16 Ekim 2016 Pazar

PERCEPTION 3. SEZON 8. BÖLÜM

Daniel ders anlatırken Kate onu ziyarete gelir ve ona Özel Ajan Anne-Marie Bishop’un cesedinin bulunduğunu haber verir. 
5 yıl Kate başka bir şehre gittiği zaman Daniel Kate’in yerine geçen Bishop ile çalışmak yerine istifa etmiş.



Kate Bishop’un cesedi bulununca son vakasını inceleyip Daniel’in adını görünce onu ziyarete gelmeye karar vermiş. Biz bu bilgileri hazmederken Daniel’in bir şeyler sakladığını belli eden tavırları, davayı almak istememesi iyice kafaları karıştırıyor.
Eve varıp Natalie’i konuşmaya çalışan ama onu gönderdiği için bunu başaramayan Daniel derdini Max’a anlatıyor.
Meğersem Bishop’un yardım istediği bir vakada Bishop’un davasıyla ilgisiz bir seri katile dair işaretler bulan Daniel Bishop ile bu bilgiyi paylaşıyor. 
İlk başta buna inanmayan Bishop ardından işin peşine düşüyor ve ortadan kayboluyor. Daniel’in akıl hastanesine yatmasına neden olacak paranoyaları da böyle başlıyor. Akıl hastanesinde şimdiki psikiyatrisi Rosenthal ve Max ile de bu hastanede tanışıyor.
Şimdi davanın yeniden gündeme gelmesi Daniel’in psikolojisini alt üst etse de o bu davanın sonuna kadar gidip 5 yıl önce haklı olup olmadığını anlamaya karar veriyor.
Bakalım Daniel 5 yıl önceki gibi paranoya krizleri geçirmeden bu davayı çözebilecek mi?

Bu bölümün daha başından katilin kim olduğunu anladım hep bir yerlerden bir şey çıkar da yanılırım tahminimde diye bekledim ama yanılmadım. Perception sona yaklaştıkça daha çok tahmin edilebilir oldu ya da izleye izleye senaristlerin kafa yapısını öğrendik.
Öte yandan bu bölüm Lewicki ve Pierce’in nasıl bir araya geldiğini, Daniel’in Kate’e olan bağlılığını, Daniel’in sakladığı akıl hastanesi geçmişini, Kate ve Donnie’in beş yıl önce birbirlerini buluşlarını izlemek açısından oldukça keyifliydi. Bölümün adının “Başlangıç” olması pek çok şeyi özetliyor zaten. Karakterlerin geçmişine kısacak bir bakış atsak da gerçekten bölümün bu yönünü sevdim. Pierce’in halüsinasyonun evsiz Pierce olması da ayrı bir güzeldi. Bu diziyi bu detaylar izlettiriyor resmen.
Bölüm sonundan Pierce’den bir alıntı: “Tehlikeli davranışları takıntılı bir şekilde tekrarlamak kolaydır.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder