25 Ağustos 2015 Salı

TEEN WOLF 5. SEZON 10. BÖLÜM-5A FİNALİ-5. SEZON ARASI

Spoiler
Geçen bölüm sonunda Hayden'i kurt adama dönüştür diyen Liam'ı reddeden Scott bölüm açılışında "hayır" demesinin sebebini açıklıyor,Hayden'in vücudunun bunu kaldıramayacağını düşünüyormuş. Aslında Liam biraz akıllı mantıklı düşünse Scott'a hak verecek ama nerede? Theo ise ortalığı sakinleştirme çabalarında yerseniz.
Stiles ise jeep'in gazabına uğrar,araç sizlere ömür.Tabi Stiles son demde bütün sinirini arabadan çıkarır.
Clark ise oldukça iri bir hayvanın peşine düşmüştür. Bu hayvan tahmin ettiğimiz gibi Chimera'dır ve sen sonunda okulun çatısını yıkar. Lisenin bugüne kadar dayanması bile mucizeydi zaten.
 Tabi arkadan korku doktorlarının başarı nidaları yükselince bu Chimera'ın gidici olmadığını anlamış bulunmaktayız.
Hayden'in hali harap olunca veteriner kliniğine getirilir Melissa vücudundan cıva fışkıran kıza tedavi uygulanmaya başlar. Yeni ay ve ilk aşk heyecanı Liam'ı atarlı ergen yapar eser,agresifliği bunaltıcı bir pozisyona geçer.
Theo ise Scott ile durum değerlendirmesi yapar ve ilk aşktan bahseder.Dizide arada sırada böyle ufak tefek Allison imaların bulunması güzel.
Melissa geçen bölümde kütüphane kartını hastanede çöpe atan Stiles'in kartını bulmuş ve şerife göndermiştir. 
Parrish ve Lydia nezarethanede,parmaklıklar ardında samimiyeti bayağı ilerletmişlerdir.Sonıçta ikisininde gücü ölüleri bulmalarını sağlıyor. Lydia bu sohbette Kira'nın anlattığı bir öyküyü anlatırken kafasında şimşekler çakar.Kütüphanenin yolunu tutar.
Stiles'i almaya gelen Malia Stiles'e Donovan'ı bildiğini söyler.
Stiles ise durumu anlatmak için şerifi bulmaya çalışırken şerif ofisinde beklemek zorunda kalır.Yalnız kalınca uyuyan Parrish'in transa geçip ölü Chimera'ları aramaya çıkışına da denk gelir ve onun peşine takılır.
Hayden durumu ağırlaşınca ablasını yanında ister ve Scott onu aramaya gider.
Lydia ise Parrish'in Zebani olduğunu keşfeder. Doğaüstü varlıkların koruyucusu.
 Theo'un kütüphaneye gelip Lydia'i etkisiz hale getirmesi bu keşfi unutturuveriyor bize.
Sonrasında Theo'un Malia'a anneni öldürmen konusunda sana yardım edeceğim deyip,onu kan içen Chimera ile aynı binaya kilitlemesi de pek çok şeyi arka plana itelememizi sağlıyor.
Theo'un çakal formuna dönüşebilmesi hariç tabi ki.
Hayden ise o kadar kötüleşir ki Melissa onu gizlice hastaneye götürür.
Scott ise Lydia'dan gelen mesaj üzerine kütüphaneye gidiyor.Kütüphanede Theo onu üvez külüne hapseder,Scott ise onun Chimera olduğunu anlar,kendi sürüsünü istediğini de.
Geçmiş sezonlarda üvez külünden geçmeyi başaran Scott bu bölümde üvez külünden geçemeyip,sinirden astım krizlerine giriyor.
 İlacını sinirden  onun içinde kurtboğan olduğunu keşfediyor,astım ilacını kim verdi tahmin edin bakalım.
Üstelik aynı kişi öfkeli Liam'ı Scott'un yanına gönderiyor ve alfa-beta savaş zırvalığı başlıyor.
Scott Liam'ı sakinleştirmek için uğraşsa da olaylar hiç iyi gitmiyor.
 Liam Scott'u öldürmek üzereyken Mason gelmeseydi hiçte iyi bitmeyecekti.Mason Liam'ı öfkeli ruh halinden çıkarıyor ve ona Hayden'in öldüğünü haber veriyor.
Malia ise Chimera ile dövüşürken Braeden gelip onu kurtarıyor ve kızımıza annen peşine düştü haberini veriyor.

Stiles ise Parrish'in peşindeyken Theo'a haber verir,Theo ise ona bambaşka bir şey haber verir.Siz benim sürüm olacaksınız ve bu sürüde Scott'a yer yok.Dikkat çeken bir noktada void Stiles'i de sürüsünde istemesi.
Ayırca ya babanı ya Scott'u kurtaracaksın eklemesini yapmayı da unutmaz.Anlaşılan üzere Theo Stiles'in babasını rehin almış.İlerleyen sahnelerde Stiles'in babasını tercih ettiği ve yaralı babasını kurtarmaya gittiğini görüyoruz.
Theo ise Liam'ın Scott'u öldürmediğini görünce işi kendi yapar .
Scott ölür.Ama annesi gelip ona kalp masajı yapıp onu hayata döndürür.
Parrish Liam'ın elinden Hayden'i alıp götürür.

Theo Lydia'ın anılarına girip Nemeton'un yerini öğrenir.Ve Lydia ile oraya gider.Ölü Chimera'ların bir kısmına bir şey enjekte edip onların dirilmesini sağlar ve artık benim sürümsünüz der.
Bu sürünün içinde Corey,Hayden,Tracy bulunmaktadır.
Melissa ise Scott'u vasat liderliği konusunda teselli eder,onlara "umut" verebileceğini söyler.
Korku doktorları ise bir duvarı yıkıp,"başarı" derler.

Sezon arası bir nevi sezon finali ama oldukça vasat bir bölüm. Teen Wolf bu sezon ne yazık ki sevilmedi,hatta geçen sezonun bağlanışı beğenmeyen biri olarak bu sezonun vasatlığı beni daha fazla hayal kırıklığına uğrattı. Zaten bu sezonu beğenmeme nedenlerimi mini bir yazı ile açıklayacağım. 
Öncelikle kafamdaki en önemli soru Scott'un alfalığı hala yerinde durduğu halde Theo Lydia'ın anılarını nasıl görebildi?Acaba Scott ile güçleri 50-50 paylaştılar da ben mi fark etmedim,sonrasında Scott o kurtboğanı defalarca soluduğu halde nasıl fark etmedi.Daha fazla soru yok korkmayın. 
Theo baktı ki bu sürüyle olmayacak bari Chimera sürüsü kurayım dedi bu sürü 5B'in ömür törpüsü olacak orası kesin,çünkü sanırım onlar bir şekilde Theo'a bağlandılar.
Korku doktorlarının meşhur "başarı"sı ne acayip merak ettim.5B de doktorların geçmişine inecek miyiz yoksa kandırılmaya devam mı edeceğiz orası ayrı bir konu.
Çöl Kurdu'nun amacaı neymiş bu da 5B 'de öğreneceklerimiz arasında,açıkçası bunu da saçma sapan bir şeye bağlarlar diye korkmaya başladım.
Parrish'in ne olduğunu öğrendik,güçlerinin enini boyunu öğrenecek miyiz muhtemelen 5B ve 6. sezona yayılacak. 

Son söz sezonu da finali de genel manasıyla sevmedim,yaprak dökümü bir şeyler oldu ama her ne hikmetse 5B 'den umutluyum,sanırım Scott umut vermeyi başarabilmiş Melissa'ın dediği gibi.

3 yorum:

  1. Eğer diziyi daha dikkatli izleseydin soruların cevaplarını bilirdin o sorduğun soruların hepsi dizide cevaplandı ayrıca anıları sadece alfalar görmüyo anıları tüm kurtlar görüyo peter da görmüştü dördüncü sezonda

    YanıtlaSil
  2. Off o soruların hepsi var önceki sezonlarda ayrıca izlemiş olmak için izliyosun galiba sevdiğin dizileri izle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peter'in eskiden Alfa olduğu için anıları görebilmesini normal zaten,Theo eskiden alfa mıydı?Ayrıca yorumumda topu topu 4 soru sormuşum ve sen sadece birini açıklama zahmetinde bulunmuşsun diğerleri için cevabı var demişsin,mesela Scott kurtboğanı kokladığını nasıl fark etmedi? ya da Doktorların "başarı"sı neymiş? bunlar açıklandı mı? Ayrıca sen beğendin diye herkes beğenmek zorunda değil ve kimse de senden hangi dizileri izleyeceğine dair öneri almak zorunda değil.Ayrıca sen de biraz dikkatli izlesen iyi olacak çünkü 5. sezon 8. bölümde Scott Corey'in anılarına girdiğinde Lydia "bu genellikle sadece Alfa'ların yapabileceği bir şey" diyor dikkatini çekerim.Hatta Theo bu sahnede böyle bir güç mü var dercesine bakıyor ve gücü dediğin gibi tüm kurtlar görseydi Theo bunu bilmez miydi ya da Scott bunu yaptıktan sonra gidip denemez miydi?Bunları yapmayıp özellikle Scott'un gücünü çaldıktan sonra denemesi neye delalet acaba anıları bütün kurtların görebildiğine mi? Hatta Isaac'ın anılarını Derek alfa iken görememiş ve Peter'i çağırmıştı.

      Sil