17 Eylül 2013 Salı

ELEMENTARY 1. SEZON 18. BÖLÜM

Déjà Vu All Over Again bölümü  açılışında 6 ay önceye gidiyoruz metronun önüne itilen bir kadın ardından arkadaşlarıyla keyifli dakikalar geçiren Watson.Watson'un Sherlock'un danışmanı olarak işi aldığı anı da görüyoruz.Hatta "Sherlock ne biçim bir isim?" diyen bir Watson görüyoruz.


Günümüze geçtiğimizde Watson'un araba kilitleri açmak için Alfredo ile iş başı yaptığını görüyoruz. Watson yaşadığı değişimin farkında.Cerrahken,bağımlı danışmanı olmuştu şimdi ise arabaların kilitlerini açmaya çalışan dedektif adayı.

Sherlock babasının ricası üzerine bir avukatını  sorunu ile ilgilenmeyi zoraki olarak kabul eder.Ama olayın düzenbaz avukatla ilgili olmadığını avukatın asistanının kocasını terk eden kardeşini bulmak olduğunu öğreniyoruz.6 ay önce bir video bırakıp evi terk eden kardeşinin aslında kocası tarafından öldürüldüğüne inanan asistanın davasını Watson üstleniyor. Sherlock ise kadının videoda bahsettiği trenin önüne atılan  kadının katilini bulmaya adıyor kendini.
Bölümde 6 ay önce sohbet ettiği arkadaşları tarafından müdahaleye uğrayan (Meslek yönünü değiştirdiği için müdahale eden arkadaşlarının tavırlarının tasvip etmiyorum.Size ne?) Watson'un kayıp kardeşi bulamayınca yaşadığı umutsuzluğu hissediyoruz.Ayrıca arkadaşları tarafından alamadığı destekle birleşen bu umutsuzluk Watson'u neredeyse dedektiflik yapamayacağına ikna edecekti.

Spoiler içeren yorumuma gelirsek Bölümün başından beri trenin önüne atılan kadınla kayıp kadının bir şekilde bağlacaklarını belliydi ama öyle bir şekilde bağlandı ki en beğendiğim bölümlerden biri haline geldi.

2 yorum:

  1. merhaba ben "yosunca" yine değişik bir blogla karşı karşıyayım :) dizilerle ilgili bilgileri artık sizden takip edicem :)kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ben de sizin blogunuzu severek takip ediyorum :)

      Sil