25 Nisan 2013 Perşembe

DELİDOLU YAYINLARI

Uzun zamandır facebook sayfasından takip ettiğim Delidolu Yayınları'nın Bir Başka Faust kitabının kapağını görünce bir tanıtım yazısının şat olduğunu anladım.Delidolu Yayınları'nın şimdilik en çok beğendiğim 4 kitabıyla ilgili kısa bir tanıtım yazacağım.
 
EŞLEŞME
Açıkçası bu kitabı görmeyen duymayan kaldı mı bilmem.Ama kapağı ve konusuyla pek çek kitapseverin okunacaklar listesine girdiğine eminim.
 Kimi seveceğinize, nerede çalışacağınıza, ne
zaman öleceğinize başkalarının karar verdiği bir dünya düşünün. Bu dünyada uzun bir hayata, harika bir işe, ideal bir eşe sahip olmak için neredeyse hiçbir bedel ödemek gerekmiyor ama bu seçimleri sizin adınıza başkaları yapıyor. Yapay bir cam fanusun içinde yaşadığınızı fark ediyorsunuz ve bilinen yegane hayat ile daha önce hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediği bir yol arasında kalıyorsunuz. Yani mükemmeliyet ile tutku arasında...
Kitapları çevrildiği tüm dillerde çok satan Ally Condie'den muhteşem bir fantastik kurgu.
 
CANDOR
 
Ödenecek bedeller ağır olsa da farklı olmak çaba gerektirir.
Düzgün ve seviyeli insanların değişmez bir uyum içerisinde yaşadıkları, insan hayatını olumsuz yönde etkileyen hiçbir olgunun bulunmadığı örnek bir yaşam alanı... Temizliğin, sağlığın, huzurun ve uyumluluğun garantisini sunan ideal (!) bir toplum... Candora hoş geldiniz.
Her şeyin kendine has bir mükemmellik içerisinde işlediği sistematik bu yerleşim yerinde yaşamaya gönüllü olacak en sorunlu bireyler bile örnek birer vatandaş, kardeş, anne, baba veya çocuğa hızla dönüşebilir. Fakat tüm güzelliklerine rağmen Candor, üzeri cam bir fanusla kapatılmış şeffaf bir hapishane gibi. Candorda hissetmek, karar almak, söz sahibi olmak imkânsız; burada hiç kimsenin kendi gerçekliğini yaşama iradesi yok ve belki de en kötüsü, kimse bu tektipleştirilmişliğinin farkında bile değil.
Yalnızca Candorın kurucusu ve oğlu, bu düzenin dinamiklerine hükmedebilir. Fakat Candora yeni taşınan Nia adındaki genç, güzel ve asi kız da Oscarın ve bu kusursuz yerleşkenin tüm dengelerini altüst etmek üzere.
Oscarın bir tercih yapması gerek; Nia ile Candor, aşk ile güven, bilinmezlik ile sıradanlık arasında...
 
HIRSIZLAR SOSYETESİ
Facebook sayfasında paylaşılan alıntıyla başlayalım.
İnsanlar Las Vegas'a pek çok sebeple gelirdi. Bazıları zengin olmak istediği için, bazıları ise evlenmek istediği için. Bazıları kaybolmak, bazıları bulunmak isterdi. Bazıları oraya koşarak giderdi. Bazılarıysa oradan kaçardı. Las Vegas, Kat'e daima insanların hiçbir şey vermeden bir şeyler almayı umdukları koca bir hırsızlar şehri gibi gelmişti.
 
İyiliğe hizmet etmek için yapılan hırsızlığı okurken acaba  ön yargılarını unutucak mıyız?
Bence  kitabın konusunun okumak için başlıca nedenimiz olduğunu düşünüyorum.Özünde iyiği hizmet edecek bir hırsızlık,parçalanmış bir aileyi bir araya getirmek ve tabi ki aşk.Okunmaz mı?
 
BİR BAŞKA FAUST
 
İran'da doğup Avrupa'da büyümüş iki kardeşin, Goethe'nin ölümsüz eseri Faust'tan ilham alarak yazdığı BİR BAŞKA FAUST'ta şeytanla buluşmaya hazır mısınız?
İnsanoğlunun tüm zaaflarını,hırslarını,sınırlarını ve sırlarını ezbere bilen biriyle ,pazarlığa oturmadan önce göze alman gerken tek bir gerçeklik  var.Ruhunu tümüyle ona satmaya hazır mısın?
Hangi kitap kurdu şeytanla yapılacak bir anlaşmaya şahit olmak istemez ki?Hele de Faust'tan ilham alınmışsa ve böyle güzel bir kapakla bize sunulmuşsa.
 
YAYINEVİNİN
FACEBOOK SAYFASI İÇİN buraya
WEB SİTESİ İÇİNburaya
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder