17 Ocak 2015 Cumartesi

AND SOON THE DARKNESS (2010)-KARANLIK YAKINDA

İki Amerikalı kızımız Stephanie (Amber Heard) ve Ellie(Odette Annable) Arjantin'i gezmeye giderler.Bu iki kızımız o kadar zekidir ki birlikte yolculuk ettikleri bisiklet gruba haber vermeden gruptan ayrılırlar. (Biz bunu sonradan öğreniyoruz ekleyeyim.) 

Neyse ikili kasabanın barında eğleniyorlar,hatta Ellie bayağı bir uçuyor desek yeridir.
 Stephanie ise kendisi aldatan sevgilisinden uzakta,ilişkisi konusunda kararsız ama barda Michael'ı(Karl Urban) görünce ondan etkilendiğinde gözümüzden kaçmıyor.
Gece bitiyor ve iki kızımız sabahki otobüse yetişemeyip bir gün daha o kasabada kalıyorlar. Güneşlenerek kendilerince eğlenen kızlarımıza bir anda nazar değiyor ve kavga ediyorlar. Sinirlenen  Stephanie,Ellie'i bırakıp kasabanın yolunu tutuyor. Bu ayrılık ne yazık ki Ellie'nin kaybolmasına neden oluyor ve Stephanie kasabanın polisi ilgisiz Calvo'a(César Vianco) başvurarak arkadaşının bulunması için çabalamaya başlıyor. 
Stephanie,Ellie'i bulabilecek mi?

Gelelim yorumuma kelimenin tam anlamıyla klişe bir filmdi.Filmdeki bazı olaylar o kadar sık işlendi ki içimize gına geldi artık,filmin ilerleyişi sonu o kadar tahmin edilebilirdi ki pes dedirtti. Korku unsuru barındırmadığı gibi azıcık bir gerilim barındıran,yer yer de sıkıntıdan bayan  sıradan bir yapımdı. Filmin izleyici çektiği nokta 3 başrol oyuncusu ki sırf bu oyunculara aldanarak seyredileceği yok onu söyleyeyim. 
Özetle IMDb  tarafından 5.2 puan alan filmin benzerlerinde fazlası yok eksiği var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder