3 Ağustos 2012 Cuma

Suits 1. Sezon

SUITS DE 1. SEZON NELER YAŞADIK 
 Dizimizin ana 2 karakteri var Harvey Specter(Gabriel Macht) ve Mike Ross (Patrick J.Adams). Harvey New YORK şehrinin en iyi hukuk firmalarının birinde prestijli bir avukat. Mike ise başkalarının yerine Amerikan'ın LYS'si sayılan SAT sınavına giren fotografik hafızası olan uzun yıllardır kankası Trevor ile takılan bir karakterdir. Bu ikisinin yolları  Mike'nın kankası Trevor vasıtasıyla büyükannesinin bakımevi masraflarını karşılamak için uyuşturucu takası yapmaya gitmesiyle başlar. Buluşma yeri Harvey'in Harvard mezunu bir asistan almak için görüşme yaptığı oteldir.Mike zekasını ve dikkatini kullanarak alıcıların polis olduğunu anlar.Onlardan kaçar görüşmelere gelir ve durumu Harvey'e anlatır.Mike Harvey'i o kadar etkiler ki Harvey değil Harvard hukuk fakültesi diplomasını lise diploması bile olmayan Mike işe alır.(BARO sınavı için hukuk kitabını da ezbelremiş de çocuk)  


 Genel özet yapmadan dizide bizi zorlayan bir iki noktayı da belirtmek isterim hukuksal olaylar bazen o kadar uçuyor ki yetişip toparlamak hukuk bilmeyen biri için zor oluyor.Ama inatla izleyenler de karşılığını alıyor. 2. nokta arada kült olmuş filmlerden replikler kullanılıyor ve eğer bilen biriyseniz filmleri sizin için daha bir zevkli oluyor yok bilmiyorsanız biraz burukluk hissedebilirsiniz. Bir de Mike'ın süper zeka ve hafızasını sadece 2-3 kişi biliyor ve etkileniyor bence arada sırada farklı birileri tarafından fark edilse güzel olur.
 Şirket olayına geçersek Harvey'in patronu Jessica Pearson(Gina Torres) Harvey'e yaptığı her işte ona destek çıkıp onu koruyan,Harvey'in kendine karşı çıkmasından bile hoşnut olan bir kadın.Zaten uzun yıllardır arkadaşlar ama garip olan şu ki bu zaman diliminde Jessica evlenip boşanıyor ve Harvey'in  haberi bile yok. Birde astını ezen üstünün de kendisini ezdiği Louis Litt (Rick Hoffman) var  şirkette kendine sempati duyan yok o ise Harvey gibi olmak istiyor her ne kadar araları kötü olsa da Harvey'e hayran.Ama ilk bölümlerde Mike tavırları yüzünden antisempatimiz de toplayıveriyor. Ofisi Harvard mezunlarının ofisine  10 basan Mike ile arayı bir türlü yapamayan güzel araştırmacımız Rachel Zane(Megan Markle) var. Kendisi zeki olmasına karşın test sistemi mağduru. Ve zamanla hepimizin favorisi haline gelen mimiklerin ustası Harvey'in sekreteri Donna var. Kendisi süper iş bitirici ve iyi bir sırdaş olur.
 Mike'ın hayatı sıradan bir başına sürekli iş açan kankası trevor ve Mike'ın hafiften abayı yaktığı trevo'un  sevgilisi Jenny bir de kendisini büyüten şirin büyükannesi var.
 Mike önce Trevor ile ilişkiyi kesiyor tabi uyuşturucu işini Jenny'e açık edip. Daha sonra Mike Trevor ile tekrar dost oluyor olmaz olasıca diyoruz içimizde başını belaya soktuğu yetmiyor bir de diplomasız çalıştığını öğreniyor. Harvey ile birlikte Trevor'u kurtarıp başka bir şehre postalıyorlar. Mike rachel ile sevgili olamayıp Jenny ile tekrar bağlatı da kurunca bu sefer  Jenny ile aşk yaşıyorlar. Mike'a burada cidden sinir oluyoruz.Bu davranışı yakıştıramıyoruz. Bu arada bir müvekkilin bilgisayar dehası kızı sağolsun Mike Harvard Hukuk Fakültesinden mezun olmuş gibi gösteriyor.
 Bütün sezon boyunca 2. sezona aktarılacak ender şeylerden biri de Travis Tanner vakasıydı. Öncelikle bu karakterin uzun yıllar Without in Trace dizisinden tanıdığımız Eric Close olduğunu belirteyim bence  ilk izlediğimde diziye bayağı yakıştığını düşündüğüm hatta daima falan olsa ne güzel olur dediğim oyuncuydu. Allah'tan 2. sezonda da göreceğiz.
Travis Tanner başka bir şehirden büyük bir dava için gelir ve Harvey'in blöfünü göremediği için davayı kaybeden mükemmel avukattır.
 Ve sezon finali nankör Trevor eski sevgilisinin Mike'nın yeni sevgilisi olduğu öğrenince Jessica ile konuşmaya gidip Mike hakkında  konuşmasıyla son buluyor...
 2. sezon için yakında yeni bir yazı yayınlayacağım. İyi seyirler...

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder