29 Ağustos 2015 Cumartesi

TABLE NO.21-MASA 21(2013)

Film evli bir çiftin Fiji'ye uçmasıyla başlıyor.Vivaan(Rajeev Khandelwal)  ve Siya(Tina Desai) Agasthi çifti Fiji tatilini çekilişle kazanmışlar. Sahneler ilerledikçe çift hakkında daha çok şey öğreniyoruz mesela Vivaan'in işsiz olduğunu,birimkilerinin bittiğini ve Vivaan'ın kendi işini kurmak istediği.
Gayet eğlenceli geçen tatilin son günü çiftin yıldönümüne denk geliyor ve çift yemek için bir davet alıyor.
Daveti kabul eden çift muazzam yemekte Mr. Khan(Paresh Rawal) tanışıyor.
Mr. Khan lafı en sonunda bir oyuna getiriyor.
 Eğer bu oyunda çift olarak oynamayı kabul eder ve oyunu kazanırsa ödülleri 10 milyon Fiji Doları olacaktır.Oyunun kuralları basit,yalan söylersen ölürsün ve oyundan çıkamazsın. Oyunun işleyişi ise 8 soru,8 cevap,8 görev.Sorular ise çiftin kendileriyle ilgili olacak.
Siya çok zekice düşünüp aman canım bizim hakkımızda ne kadar şey bilecekler ki kabul edelim gitsin diyor. Vivaan'da para faktörü sağ olsun karısının da ısrarını eksik olmasın oyunu oynamayı kabul ediyorlar.
Masa 21 açılıyor,yalan makineleri bağlanıyor ve sorular gelmeye başlıyor.

İlk soru ve görev fazlasıyla basit olsa da ardından gelen sorular işleri zorlaştırmaya ve çiftin kafasını karıştırmaya başlar. Bakalım Agasthi çifti bu oyunu kazanabilecek mi?

Gelelim yorumuma bazı listelerde denk geldiğim ortalamanın azıcık üstünde bir Hint film. Sevdiğim tarafları da vardı sevmediğim tarafları da. Mesela oyunda verilen görevler ve karşılığında kazandıkları para konusu bayağı abartıydı. Adam 5 milyon vereceğim sırf saçlarını kazı diyor kadın ben yapmam diye olay çıkarıyor. Kardeşim bizim ülkede o paraya adam 7 sülalesinin saçını kazır üstüne bonus olarak kaşları da ekler. 
Anlayacağınız görevler ve verilen para miktarını örtüştüremedim,keza çiftin tepkisini de. 
Bir diğer hoşuma gitmeyen nokta filmin şaşırtıcı sonuna dair neredeyse hiçbir ipucu verilmemesiydi. Şak diye final yaptık resmen. 
Sevdiğim tarafı ki bu sevmediğim bir yerin özrü gibi olayın bağlandığı anda pek çok basit şeyin aslında bir anlamı olduğunu anlamamız. Sonrasında karakterler hakkında hissettiklerimizin bir saniyede değişivermesi.
Özellikle Dhruv Ganesh mükemmel oyunculuğu. Olayın bağlanışının bize sağlam mesajlar vermesi.(Bazı filmler komple o konunun üzerinde dursa da bu film kadar etkileyici olmayabilir.İzleyenler anlamıştır.)
Genel olarak bende 7 alan film IMDb'den de 7.1 puan almış. 

8 yorum:

  1. Vayyy... 5 milyon verseler valla hemen kazıtayım saçları :)))
    İzlenebilir öyleyse genel olarak, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Bilinmeze doğru iyi cesaret bu tarz yarışmalara katılmak:)) hadi saçı kazıttı ya da olmazı sonraki sıradaysa saçalr boşa gidecek:))))
    not alayım bakayım bunu:)

    YanıtlaSil
  3. Çerezlik bir film gibi. Yorgun bir akşama iyi gider sanki...

    YanıtlaSil
  4. Bence de seyretmeli bu filmi. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

    YanıtlaSil