekah buna müdahale eder. Savaşta onlara destek olacaktır ama Tyler'i bebeği değil Klaus'u ortadan kaldırmayı planlamaktadır. Bunun için önündeki ilk engel olan Tyler'i geçici bir süreliğine ortadan kaldırır.
Cami ise hala Klaus'un anılarını yazmaktadır. Arada sırada Klaus'a akıl verip ona kızar. Hatta Klaus bir dövme tasarımını görüp kızınca oda yanından ayrılır. 


Klaus ise rahibe gidip yeğenin savaşın ortasında kalmaması için şehri terk etmeye ikan etmesini ister.

Klaus'a mezar bile hazırlayan pis hainler Davina'yı kontrol sorunu yüzünden kullanmamaya karar verirler. Ayrıca Josh'u Klaus'u tuzağa çekmek için kullanırlar.

Elijah ise Celeste adlı bir cadının halüsinasyonunu görmektedir.Bu esnada Hayley'e saldırır. Ama bataklıkta dolanan bir kurt kadın onu kurtarır. Ve ona aile geçmişini anlatır. Marcel Hayley'in soyuna tersine bir büyü yap. Sadece dolunayda kurda dönüşmek yerine sadece dolunayda insana dönüşmektedir Hayley'in soyu.
Klaus Marcel'deki köken hançerinin peşinden tuzağa çekilir. 
Ve Klaus'u parçalamaya hazır yüzlerce vampir. İstifini bozmadan yere para atıp parayı alanın bağlılığını kabul ederim diyen Klaus. Klaus'u zincirleyip dövmeye başlayan vampirler. Aniden kurda dönüşüp vampirleri tek tek öldüren Klaus ev Rebekah'ın korkusu... En sonundan Marcel'i paraya almaya ikna edip Klaus'u durduran Rebekah...

Bu sahneyle ilgili yorumum beklemeden hemen yazılıyor. Bir kere 1000 yaşında Rebekah 100'ü devirmiş koca şehri yöneten Marcel acep siz salak mısınız? Kurda döneşebilen ve bir ısırığı vampiri öldürebilecek gücü olan 1000 yıllık köken bir melezi durdurmak için sadece vampir mi kullanıyorsunuz? Hayır problem ne sizde? Düşünmediniz mi kurda döneşebileceğini.Elinizde bir ihtimal işe yarayacak Davina varken böyle saçma yollara saparsanız olacağı. Hayır sakın anlamayın Klaus'a dokunun Davian'yı kullanarak demiyor. Allah muhafaza bu zekayla bunu da böyle algılarsınız.Klaus'a dokunmayan,komplo kurmayın nokta.Öte yandan o zincir sahnesi o dövüş sahnesi  beni bitirdi resmen. Hem derin derin oh çektim hainlere hem de Klaus'a bir kez daha hayran kaldım Yola devam Klaus... 
Marcel malikaneyi de bırakıp gider. Ama Klaus'a sadakati satın almayacağını söyler.
Elijah ise iyileşince Hayley ile valinin evine döner. Burada Celeste'nin ölümü anlatır.
Peder ise Cami'i ikna etmeye çalışırken Cami dövme tasarımın aslında Sean ile konuşmak için kullandıkları gizli bir yol olduğunu ve onu çözdüğünü söyler. Ve Klaus iel Marcel'in 100 yıl önceki gazete fotoğrafını bulur.
Evet bu noktada Cami'ye 10 numara bir aferin en azından zekanı kullanarak Klaus'un etkisi ile baş etmeye çalışıyorsun.
Rebekah ve  Elijah  Klaus'un yanına gelir. Tek hançer olduğu için kimi hançerleyeceği merak konusudur. Ama Klaus hançeri onlara verir. İçli bir nutuk çeker ve yanaklarından yaşlar süzülür.

-Bana ihanet ettin.Kendi öz kız kardeşim.
-Niklaus, sakın buna cüret etme.
-Yoksa sen mi olmalısın abi?Hayley'e kur yaparak, gösterdiğin hassasiyetle çocuğumu benden çalıyorsun.
-Bunun Hayley ile bir ilgisi yok.
-Bal gibi de var!Sen geldiğinden beri, sana bayılıyordu.Şimdi de kendi çocuğum, kendi kanım büyüyünce sana baba diyecek.
-Bu mudur yani?Yine geride bırakılacağından mı endişe duyuyorsun? Tarih sana hiçbir şey öğretmedi mi? Biz seni terk etmiyoruz, Nik. Sen bizi itiyorsun.
-Öyle mi? Son zamanlarda birlikte olmaktan başka neyimi gördünüz? Seni hançerlediğim için özür niyetine sana boyun eğdim, abi.Evimizi geri alabilmek için yaptığım plan adına.Sen yine Marcel'le aynı şeyleri yaşarken
ben kafamı çevirdim kardeşim.Aşık olmaman gereken bir adama âşık olurken.
Hem de bizim inşâ ettiğimiz, onun da aldığı imparatorluğu kontrol ederken.
Geçmişimde yaptığım kötülükler adına bir mâzeretim yok.
Fakat ikinizin benim yanımda olup, bana inanmayı seçebileceğiniz tek zamanda kendi çocuğuma karşı olan niyetimin masum olduğuna inanmak yerine bana karşı olmayı, düşmanların tarafına geçmeyi yeğlediniz. Evimizi geri almak istemiştim. Artık sahibim.Bundan sonra evimde yaşayacağım. Ve siz ikiniz burada birlikte kalıp çürüyebilirsiniz.
Yanına Hayley'i de alıp yola çıkar...
Hala Klaus'a anti olan varsa artık yorum yapmayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder