26 Aralık 2014 Cuma

THE BRAVADOS-AMANSIZ TAKİP (1958)

Rio Arriba Kasabası'nda dört mahkum banka soymak suçundan idam edilecektir.
Jim Douglass (Gregory Peck) bu idamı seyredebilmek için oldukça uzun bir yoldan gelmiştir.
Normalde idam bitene kadar kasabaya yabancı alınmamasını isteyen Şerif Sanchez (Herbert Rudley) gelişen olaylar sonucu Douglass'ın idamı izlemesine izin verir hatta mahkumları dahi ona gösterir.
Bu mahkumlar Jim'i tanıdıkları halde onun varlığın huzursuz olmuşlardır. Annesini dahi görmek istemeyen mahkum Parral(Lee Van Cleef),ekibin iz kaybettiricisi Kızılderili Lujan (Henry Silva) ve fazlasıyla sinir bozucu olan Bill Zachary(Stephen Boyd),Ed Taylor(Albert Salmi)....
Mahkumları gören gizemli karakter Douglass kasabada bir de eski bir arkadaşı ile karşılaşır,Josefa Velarde(Joan Collins). Josefa ile konuşmalarından Douglass'ın evli olduğunu anlıyoruz. Eklemeden edemeyeceğim bizim Josefa buna bir hayli bozuluyor.
Rio Arriba o kadar sorunsuz bir kasabadır ki adamlar hiç idam cezası vermedikleri için hiç cellada ihtiyaç duymamış. O yüzden sırf bu idamlar için bir de başka bir kasabadan cellat çağırıyorlar.
Her neyse olaylar gelişiyor ve idam işi bir hayli ters gidiyor ve işin garibi gizemli Douglass sırf bu işi yoluna koymak için kasabalılardan daha çok çabalamaya başlıyor.
Acaba idamlar gerçekleşebilecek mi ve Douglass'ın amacı ne?

Gelelim yorumuma blogda muhtemelen yazmışımdır ama tekrar belirteyim kovboy filmlerini pek sevmem,izlediğim kovboy filmi sayısı ise 10'u muhtemelen geçmez. O yüzden pek pozitif başlamadım filme ama izledikçe hızlı ilerlediğini fark ettim,geçen dakikalarda gayet dolu doluydu. Bazı yerler az çok tahmin edilse de sonunu gerçekten sağlam bağlanmıştı.Özellikle, 50-60 yıl önce çekilen bir film için çok başarılı bir senaryo diyebilirim. Özetle türe hakim olmadığım için pek fazla yorum yapamasam da  kovboy izlemeyenlerin seyir hayatına değişiklik getirmek istediklerinde izleyebilecekleri bir film olduğunu belirtebilirim.Keza IMDb'den 7.0 puan alması da tercih edilebilir bir film olduğunun kanıtıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder