25 Kasım 2014 Salı

THE ORIGINALS 2. SEZON 1. BÖLÜM

Spoiler...
The Originals 2. sezon aldı başını gitti en son baktığımda 7. bölüm yayınlanmıştı ama ben ancak izleyip yorumlayacağım. Malum diğer bölümlere yetişebilmek için bu bölümün analizini birazcık kısaltacağım.
Bölüm açılışında Rebekah Hope'e bir masal anlatıyor. Bu  masal Klaus'un geçen sezon yaşadıklarının özeti.
Her neyse kurtlar şehirde hakimiyeti ele geçirmiş,bir tane bile vampir bırakmışlar. Esther yeni hasat kızı Cassie rolünü üstlenmiş.
Hatta kurtlarla ittifak kurup onlara ayışığı yüzüğü yapmaya çalışıyor.
 Davina ise cadı meclisinden ayrılmış köken-vampir bağını kırmaya çalışıyor. Malum şuan ki öncelikli hedefi Klaus'u Marcel'i öldürmeden öldürmek. Bu arada yakışıklı mı yakışıklı bir çocukla tanışıyor Kaleb. Kendisini Teen Wolf izleyenler tanıyor.(Isaac rolünü üstlenen Daniel Sharman)
Marcel ile Cami ise birlikte takılıyorlar ama ilişkileri karmaşık zaten Cami resmi ayrılık bildirgesinde bulunuyor. İnsanlara yardım edebilmek için ihtisası ile ilgilenmek zorunda,üstelik bilin bakalım Cami'in sponsoru kim? Vincent adını almış Finn'den başkası değil.
Klaus ve Hayley ise evlat kaybı ve Francesca'dan intikam alamama ateşi ile yanmaktalar ve birbirlerine de destek olmuyorlar.Hatta Hayley Elijah'ın desteğini bile kabul etmiyor.
Klaus kökenleri öldürebilecek tek hançerin kaybolmasını kurtlara mal etse de,hançerin Davina'da olduğu bir gerçek. Sonunda Klaus'un da jetonu düşüyor ve hançerin kurtlarda olmadığını anlıyor. 
 Tabi ki kurtlara karşı el birliği ile ağzımı açık bırakan bir plan yapıyorlar. Klaus'un dolunayda gücünü çalan yüzükleri ele geçirip,Hayley'in Francesca'ı öldürmesini sağlıyorlar.

 
 Ama Hayley'in acısı dinmiyor,iş başa düşüyor ve Klaus Hayley'e manevi desteğini veriyor.
Bölüm sonunda ise bizi okkalı bir sürpriz bekliyor meğer Davina'nın tanıştığı çocuk köken kardeşlerden Kol'muş. Bunlar ana ve iki oğul Klaus'a dünyayı dar etmeye mi geldiler anlamadım ki?
Sezon açılışını oldukça heyecanlı bir bölümle yapıp sonunda bizi sağlam şekilde şaşırtmayı başardılar.Bu sezon zalim Esther'e karşı sevgili kökenlerimizin savaşına tanık olacağız ve kıymetli Hope'i eve döndürüp döndüremeyeceklerini göreceğiz.
Dipnot:Elijah'ın kamu malı hilesi on numaraydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder