16 Temmuz 2014 Çarşamba

TEEN WOLF 4. SEZON 4. BÖLÜM

Spoiler...
Hastanenin çatısında olanlar polisleri oraya toplasa da Scott,Liam'da alıp kaçmıştır. Şerif ise öldürülen wendigo olayı çözmesini için Derek ile işbirliği yapar. Scott Liam'ı zorla evine götürmüş ve Stiles'i çağırmıştır.

  Stiles ve Scott bağlanmış ve zorla alıkonulan  Liam'a geçireceği evreleri anlatmaya çalışırken Liam onlara saldırma fırsatı bulur ve kaçar. Oldukça komik bir sahneydi. 
Ağzı olmaya katilimizin şimdiki hedefi Peter'dır ve Peter'ın göğsüne baltayı geçirir. Sıradaki kişinin Derek olduğunu söyleyerek ayrılır.Derek gelip Peter'ın kurtboğanlığ yarasını yakar.
Lydia ise Malia'a verdiği matematik notları çözmek için kolları sıvar.
Liam ise ayağı iyileşmiş bir şekilde okula gelmiştir. Scott ve Stiles onu bulup tekrar konuşmaya çalışır. 
Sağolsun Scott saçma sapan konuşmasıyla Stiles'i bile çileden çıkarır. 
Gece dolunay olduğu için Liam'ı mutlaka kandırıp Lydia'nın babaannesinin göl evine getirmeleri gerek. Bu işi de Kira üstleniyor. Liam'ın ilgisini çekip (merdivenlerden düşerek) onu partiye çağırıyor.
 Liam teklifi kabul edince çıkıyorlar yola. Bu arada bu gece Stiles'in desteği olsa bile Malia içinde zorlu geçecek.
Liam göl evine gelince kandırıldığı anlar. Herkes Liam'a türünü söyler. Liam en çok Stiles'in ne olduğuna takılır. Uğraşmayın şu çocukla ya.
Liam'ın boşboğazlığı sağ olsun bütün 1. sınıflar parti var umuduyla göl evine toplanır. Lydia partiyi idare etmek için kalır. Stiles Malia ile ilgilenir. Kira ve Scott ise dönüşme aşamasında olan Liam ile.
Derek ile şerif ise onları okula yönlendiren bir ipucunun peşine düşmüşlerdir.Üstelik bu ipucu onlara bu ölümlerin suikast olduğunu söylemektedir. Yani birileri para karşılığında kasabadaki doğaüstü yaratıkları öldürtüyor.
Partide ise bu suikastın bir örneğini görüyoruz. Partiye bira fıçısı getiren ve sonradan kurt adam olduğunu anladığımız kişi liseli kızlardan biri tarafından öldürülüyor.
Ardından bu kızımız geçen bölümde gördüğümüz Liam'ın arkadaşı olan çocuğun yanına gidiyor. Sonra çocuk ona  Benefactor'tan gelen mesajı gösteriyor (suikastçıları tutan kişi olur kendisi). 
Lydia göl evinin bir odasında halıya dökülen lekeler için üzülüp evi satışa çıkaracaktık diyor. Bu mevzu garipti ama neyse. Acaba güçleri odanın ses geçirmediğini fark etmesi için böyle cümleler mi kurdu. Geçen depo dolu halde benzincide durması gibi.
Kira ve Scott baygın Liam'ı bağlayıp dans etmek gibi bir işe girişirler. Tabi ki bu arada Liam uyanıp zincirlerden kurtulur. Scott onun peşine düşer. 
Malia ise zincirlerin bir kısmından kurtulup Stiles'e kaçması gerektiğini söyler. Stiles  ise kaçmayıp bütün zincirleri çözer.Malia bu sayede kendine hakim olur.
Şerif ve Derek okula gider. Orada ağzı olmayan katil bunlara saldırır. Tam katili yakaladıklarında Peter gelip katili öldürür. Bu adam cidden sorunlu bir psikopat. Ama bu ölümün ardında bambaşka şeyler yatıyor olabilir,sonuçta Peter bu sağı solu belli olmaz.

Scott ise Liam'ı yakalar,Liam ona saldırırken olaya özlenen yüz Chris Argent dahil olur. Liam kaçar ama Chris'in tuzağına yakalanır. Chris ise Scott'a kendi kelimelerini kullanarak konuşmasını tavsiye eder.
Scott Liam'a canavar olmadığını söyleyerek ona hitap eden bir konuşma yapıyor.
Lydia ise güçleri sayesinde kodladığı matematik notlarının anahtarını bulur. Kira ile birlikte kodların dönüşmesini beklerler. Yalnız burada şifrenin Allison olması oldukça ilginç bir durum.
Kodlar dönüştüğünde ortaya çıkan bilgi daha ilginçtir.

Beacon Hills'teki bütün doğaüstü varlıkların ismi ve yanlarında 250,500,20 gibi rakamlardır.
Buradan ancak şu iki çıkarımı yapabilirim. İsimlerin karşındaki rakamlar o kişinin tehlike derecesi olabilir ya da suikast karşısında alacakları paranın sembolik değeri olabilir. (Scott ve Lydia'nın 20,25 gibi rakamları olması aklıma bu ihtimali getiriyor.)
Bu bölümle kim doğaüstü varlıkları öldürmeleri bu kadar parayı gözden çıkarmış ana gündemimize oturdu. İlerleyen bölümler merakla bekleniyor.

2 yorum: