15 Mart 2014 Cumartesi

THE ORIGINALS 1. SEZON 15. BÖLÜM

Spoiler...
Klaus yeniden hançerlenip yataklara düştü. Ah ne istiyorsunuz bu adamdan,kaç bölümdür acılar içinde kıvranıyor. Elijah Klaus ile Cami arasındaki bağı bildiğinden ve Cami'nin kanı mineli olduğu için Klaus fazla içemeyeceğinden Klaus'tan hançeri çıkarıp Cami'yi başına dikiyor.  

Kendisi Hayley ve Sabine'yi aramakla meşgul. Bu arada Rebekah ve Marcel kaçmanın sonu olmayacağını fark edip gizlenme büyüsü yaptırmanın gerekliliğini fark ederler. Bunun yolu Davina'dan geçmekte. Ona ulaşmak için 3 cadıyı da öldürme kararı alırlar. Hatta Theirry onlara yardımcı olur Bastiana öldürülür, Genevieve elden kaçırılır. Bunun üzerine Marcel ve Rebekah Davina'yı mezardan çıkarmaya giderler.

Celeste ise Hayley'e laneti kaldırmak için  büyü yapar. Sadece bir sonraki dolunayı beklemeleri gerekmektedir. Elijah Celeste'yi buradan kaçırır.(Kaçırmadan önce ayağını sağlam kazığa bağlar ve Monique'ye Celeste'nin ölse bile gücünü toprağa akıtmayacağını, inanmıyorsa büyü yapmasını söyler.)
Elijah tekrar Celeste'yi Hayley'in yanına getirir. Büyüyü Hayley'e verir. Sonrasında Celeste ona Marcel ve Rebekah'ın hala burada olduğunu ve Klaus'un bunun farkında olduğunu söyler. Elijah sinir krizlerine girse de onu mezarlığa getirir.

Klaus ise Cami'ye geçmişte babası şehre geldiğinde yaşananları anlatır.


 Opera salonunu yakışı, Marcel'i neredeyse öldürüşünü... Sonra bir hançer çıkarır. Kökenleri gerçekten öldürebilecek  bir hançer.  O da mezarlık yolunu tutar.

Bu sıralarda Celeste mezarlığa kökenleri bağlayıcı bir büyü yaptığını söyler. Yani Elijah,Rebekah ve Klaus mezarlığı kısılmışlardır. Celeste kendini tekrar öldürüp yeni bir bedene geçer ama malum anlaşma onu ilk bedenine döndürür. Ve Elijah tarafından öldürülür.(Davina'da dirilir.)

Bölümü biraz geç izlemenin en büyük zararı Klaus'un intikamla uğraşmayıp Rebekah'ı resmen özgür bıraktığını öğrenmek oldu. Kökenler artık iki kişi kaldı. Bana kalırsa bu ayrılık senaryo ile ilgili değil Claire Holt'un kendi isteğiyle olmuş bir durum. Açıkçası bu diziyi uzun yıllar Rebekah karakteriyle seyretmek isterdim. Bakalım zaman ne gösterecek. Genevieve  hariç cadıları gömmemiz hoş bir durumdu özellikle Celeste'nin ölmesi ve Davina'nın dirilmesi bölümü güzelleştiren anlardandı. Ayrıca 17. bölümden gelen resimler Klaus-Genevieve samimiyetinin hayli arttığını gösteriyor. Caroline-Klaus hayranları için Caroline'nın at resmini kırpma makinesine atmasının ardından bu da ikinci darbe olacak galiba. Anlaşılan o ki Klaus sarışınları etrafta tutmakta pek başarılı değil sıra Cami'de mi acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder