6 Ağustos 2012 Pazartesi

PERCEPTION 2. BÖLÜM

 2. BÖLÜM
 1. bölümü izledikten sonra arayı bayağı açmışım.2 bölüm ilkine göre daha güzeldi.Kate Moretti  rolü gözümüze daha sıcak gelmeye başladı. Boşa dememişler zaman her şeyin ilacı diye.
  Sahnemiz gene Pierce'nin sınıfta ders anlatmasıyla başlıyor.Eğer her bölümde bu sahne ile açılış yaparlarsa Guinness Rekorlar kitabına girebilir.Neyse Allah'tan Pierce bir konuşma  yapıyor da  dikkatimizi diziye veriyoruz.Adam adeta döktürüyor.Konu yalan... İşte iyi bir yalancı sadece yalan makinası ile belki yakalanabilir ,yalan söylerken beynimizi kullanırız deyip Can alıcı soruyu soruyor; Beyin, kendisine yalan söyleyebilir mi? 


 Tabi Moretti yardım istiyor her zamanki gibi. Ukranya'dan evlenmek için para ile Olena adlı kadını getirten adamın , parayı ödemeyince karısının kaçırılması ile ilgili davaya Pierce bakmayı kabul eder. Çünkü kocanın ifadesinde o akşam adam evine gelip onunla boğuşup öyle karısını kaçırmıştır.Fakat adam bütün ayrıntıyı hatırlamasına rağmen  asla boğuştu adamı tarif edemez.Pierce olaya bir el atıp, Moretti'yi sorgu odasından çıkarıp, saçını değiştirip , önceki kıyafetlerini kamufle ederek, sorgu odasına tekrar götürünce adamın onu tanımamasıyla adamın yüz körü olduğu ortaya çıkıyor.Zaten bölüm sonuna kadar ne lanetmişsin sen yüz körlüğü demeden duramıyoruz.Pierce ve Moretti her olumsuz koşula rağmen olayı çözer.Bu bölümü izleyecekler insan kaçakçıları,mafya falan çok beklemesin birazcık başlarda var ama devamı ayrı terane.
 Üniversite hocalığı , FBI danışmanlığı,bitmek bilmeyen halüsinasyonlar  yetmezmiş gibi bir de dekan tutturmaz mı okula alacakları yeni hocayla ilgilen diye , Pierce zaten adamı sahtekar olarak görüyor. ya bir bırakın şu adamın peşini yazıktır. Neyse yeni hoca Moretti ile tanışıp işi yürütünce işi kabul eder, bakalım onu ilerleyen bölümler de görecek miyiz yoksa  o da Cold case'deki Vera gibi bir bölümlük olacak...
 Pierce olayı halüsinayonları sayesinde çözüyor.Hatta artık halüsinayonları  ipucu vermenin yanında FBI ile çalışma şizofrenini artıracak mesajı da veriyor.İlk bölümde güya ters köşe yaptıkları sarışın halüsinayon bu bölümde de var Pierce ile diğer halüsinayonları arsındaki  konuşmaları çözümlüyor.Moretti ile takılmaya teşvik ediyor.Bu Pierce'nin halüsinayonları uçmuş resmen davayı çöz, sağlığı için öneride bulun, ilişki tavsiyesi ver...
  Bölüm sonunda Pierce gene döktürüyor ve hepimize dokunacak şu cümleyi söylüyor,Neyi değiştirirsen değiştir, ama olduğun kişiyi değiştirebilir misin?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder