19 Ağustos 2014 Salı

TEEN WOLF 4. SEZON 9. BÖLÜM

KARŞINIZDA HAYIRSEVER...
SPOİLER
Elden ele dolaşan ölüm havuzu listesi artık sadece profesyonel katillerin ilgisini çekmemektedir. Parrish'in iş arkadaşı Haigh'in listede 5 milyon dolar değerinde olduğunu için arkadaşını diri diri yakması paranın gücünün göstergesidir.
Ama Parrish'in alev alev yandıktan sonra sağ salim gelip Haigh'in boğazına sarılması neyin göstergesidir bilemiyorum. Bahisler açılsın ateşin yakamadığı Parrish'in türünü bilen kazansın.
Yalnız Parrish-Haigh kapışmasında en zararlı çıkan omzuna kurşun yiyen şerif oldu. Üstelik daha Eichen Evi'nin borcunu ödeyemeyen şerif şimdide bu ameliyatın parasını ödeyecek. Stiles'in ise para mevzusu konusunda canı bir hayli sıkkın.
Lydia,Scott ve Derek  Parrish ile konuşurlar ve Scott ona kırmızı gözlerini gösterip doğaüstü canlılardan söz eder. Garibim Parrish daha gücünden bihaber.
Liam ise gece yazıcının ölüm listesini onlarca kez göndermesiyle uyanır. Hep bu doğaüstü yaratıklar..
.Lydia ise aynı gruba büyükannesi Lorraine'nin Meredith ile tanışmasının hikayesini anlattı. Lorraine sevgilisi Maddy',n ölümünü önceden sezdi ve bunun sebebini araştırmaya girişti. 
Ardından Meredith'in bulup ona ses deneyi yaparlar tabi bu durum Meredith'in bir yıl hastanede yatmasına neden olur.
Scott ise Derek ile konuşup ona 3. şifrenin Derek olduğunu söyler.
Liam okula gider çok tedirgindir neyse ki fazla beklemeden sebebini anlarız liste değişmiştir 15 milyon değerindeki  Derek listeden siliniş bu parada direkt Liam'a eklenmiştir.Liam tamı tamına 18 milyon etmektedir artık. Haliyle etrafındaki herkese potansiyel katil gözüyle bakmaktadır.
Lydia ve Stiles ise Lorraine'nin bıraktığı kodun şifresini kırmaya çalışmaktadır. Şifre Küçük Deniz Kızı kitabındaki karakterlerden Ariel'in adıymış.

Kod kırılınca içlerinde Lorraine'nin adının bulunduğu 10 kişilik bir liste çıkar.
Bu arada bütün yazıcılardan ölüm listesi kağıtları uçuşmakta Liam daha da tedirginleşmekte.
Üstelik bu gece şenlik ateşi olacak olması ve Scott ile Liam'ın bu kadar kalabalık bir ortamda olacak olması işleri katiller için daha mı kolaylaştırır daha mı zorlaştırır izleyip göreceğiz.
Parrish'in yardımıyla on kişilik listedeki herkesin Eichen Evinde intihar ettiğini öğreniriz. Stiles ise Lydia'a Eichen Evinden tanıdığımız ama ısınamadığımız hastabakıcıya rüşvet verip arşive girmeyi teklif eder.
Şenlik gecesinde iyileşme özelliklerinden dolayı sarhoş olamayacak olan Malia ve Liam bu duruma rağmen içki içip sarhoş olmaya çalışırlar.Bir anda sarhoş olmaya başlayınca Scott bu işte bir terslik olduğunu anlar.Ama müdahale etmeye kalmadan kendisi de etkilenir. Onları etkileyen şey içtikleri şey değil dinledikleri müziktir. Scott müziği durduramadan oradaki polisler onu Malia ile Liam'ı okula götürürler. Liam'ın kankası da olayda bir iş olduğunu çakar ve müziği kesmeyi başarır.
Lydia farkında olmadan intihar listesine Stiles'in de adını eklemiştir.
 Stiles olayın deşemeden malum görevli hem Stiles'i hem Lydia'ı bayıltır. Uyandıklarında bağlanmışlardır. Anlayacağınız o 10 kişiyi Brunski adlı görevli öldürmüştür.
 Güya huzura kavuşturmuş. Üstelik Lorraine'i öldürdüğü anı Lydia'a dinletti.Deli lan bu adam.Kasette Ariel'i incitme diyor Lorraine herhalde kastedilen kişi Lydia. Neyse ki Brunski ikiliyi incitmeyi başaramıyor çünkü olaya Parrish müdahale ediyor.
Müzik kesilince güçlenen Scott kendisini yakmaya çalışan katili kısa süreliğini durduğu için mağdur üçlü ölümden yırttı.
Ardından olaya müdahale Derek ve Braeden(kendisi Haigh'i konuşturdu sağolsun) ikilisinden geldi ve karakterlerimiz kurtuldular.
Ve son bomba vurulan Brunski'den Hayırsever'in Meredith olduğu gerçeğini öğrenmemizle patladı. Son sahnede Meredith'i görmemizle şaşkınlık içinde bölümü bitirdik.

Sağ gösterip soldan vurmak,Meredith'i ölü zannedip ölü olan büyükanneyi Hayırsever sanmamız üzerine kuruluymuş. Meredith'in amacı nedir,niye böyle bir işe girişti merak konusu. (Sağ gösterip soldan vurulsak bile hepimizin tahmin ettiği gibi Brunski pisliğin teki çıktı.)
 İşin garibi listeye neden Peter'ı yazmadı daha garip bir durum. Yani sen gücünden bile haberdar olmayan Parrish'i listeye ekle ama kötüler kötüsü Peter'ı ekleme. Bu arada listeden Derek'in çıkması Derek'in sonsuza kadar güçlerini kaybettiği anlamına mı gelmeli?Ne yaptın Kate sen???
Malia ise hala Stiles'e dargın sahi ne olacak bu Lydia-Stiles-Malia üçlüsünün durumu sezon finaline değin çözülecek mi yoksa gelecek sezona sarkacak mı?
Bir de bir ara Stiles'in maddi durumuna çare bulsunlar bak vallahi çocuk kafayı yiyecek.
Bakalım son 3 bölüm neler getirecek umuyorum Meredith mevzusunu biraz derinleştirirler.


2 yorum:

  1. Evet ya Meredith şok şok şok :)
    Ya Derek ölmesin de sadece güçleri gitsin razıyım :)
    Peter ise gerçekten tam bir muamma ..
    Beklicez ve görecez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meredith!!! Derek ölmesin gerçekten en sevdiğim karakterlerden biri. Peter Scott ile uğraşacak sanırsam.

      Sil