2 Eylül 2015 Çarşamba

THE ORIGINALS 2. SEZON 15. BÖLÜM

Spoiler…
Bölüm açılışını Rebekah’ı öldürmek isteyen cadılarla yapıyoruz,nerdeyse ölecek olan Rebekah’ı kurtaran onun bedeninden bihaber olan Marcel oluyor.(Yeni bedeni bilmeyen Marcel bir kez gördüğü Rebekah’ın Rebekah olduğunu anlayıp onu takibe alıyor.)



Klaus Jackson’a sürüsünü Finn’i bulmak için kullanmasını söyler Jackson Klaus’u sallamasa da Hayley Klaus’a hak verince Jackson Aiden’in Finn’i bulmak için görevlendiriliyor.
 Hatta ona topluca saldırın deyip,bir de lider benim havasında takılıyor. Klaus konuşmadan sonra Aiden’in yanına gidip ayrı ayrı saldırın diyor ve araya nifak tohumlarını serpmeyi de ihmal etmiyor.
Freya Finn’e babasıyla konuşmak istediğini söyler,Finn ısrarcı kardeşini yenemez ve babasını uyandırmasına izin verir.
Marcel ve Rebekah yeni bedenin eski düşmanlarını öğrenmek için bir kahin çağırırlar,Elijah ise Rebekah’ın bedenine özgürlük sağlamak için cadıların lideri Josephine Larue’yi ziyaret etmeye karar verir.Vampirlerden nefret eden  Larue’ye hitap etmek için Elijah Gia’i kullanır.
Müzik dehası olan Laure’ye vampirlerinden ince insanlar olduğunu hatırlatmak için onun en sevdiği parçayı Gia’ya çaldırır.
Başta ikisini de tınlamayan Larue Gia’ın açık sözlülüğü ve isyankarlığından etkilenerek etkilenerek Elijah ile anlaşmaya varır.
Finn’in bedenini aldığı cadının bedenine karşılık Rebekah’ı serbest bıracaktır.
Rebekah ve Marcel’e gelen kahin ise meğersem Rebekah’ın bedenini tanıyormuş.Eva Sinclair çocukların gücünü çekmek için onları öldüren bir cadıymış. Kahin kendi çocuklarını kurtarmak için ikiliyi zehirler ama Rebekah panzehiri bildiğinden kendini kurtarır.
Aiden karşısında Mikael’i görüp onun bir de arkadaşını öldürdüğün görünce şok yaşar,onu kurtaran ise Freya’in acelesi olur.
Klaus ise Finn’i bulmak için mezarlığa gider. İkili karşılaşınca bir savaş başlar.
Elijah telefonla bedene sapasağlam ihtiyacı olduğunu söylemek istese de Klaus telefonuna cevap vermez. Tam Finn’in bedenini öldürecekken araya Elijah girer,Klaus çoktan Finn’i yaralanmışıtır.
İkisi ne yapacaklarını konuşurken Freya araya girer ve Finn’i bedeninden çekip kolyesini saklar. Sonrasında kardeşleri ile konuşup,Finn’in intikam sevdasının işlerini baltalayacağını söyler. Anlayacağınız hatun Dahlia’ya karşı savaş açmıştır ve kökenleri de yanında istemektedir. Ama Klaus Freya’in Mikael’i kullandığını öğrenci dellenip gider,Elijah’da temkinli yaklaşır.
Jackson ise kendi taktiğini uygulamayan Aiden’in daha az adam kaybetmesini liderliğine sindiremez.Bu esnalarda Hayley ile yakınlaşırlar.
Klaus Hayley’den sürüyü Mikael’in peşine salmasını ister. Hayley Mikael çocuğumuza değil sana düşman der,sürü Hope’i koruyacak diye de ekler.
Hayley ve Jackson yakınlaşmasının ardından Elijah ve Gia yakınlaşmasını seyrederiz.
Klaus ilk fırsatta tekrar Aiden’in aklına girip onu liderliğe ısındırır.
Ve son sahne Rebekah iki çocuğun yanına gider ve birini öldürüp diğerini gücünü almak için kaçırır.

Gelelim yorumuma en az 2 bölüm başımıza dert olacak bir konuya giriş yapıldı bu bölümde Rebakah’ın bedeninin çocuk öldürmesi ve bu durumun Rebekah ile devam etmesi. Bu durumu nasıl durdurabilecekler merak konusu. Sonrasında Mikael gene Klaus’a dert olacak orası kesin. Peki Freya ak mı kara mı en çok merek ettiğim mevzu bu.
Finn’den bir süreliğine kurtulmamız gerçekten sevindirici bir gelişme oldu,Freya’in de dediği nefreti içimiz darlamaya başlamıştı.

Jackson sürü liderliğinin başarısız olduğunu düşünmeye başladı demedi demeyin Aiden’i kışkırtan Klaus faktörünü de düşünürsek her an her şey olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder