11 Şubat 2015 Çarşamba

THE ORIGINALS 2. SEZON 5. BÖLÜM

Spoiler…
Bu bölümü cephe cephe inceleyelim.
Elijah cephesinde olanlar bir hayli üzücü. Esther Elijah’a sandığı kadar asil olmadığını hatırlatmaya çalışıyor. Üstelik bu konuda bir hayli başarılı. 
1000 yıl kadar geriye dönüp karakterlerimizin daha vampir olmadan Tatia’a aşık olduğunu zamanları izliyoruz. Evet biliyorum hepimiz Elena ve türevlerine sık sık aşık olunmasından sıkılıdık. Sanki Amara ve Silas’ın görsel ikizlerinin kavuşacağı kehaneti Amara’ın görselleri ve evrendeki taş erkekler şeklinde vücut bulmuş.

 Neyse biz zannediyoruz ki Esther Tatia’ı öldürmüş ,meğersem işler hiçte öyle olmamış,Elijah bir anlık iştah kabarmasıyla Tatia’ın kanını içip kızın ölmesine neden olmuş ve bu mevzuyu kafasının içine atmış. Muhtemelen 1000 yıl boyunca yaptığı her hatayı öyle derinlere saklamış. Esther bakalım Elijah’ı ikna edebilecek mi cadı formuna geçebilmesi için.
Klaus cephesinde olaylar bir hayli aksiyonlu,ilk önce uyanık Klaus Kol’u deşifre  etti belirtelim.
Ardından Mikael’e Cami’i ve hançeri kaptırdı
. Klaus onları aramaya gidince baygın olan Davina uyandı ve Marcel ile Josh’u Klaus’tan koparma büyüsü yapma kararı verdi. Ama ne yazık ki öncesinde Kol büyüyü bozmuştu.Davina uyanık hatun mevzuyu büyü yaparak anlıyor. Bir hayli kızıyor ama ikili birlikte Mikael’i bulmak için hareket ediyor.
Bütün bu hengamede garibim Cami  hala Mikael’e insaniyet aşılamaya çalışıyor.
Neyse bütün olaylar gelişiyor ve Mikael Klaus’a kazığı saplıyor ama Davina ve Kol kazığı gücünü çektikleri için bir şey olmuyor. 
Mikael onların büyüsünü bozuyor ama sanise farkıyla Cami kazığı çıkarıyor. Anlayacağınız Cami Klaus’u kurtarıyor. Sonrasında Marcel ve Hayley’de olaya dahil olup Mikael’in kaçmasını sağlıyorlar.

Evet şuan ki en büyük hedefimiz Elijah’ın bir an önce o akıl bulandırıcı cadıdan kurtulması yalnız kafama takılan bir nokta var acaba Elijah gerçekten Tatia’a öldürdü mü yoksa hepsi Esther’in akıl oyunları mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder