28 Temmuz 2015 Salı

TEEN WOLF 5. SEZON 3. BÖLÜM


Spoiler…
Şerifin kim olduğunu bilmediğimiz bir kadınla randevuya çıkacağı akşam ortalığa tehditler yağdıran suçlu Donovan hapishaneye gönderilirken araba saldırıya uğruyor. Saldırıyı yapan kişi gece terörü+maskeli adamlar= Tracy… Tracy ilerde anlayacağımız üzere babasını öldürüyor,Donovan ise maskeli adamların eline düşüyor ve ardından kayboluyor.
Lydia ve Kira Malia’ın araba sürmesine yardımcı olurlarken Lydia sayesinde kendilerini Tracy mağdurları arasında buluyorlar. Hemen polise haber veriliyor ve Scott olaya dahil olup Donovan’ı bulup suçlunun Tracy olduğu öğrenmememizi sağlıyor.
Tracy’in niye babasını öldürdüğü şu an muammayken öldürdükleri listesine psikiyatrisinin eklenmesi durumu daha vahim kılıyor.

Ekibin şuan ki hedefi Tracy’i bulmak olsa da Tracy onları buluyor. Okula gelip birinci sınıfların sınıfında uyurgezer moda takılan Tracy Liam sayesinde Deaton’a götürülüyor.
Bu noktadan sonra karakterleri üçe bölüyoruz.
İlkin Tracy’i dönüştüreni bulmak için Satomi’nin sürüsünden geçen sezondan tanıdığımız çocukla iletişime geçen Liam ve kankası. Bu işin sonu Liam’ın geçen bölümde düştüğü delikte bitiyor ve anlaşılıyor ki o delik bir mezar ve o mezardan bir tane daha var.
(Anlaşılan maskeli adamlar işlem yaptıkları gençleri oralara gömüyorlar ve oradan çıkıp Scott ve ekibine saldırmasını bekliyorlar.)
İkincisi Lydia ve Kira’nın Tracy’in odasını ziyaret etmesi. Bu noktada Tracy’in kendine yardım etmeye çalışanlara zarar verdiğini ve halen uykuda olduğunu anlarız. Yeni hedefi de kendisine yardım için çabalayan Bayan Martin’den başkası değildir. Bayan Martin ise Şerif ile randevudadır (evet sağ göster sol vur oldu biraz) kızlar şerifin bürosuna giderler.
Üçüncüsü ise Tracy’i Deaton’a götüren Scott,Stiles ve Malia’dır. Deaton üvez ağacı külü ile kızı ve kendilerini bir odaya hapsedip,baygın kızı inceler.Bu noktada Melissa’dan gelen haber jetonları düşürür meğersem Tracy kurt adam değil kanimaymış. (Dizi 2. sezona dönüyor)
Tracy kanima haline geçip herkesi felç edip ardından üvez ağacını geçip şerifin bürosuna geçer. Bu arada en erken felçten kurtulan Malia onu takibe geçer. Ayrıca her şeye kulak misafiri olan Theo onlara yardım etmek istediğini beyan eder.
Tracy ile karşılan Kira ve Lydia savaştan mağlup ayrılır.Ama Kira’nın alevler içindeki halini görmemiz bambaşkaydı not düşelim. Lydia ise yaralanır.
Malia herkes berbat haldeyken Tracy’in arkasından bodruma gider ve kızın Bayan Martin’i yerde sürükleyişini görür,ve Lydia’ın tavsiyesini dinleyip kızı uyandırmaya çalışır ve başarılı da olur ama bu zafer kısacık sürer. Maskeli adamlar gelip Tracy’i öldürür…Ve Donovan’ın bayrağı devraldığını anlarız.

Gelelim yorumuma maskeli adamlar kimdir,necidir? Merak ediyoruz ama adamların  stratejisi belli. Biri seçiliyor dönüştürülüyor(artık neye dönüşürse) sonra gömülüyor,mezardan çıkanlar muhakkak Scott ve ekibinin dikkatini çekiyor ve dönüşen kişi meydana çıkınca hiç acımadan maskeliler tarafından öldürülüyor. Amaç Scott’un gücünü çalmak gibi dursa da senaristler belki bizi şok etmek için başka bir yola saparlar ve Theo’da  bu olayla ilişkilenmez artık zaman gösterecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder