23 Haziran 2015 Salı

THE ORIGINALS 2. SEZON 9. BÖLÜM

Spoiler...
Uzun bir aradan sonra Hayley ve Klaus kızları Hope ile buluşur.
Biliyorlar ki bu buluşma kısacık sürecek hatta bir şenlik ateşi yakıp,başında bir fotoğraf çektirip o fotoğrafta kimsenin eline geçmesin diye yakacak kadar kısa.
Elijah ve Rebekah'ın annelerinin teklifi hakkında yaptıkları sohbet ve akabinde o fotoğrafın ateşe atılması Rebekah'ı annesini kandırmak için bedeninden vazgeçme riskini almaya zorluyor.
1914 yılına dönüşler Kol'un aradığı elmas,Marcel ve Klaus'un onu yakalaması,Kol'un elinden elması alıp,Kol'a yardımcı olan cadıları sonsuza değin elması aldıkları eve kilitlemeleri bu bölümün kilit noktası. Çünkü o elmas Kol'un Klaus'u hançerlemesini sağlayacak büyünün maddesi ve o günün ilerleyen saatlerinde  Rebekah'ın Kol'u  ispiyonlaması bu bölümü şekillendiriyor.
Rebekah güya beden değiştirmeye karar vermiş numarası yapacak annesi de büyü yaparken zayıf olacağı için onu öldürecekler ve Davina'da onun başka bir bedene geçişini engelleyecek.
 Tabi ki çoğu iş yükü Kol'un üzerine bindiği için Kol şartlarını açıklıyor. Elmas ve ak meşe kazığı. Elması isteme sebebini bile açıklayan Kol,ak meşe kazığını da annesini kandırmak için istediğini ve iş bitince kazığı onlara vereceğini de söylüyor.Kol bu esnada Rebekah için yeni bir beden de ayarlıyor.,
Rebekah annesini kandırıyor ve büyü başlıyor.
Ama annesi büyü esnasında kızın beden geçişi tamamlandığında bedeni ak meşe kazığı ile yok edeceğini söylüyor.
Tabi ki her koşulda bedenini isteyen Rebekah'a bu mevzu ters,keza Kol'un da bu durumdan haberi yok o da bir şok yaşıyor. Derken Klaus basıyor meydanı.Büyüyü durdurmasını istiyor annesinden ama annesi işlemin çoktan başladığını söylüyor. Herkes tedirgin tabi bu esnada Kol'un Klaus ile işbirliği Esther'in de Mikael ile işbirliği yaptığı ortaya çıkıyor.  Bu sırada Klaus annesini bıçaklıyor,Davina büyüsünü yapıyor. Cami ve Rebekah bayılıyorlar.

Sonuç Rebekah uyanmıyor,Cami ise kendi bedeninde uyanıyor. Mikael ise Finn'i kaçırıyor.
Klaus ise bu hengamede annesine vampire dönüşmek üzere olduğunu bildiriyor. Rebekah ile ince yapılan planların sonucu.
Kol elması alıyor,kazığı veriyor ve gerçeği Davina'a açıklıyor.
Rebekah'ı 1914'ün intikamını almak için o cadıların hapsolduğu evdeki bir bedene göndermiş.
Ve bölüm yeni bedeninde uyanan Rebekah'ın hapsolduğunu fark edip çıldırmasıyla kapanır.


Gelelim yorumuma Klaus ve Rebekah'ın Esther'e karşı yaptığı plan on numara  beş yıldızdı.Zaten bu dizide Klaus'un muazzam planlar yapması en sevdiğim şeylerden biri. Kol'un Rebekah planı hakkında pek bir şey söyleyemiyorum ama asırların dışlanmışlığını acısını çıkaracak,ayrıca Rebekah hep insan olmak istiyordu ve bu sayede insanlığın en zorlu mücadeleleriyle yüz yüze kalacak. Hayley Elijah mevzusuna değinmiyorum ama olanları desteklemedim,ayrıca kontrolü kaybeden Elijah'a pek değinilmemiş olması gözümden kaçmadı.
Gelecek bölümlerde en çok merak ettiğim şeyler Esther ve Rebekah'ın akıbetleri,bir de Hayley Jackson düğünü.
Ve bölümün en güzel karesi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder