30 Ekim 2015 Cuma

THE VAMPIRE DIARIES 7. SEZON 4.BÖLÜM

Spoiler...
3 yıl sonrasındayız her zamanki gibi. Bu seferki konuğumuz iki tane kızı olan Alaric. Kızların ne zaman doğduğunu,Jo'un yaşayıp yaşamadığını keşfedemedim. Lakin Damon onları ziyarete geldiğinde Alaric acayip gerildi.
Damon kendisini eve davet etmesini istedi.Bakalım ne olacak?
Günümüze geçtiğimizde Alaric morgda Jo'u bugün getirme planları yapmaktadır. 
Lily ise Elena'ın tabutunu kasabaya getirmektedir.Damon'a haber verir. Her şey yolunda giderken Damon Carlos'un cesedini bulur. 
Stefan ve Damon Carlos'un cesedi ile takılırken Nora ve Mary Loise onları üniversiteye ziyarete gelir.
Kardeşler cesedi saklar,Damon Carlos kaçmış gibi yapar lakin kızlar eğer Carlos'dan haber alamazsak saat başı bir öğrenciyi öldüreceğiz deyince Damon çareyi Phoenix taşında bulur.
Lily ise Valerie 1863 yılında yaşananları sorar,konuşmanın ana fikri söyleyeceğin bir şey var ya söyle ya da sonsuza kadar sustu.
Matt ise Cadılar Bayramı olduğu için kasabaya tur yapmaya gelenlere mani olmaya çalışıyor ta ki Enzo şüphelendiği Valerie için ondan kayıtlara bakmasını isteyene kadar.
Stefan ve Caroline ise saat başı adam öldürmek için gezinen Nora ve Mary'i oyalamak için Cadılar Bayramı partisini kullanırlar. Ayrıca elimizde iki Kafir var madem şu mineli ten mevzusunu da çözelim derler. Lakin iki Kafir Valerie'den o kadar tırsar ki bu teklife yanaşmazlar.
Caroline ise sürekli Stefan'ın Valerie'e olan aşkının yeniden depreşeceğini düşünmektedir,bu düşünceler ve mineli ten çiftin arasını iyice gerer.
Mary ve Nora ise görüş ayrılıklarından dolayı kavgaya tutuşurlar.
Bonnie Carlos'u diriltmeyi başarır ama Carlos'un hafızasındaki boşluklar bir yana bir de şiddetli kan açlığı başlar.


 Damon onu Lily'e götürürken,Carlos arabadan fırlayıp korku turu yapmaya gelen şansız insanları öldürür.Lily olaya müdahale edip,Damon Carlos'un boynunu kırana kadar her taraf kan gölüne döner.
Valerie'i sıkıştıran Enzo gerçeği öğrenir ek olarak Julian'ı da öğrenince Lily'i sorguya çeker ve sağlam bir rakibi olduğunu anlar. Bunun üzerine aileden sürüleceğini düşünen Valerie ile Julian aileye dönmesin temalı ortaklığa girişir.
Stefan ve Caroline Nora ve Mary'in birbirine olan aşkını kullanarak tehdit ve şantajla Caroline'in büyüsünü kaldırmalarını sağlarlar.

 Bu olay hem Caroline-Stefan hem Nora-Mary çiftinin arasının muhteşem olmasını sağlar.Cadılar Bayramı değil Sevgililer Günü mübarek. 
Lily Damon ile gurur kırıcı konuşmalar yapar her zamanki gibi ana fikir Elena'sız kim olduğunu bile bilmiyorsundur.
 Neyse bu muhabbetin sonunda Damon Tyler'i çağırıp Elena'ın tabutunu uzaklara gönderir.

En son sahne ise Bonnie'in Jo'u diriltmesi...

Gelelim yorumuma biri bizi Tyler'in diziden ayrıldığı konusunda kekledi mi ne yaptı? Adam her bölüm karşımızda mübarek ve zorla getirmişler gibi surat beş karış,bırakın yakamı diyor resmen 
3 yıl sonrasındaki açılışlar acayip hoşuma gitmeye başladı,geçen zaman boyunca Caroline-Stefan ilişkisinin bozulması dışında Damon ve Alaric ilişkisinde de sıkıntılar olduğunu  gördük.Ama Damon'un "istediğin her şey oldu" demesi ve bölüm sonunda Jo'un gözlerini açması Jo ve Alaric ilişkisinin mutlu mesut sürdüğüne mi delalet,gerçi Carlos'un durumu bu teori pek desteklemiyor ama neyse. Peki çocuklar,gözüme biraz büyük gözüktüler bu işte bir bit yeniği var sanki.
Caroline Stefan mevzusunda Caroline'in endişelerine hak veriyorum,zaten Stefan Valerie ile bir araya gelince Caroline adım adım bir köşeye itelenebilir. 
Carlos bence bir süre Valerie'in kendisini öldürdüğü hatırlamayacak,Enzo'da Julian yüzünden Valerie hakkında ses etmeyecek.Bu sayede Valerie adım adım Caroline'i şutlatacak. 3 yıl sonraki Caroline'de böyle doğacak. 
Damon'un incinmesi bir hayli kötüydü,son sahnelerde günlüğü yazdığı şeyler bir hayli içe dokunuyordu ve Elena'ı göndermesi... Ama bu gönderme artık Elena'ın dizideki fonksiyonunu bir hayli azaltmak için yapılmış bir hamle 4 bölümdür Elena adını duymaktan içi şişenlere ilaç gibi gelecek bir durum.(Bakınız ben) 
Son söz dizinin gidişatını sevsem de Caroline-Stefan-Valerie ilişkisi dallanıp budaklanırsa ciddi manada gözümden düşer bu sezon.(Ve ne yazık ki böyle de olacak gibi)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder