22 Ağustos 2015 Cumartesi

THE VAMPIRE DIARIES 6. SEZON 22.BÖLÜM-SEZON FİNALİ

VE ELENA GILBERT'E VEDA
Spoiler...
Elena Damon'u ilk karşılaştıkları yerde bulur ve Damon'un hali ve tavrından durumun bayağı kötü olduğunu anlar.
Düğüne döneriz Damon Elena'ı hastaneye götürür,Kai Caroline ve Stefan'ı etkisiz hala getirir.
Ve meclisiyle baş başa kalır,ve işin dönüm noktası burada gerçekleşir Kai kendini öldürür. Doğal olarak mecliste arkasından birer birer ölmeye başlar.
Liv ölmek üzereyken yanında karnına bıçak saplanmış Tyler'i görürüz. Liv öleceğini anlayınca Tyler'in ölmesine engellemek için ona kendini öldürmesini teklif eder. Bu sayede Tyler kurtadama dönüşecek ve dolunay olduğu için hemen iyileşecek. Olay Liv'in planladığı şekilde gerçekleşiyor ve Tyler kurtadama dönüşüyor.
Enzo ise düğünden Caroline ve Stefan'ı kaçırmıştır.Lily'e yardım etmesi için. Stefan burada Lily2in dostlarını kurtarmak için ne verdiğini öğreniyor. Kanını...
Tahmin edildiği üzere Kai artık hem vampir hem cadı olarak alemlere dönüyor.
 İlk başta eşini kaybeden Alaric onu öldürmeye çalışsa da başarısız olur. Ama kurtadama dönüşen Tyler ölümcül ısırığı ile Kai'i zehirlemeyi başarıyor. 
Kai yaralıda olsa Damon'un yanına gidiyor ve fiziksel olarak hiçbir sorunu bulunmayan Elena'ın neden uyanmadığını açıklıyor.
Kai Elena'ı Bonnie'e bağlamış meali,Bonnie ölmeden Elena uyanmayacak. 
Bonnie Kai'in bıraktığı video sayesinde olayı öğreniyor,Matt ondan kasabayı hemen terk etmesini istiyor. Damon seni anında öldürür diyor.
Kai ise kurt zehri yüzünden iyice kötüleşiyor ve soluğu düğün yerinde alıyor,kan için. O sırada Bonnie yanına geliyor ve büyüyü bozmasını söylüyor. Kai büyünün asla bozulamayacağını söylüyor hatta Bonnie bozmak için büyü yapmaya kalkışırsa ikisinin de öleceğini söylüyor.
Son demde Kai zekice düşünüp kurt zehrinin büyü olduğunu anlıyor ve o büyüyü de emiyor,sapasağlam Bonnie'in karşısına dikilip onu öldürmeye çalışıyor.
Bu esnada olaya Damon dahil oluyor,Kai diyor ki bak Bonnie ölmek üzere eğer arkanı dönüp gidersen Elena'a kavuşursun.Damon'da öyle yapıyor,sesi kesilen Bonnie mimikleriyle şahane bir iş çıkarıyor.
Ta ki Damon geri gelip,Kai'i öldürüp Bonnie'e kanını verene kadar.
Bu noktadan sonra Elena'a vedalar başlıyor,zaten bölüm boyunca ara ara eklenen veda sahneleri son 10 dakika tamamlanıyor.
Alaric'e dayanma gücü vermeye çalışan Elena,Matt'i polis hayal eden Elena,Tyler'a kasabadan gitmesini tavsiye eden Elena,Bonnie'den son bir kez tüyleri uçuşturmasını isteyen Elena,vedaya son dakika yetişen Jeremy ile hasret gideren Elena,Stefan'a iyi tanışmışız diyen Elena ve Damon'la veda dansı yapan Elena...


Akabinde Lily'in konteynerların içinde bir anda beliren konteynerdan ailesinin çıkışını izliyoruz.
Sonra zaman atlamasına yapıyoruz,kasaba kıyameti yaşıyor,Matt devriye geziyor,Damon ise saat kulesinden gözlem yapıyor.
Sezon finali için destansı diyen sevgili senaristlere tek sözüm destansı kelimesi için sözlüğü taramaları,bana kalırsa alelade bir finalde hatta bence Jo ve Liv'in ölümleri Elena'ın vedasından daha güzeldi,daha destansıydı.
 Onun dışında Elena durumunun meali,Nina Dobrev eğer istediği performansı yakalayamazsa,adı sanı duyulmaz olursa senaristler diziye istedikleri yerden girdirebilmek için böyle bir çözüm bulmuşlar ya da Nina Dobrev istediği popülariteyi elde etse bile final bölüme gelebilsin diye açık kapı bırakmışlar.  Zaten senaristte bunu kabul etmiş Elena için planladığımız son hala uygulanabilir demiş. Kai'in ölümü çok  basit olmuş,ölmesi gerektiği için öldürelim denmiş sanki,Stefan Caroline ise adım adım destansı aşklarını yazacaklar bak demedi demeyin.
Bu arada Elena Bonnie ile vedalaşırken hep sen fedakarlık yaptın şimdi sıra ben de diyor. Hatun kafayı yemiş,senin yaptığın şey fedakarlık değil olması gereken,ne yani yoksa Bonnie'den ölmesini istemediğin için fedakar mı oldun ?Kız veda ederken bile çekilmez.
Son sahnedeki zaman atlaması,cadı güçleri olan vampirlerin dönüşü final sezonunun başlangıç konusu dizide Elena olmayacağı için 7. sezon daha çekilebilir olacak  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder