18 Kasım 2014 Salı

UFAKLIK-JUNIOR (1994)

 Dr. Alex Hesse(Arnold Schwarzenegger) ve Dr. Larry Arbogast(Danny DeVito) hamilelik döneminde düşükleri önlemek için  Expectane adlı bir ilaç üzerinde çalışmaktadırlar. 
Şempanzeler üzerinde  başarılı olan bu ilacın hamile kadınlar üzerinde denenmesi için sağlık bakanlığından onay beklemektedirler . 
Lakin sağlık bakanlığı bu onayı vermez. Üstüne üstlük çalışma yaptıkları üniversite bu projeyi iptal eder. Hatta Biyoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Noah Banes (Frank Langella) şimdiden Alex'in laboratuvarına başka bir araştırmacı kabul etmiştir. Dr. Diana Reddin(Emma Thompson) daha Alex eşyalarını toplarken üniveristeye gelir. Lakin Alex'in yerini aldığını öğrenince içi bir buruk olur. Hatta laboratuvarı kullanması için Alex'i davet eder.
Eski karısı Angela'nın(Pamela Reed) sorunlarıyla uğraşan Larry ise projeye yatırdığı paranın boşa gitmesini istemez ve buna bir çözüm bulur.Projeyi Kanada Şirketi kabul edecek ve ek ödenek sağlayacaktır ama mutlaka insan üzerinde yapılmış deneyin sonucu görmeleri gerekmektedir.
 Larry hamile bir kadının onaylanmamış bir ilaca içmeyeceğini bildiği için bunu hamile bir erkeğe yaptırma kararı alır. Eh bu erkekte  Dr. Alex'ten  başkası olmayacaktır. 
Döllenmiş bir yumurtayı Alex'in  karın boşluğunu yerleştirerek hamile kalmasını sağlayan Larry ilk trimesterin dönemi verilerini alır almaz deneyi sonlandıracaktır.
Acaba bu deney sandıkları kadar kolay olacak mı?

IMDb tarafından 4.5 puanla hakkettiği yerde olan filmin hitap ettiği kesim kafamı karıştırıyor. Bir erkeğin hamile kaldığında neler olacağını görmek isteyen kesime mi yoksa Terminatör rolünü üstlenmiş  Arnold Schwarzenegger'in hamile bir erkeğini canlandırmasının merakını yaşayan kesime mi?
Öyle ya da beğendiğim bir film olmadı.Çok acımasız olmamak adına bazı sahnelerde güldüğümü söylemeden geçmeyeceğim.Dediğim gibi izleyin diye tavsiye vermem ama daha çok güleceğiniz ve seveceğiniz filmler olduğuna inancım tam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder