19 Ocak 2013 Cumartesi

ALTIN BİLEK YAYINLARI TANITIMLARI

Altın Bilek Yayınları facebook sayfası Şubat ayı için tanıtım ilanları çıkarmış. Zaten Öldüren Güzel yeterince beni öldürmemiş gibi bir de yanında 3 tane kitap daha var. Şu an en büyük acım kitap siparişimde sadece bir Altın Bilek yayını olması. Muhtemelen bugün elime geçecek  Henry James'in Ormandaki Yaratık kitabını okuyup inceliyeceğim ama 4 güzel kitabın tanıtım bültenini de sizlerle paylaşmamak olmaz.

Kitapları tanıtım yazılarından tanıyalım.

ÖLDÜREN GÜZEL-WAYNE SIMMONS -360 Sayfa
Dövme sanatçısı Star, bir sabah, günün ilk dövmesini yapmak için hazırlanırken, yaşadığı şehirde bir şeyler ters gitmeye başlamıştı. Belfast'te yaşayanlar derin bir uykuya dalıyorlardı. İnsanlar sokaklarda ölüyor, ani ölümler de pek çok kazaya sebep oluyor, adım adım bir kâbus çöküyordu şehre. Tüm altyapı yavaş yavaş çöküyorken televizyonlar susmaya, uçaklar yerlerinden kalkmamaya başladıklarında, şehri bir hayalet korku teslim alıyordu.
Kıyamet yaşanmaya başladığında, sağ kalan bir grup kahraman, hayatları pahasına da olsa, insanlığı kurtarmak ve ölümün nefesini şehrin üstünden kaldırmak için çabalamaya karar verdiler. Ama yaşamlarında gördükleri en korku, hayal kırıklığı ve öfke dolu kitleyle karşılaşacaklarını bilmiyorlardı. Ölümün üstesinden gelemeyeceklerini anlayan bu kahramanların yaşama tutunuşları ve ölümden kaçış maceraları, hayal edebileceğinizden daha öte bir kaos sunuyor size.

İKİ MEVLİT BİR ÖLÜ-MEHMET ERKAN-308 Sayfa
Sevdiğin adam evliyse onu sevmekten vazgeçebilir misin?
Yeliz hem en çok sevilen hem de en çok öldürülmek istenen. Onu bu kitaptaki herkes, kitabın yazarı da dahil olmak üzere istisnasız herkes öldürmek istiyor.
Emre, Faruk, Aysun, Sümeyye, Nesrin, Selçuk ve diğerleri... Bir ölüm sonrasında bir ölümü daha hazırlamak için bir araya gelmiş ruhlar gibiler. Peki ölen ve öldüren kim olacak? Güzel ve genç bir kadın, karizmatik bir erkek, uysal bir polis, aldatılan bir eş ve garip akrabalar. Mehmet Erkan kıskançlıklarıyla, hırslarıyla, dedikodularıyla akrabalık ilişkilerini ele alıyor. Akrabalık çemberinde sıkışmış bir yasak aşkı ve o çemberin etrafında gelişen cinayet planlarını anlatıyor... Güçlü anlatımı, tanıdık karakterleri, yaşamın geçtiği bildik sokakları ve herkesin zaman zaman dönmek zorunda kaldığı köşeleriyle tam da yaşadığımız ikilemleri gözler önüne seriyor roman.
Bir kadını kaç kişi öldürmek isteyebilir?
Bir kadını kaç erkek sevebilir?
Peki ya hangi sevgi gerçektir?

BAŞKA ÖYKÜLER -BAHADIR İÇEL-124 Sayfa
Başka Öyküler"i okumadan önce iki kez düşünün çünkü ömür boyu yüreğinize kök salıp sizi bir daha geri dönemeyeceğiniz karanlık ve sürprizlerle dolu bir diyarın derinliklerine çekebilirler.
Bir anda kendinizi doğaüstü güçler tarafından kovalanırken ya da televizyon ekranınızdan başka evrenlere bakarken bulabilirsiniz. Nereden geldiği belli olmayan yaratıklar sizden hayatınıza karşılık bir hikâye dinlemek isteyebilirler ya da çılgın bilim adamlarının garip bir denek hayvanına dönüşebilirsiniz.
Bu kitabın sayfalarını aralayıp içindeki öyküleri okumadan evvel yukarıda bahsi geçen konulara gerçekten kulak verin ve kendinize bu öykülerin neden "Başka" olarak adlandırılmış olabileceğini sorun.
Kimbilir belki siz de "Başka" birisinizdir...

ÖZGÜR RUH FİNİ-DIMITRIS MAMALOUKAS -323 Sayfa
"Bir savaş daha Fini, bunu da kazanacaksın küçüğüm, dayanıklı ol."
Minik bir bedenin, özgürlük için çarpan kocaman bir yüreğin, iç burkan hikâyesi Fini.
Fabrikaya hapsedilmiş, zorla çalıştırılıp insanlık dışı bir hayata mahkûm edilen Fini kaderini yenmeye karar verir... Bu mücadele, onu yaşamının hiç bilmediği taraflarına götürür.
"Sadece düşüncelerin hayatta kalıyor Fini.
Düşüncelerini senden almalarına izin verme.
Kim olduğunu unutma Fini.
Bana verdiğin sözü unutma
Sen tüm bunlara dayanacaksın küçüğüm."
Her türden zulmü, ezilmeyi, köleleştirilmeyi reddeden insanların distopik ve biraz da fantastik hayatta kalış öyküsü...
Dimitris Mamaloukas'nın kaleminden eşsiz bir insanlık dramı; bir başyapıt. Özgürlük tutkusu hiç bu kadar çarpıcı anlatılmamıştı...

İyi okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder