14 Nisan 2013 Pazar

YANLIŞ REHİNE - JOHN T. PARKER


Kitap Künyesi
Adı:Yanlış Rehine 
Yazarı:John T. Parker 
Yayınevi:Doğan Kitap
    Sayfa:209
Fransız olmasına karşın Amerikan tarzı polisiye yazdığı için John T. Parker  takma adını kullanan yazarın Yanlış Rehine kitabını okudum.
Görsel Okuoku sitesinden alıntıdır.
Kitabımız Alabama canavarı olarak nitelendirilen Charles Robertson'un Northill kentine yakın olan cezaevinden kaçmasıyla gelişen olayları anlatıyor.


Bu yüzden FBI Northill  şerifi Wayne'nin bürosunu işgal etmiş. Ve kentin sakinlerinden bir çiftin hayatı da değişmek üzeredir. 37 yıllık evli Rosalie-David Wilson çifti, David'in " Hayatımızda artık hiçbir şey olmuyor" yakınmasının ardından  ilginç bir sürece girer. David karısının en büyük tutkusu olan televizyonu karısının elinden alır.Ve Rosalie kimsenin kalkışamayacağı bir şey yapar. Şerifi arar ve yaşlı kadınları ekonomiyi kurtarmak adına öldüren seri katil Charles Robertson'un kendilerini rehin aldığını söyler.Ve bunun ardından onlarca olay gerçekleşir. Medya,FBI,Wilson çifti,Charles Robertson ve Rosalie'nin yeğeni Duke neler yapıyor,adım adım okuyoruz. Rosalie televizyonda senelerce izledikleri sayesinde kenidine güveni tam olan biri. Tabi olaya senatörlerin bile dahil olduğu düşünülürse bu güven onu nereye götürür bilinmez.
Acaba ortalığı yıkan ama gerçek dahi olmayan bu rehine olayı nelere malolacak ve Rosalie FBI ve medyayı ne kandırabilecek?
Kitapta ince bir zeka ürünü olan o kadar çok şey var ki özellikle  Robertson ve Rosalie zekası ile beni hayrete düşüren 2 karakter oldu. Bunun yanından kitap akıcı,mizahi ağırlığı fazla olan bir eser kısacası tavsiyelerimle...
Alıntılara geçersek;

"İnsan kendi de günahkar olma tehlikesi yaşamadan cehenneme bekçilik edemez."

"Askerlerinde dediği gibi tek suçlu haraketsizlik."

"Her şey çok doğru fazlasıyla kusursuz görünüyor oysa gerçek; başarısızlıklardan ressamların düzültme diye adlandırdıklarından oluşur"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder