5 Ağustos 2013 Pazartesi

PERCEPTION 2. SEZON 1. BÖLÜM

Yaklaşık 1.5 ay kadar önce Perception uzun bir aradan sonra dönüşünü yaptı.Şu an 6. bölüme kadar yayınlanış durumda. Ben dizinin bir kaç bölüm yayınlanmasının ardından izleme kararı almıştım. Bazen 1 hafta beklemek gerçekten zor oluyor.Başlamadan belirteyim spoiler.
Daniel Pierce her zamanki gibi ders başında. Özellikle belirtiyorum ki Pierce karakteri televizyon dünyasının bence en iyi öğretmenlerinden biri.Ya öyle bir şey ki adam ders anlatırken repliklerin arasında kayboluyor,bizde niye böyle hocalar yok diye hayıflanıyor ardından pür dikkat Pierce'yi dinlemeye dönüyorum.Anarmol beyin yapısı,etkileri hakkında kısa bir konuşmanın ardından  insan beynini başka bir beyne aktarılmayacağı "Sevsen de sevmesen de doğduğumuz bir buçuk kiloluk lahanalarla devam edeceğiz" diyerek açıklıyor.


Kate Moretti ise ( ya ben bu dizideki bu karakter hariç herkesi sevdim bir Moretti'e ısınamadım) yakında ki eski eşini iş yerinde görünce hem şaşırır hem öfkelenir.Avukat eşi Donnie Moretti'den bir davada sanığının zihinsel yeterliliğini incelemesi için Daniel'i ayarlamasını ister.
(Bakınız Donnie)

Daniel yıllar önce beyninden vurulan ama iyileşen kişinin iyileşmeden önce eşini öldürdüğü için dava edileceğini öğrenince bu beyni inceleme fırsatını tepmez.İnceleme sonucunda adamın kendini vururken kendine lobotomi yaptığını doğal olarak şu an tamamıyla farklı bir kişiliği olduğuna dair rapor verir.Avukat bu rapordan haz etmez ama mahkemede kullanır. Bu sayede sanığın avukatı bu durumu lehlerine çevirir. Herkesi sanığın vurulmadan sonra değiştiğine inandırır.Pislik Donnie(zaten Moretti'i aldatmış üstelik Moretti'nin en yakın arkadaşıyla) jürinin buna inanması adına Pierce'yi tanık kürsüsüne oturtup paranoyak şizofren olduğunu ifşa edip mahkemedeki güvenilirliğini  söndürmek ister. Ama jüri gene de suçluyu suçlamaz. Bu arada biri de çıkıp" Donnie sen bu adamı kendin tanık gösterdin o zaman rahatsızlığını bir önemi yok muydu?" demedi.

Öte yandan Caroline ile ilişkisini sağlam adımlarla yürüten Pierce aldığı ilaçların yan etkisi sebebiyle ilaçları kafadan bırakma kararı alıp bu durumu herkesten gizlemiştir.

Bırakılan sanık onu bulup hepinizi kandırdım ayağına yatınca Pierce soluğu Moretti'nin yanında alır. Moretti ise sanığın çoktan öldürüldüğünü söyler ve böylelikle ilaçları bırakmanın yan etkisi halüsinasyonların meydan çıktığını anlar. Ve ayrıca bu sırrı Moretti ile paylaştığı için de rahatlar.
İlerleyen sahnelerde katili halüsinasyonu sayesinde bulur.

Ve daimi dostu Natalie'i tekrar görmeye başlar.
En sonunda tekrar derste deneyimlerimizin bizi değiştirebileceğini,hayattaki hiçbir şeyin kalıcı olmadığını  ama ne kadar çok şey değişirse o kadar çok şeyin aynı kalacağının vurgusunu yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder