12 Eylül 2013 Perşembe

ELEMENTARY 1. SEZON 17. BÖLÜM

Possibility Two adlı bölüm Watson'un  adım adım dedektif olmaya başladığı bölümdü.Aslında Watson'daki dedektiflik becerileri ilk bölümde pirinci fark ettiğinde anlaşılmıştı ama şimdi başlanan eğitimle NYPD'na katılacak herhalde.
Bu bölüm boyunca düşüncem meslek tercihinde aklımdan geçen ama seçemediğim meslek olan genetik mühendisliği adına uğraş vermediğim için yakınmak oldu.



Bölüme geçersek çok zengin bir adam genetik bir rahatsız olan Serebral amiloid anjiyopati hastalığının kendisine bulaştırıldığını düşünmektedir.Bu hastalığın yan etkilerinden bazıları de kuruntu,bunama olunca
Sherlock davayı kabul etmez.
Adam Sherlock'a ulaşabilmek için bir arı gönderir ki bu arı nesli tükenmekte olan Osmia avosetta (Yalnız yaşayan arı.Çiçek yapraklarından harika yuvalar inşa etmekle ünlüdür.) gönderir. Sherlock'un arı karşısında ağzı açık kalsa da teklifi reddeder.
(Sen öyle san Watson)
Ta ki zengin adam bir cinayet işleyip Sherlock'tan başkasıyla görüşmem diyene kadar. Sherlock o zaman davayı kabul eder.Biz de genetik mühendisliği dünyasına adım atmış oluruz.

Öte yandan Watson'u kuru temizlemecisini gönderen Sherlock bol eğlenceli dakikalar yaşamamızı sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder