25 Eylül 2013 Çarşamba

MİNİ DİZİ ALARMI:WHAT REMAINS

BBC One kanalında yayınlanan 4 bölümlük mini bir dizi var bu tanıtımda.
Konumuz ise yeni apartmanlarına taşınan ve bebek bekleyen çiftin apartmanın çatısında bulduklar ceset ile gelişen olaylar.


5 dairelik apartmanın 4 numaralı dairesine taşınan Vidya (Amber Rose Revah) ve Michael (Russell Tovey)
bir sorun yüzünde 5 numaralı daireyi ziyaret etmek zorunda kalırlar. Ama evi boş bulup  sorunun çatı katından olduğunu anlayınca çatı katına çıkarlar ve  çürümüş bir cesetle karşılaşırlar.
Olaya dedektif Len Harper (David Threlfall) ve komiser yardımcısı Alice Yapp(Lisa Millett) dahil olurlar.

Ceset 3 yıl boyunca o apartmanda yaşamış ve son iki yıldır hiç görülmemiş Melissa Young'a 
(Jessica Gunning) aittir.

 2 yıldır çürüyen cesette ölüme dair hiçbir iz bulunmaz ve bu durum intihar mı cinayet mi sorusuna hiçbir netlik sağlamaz.Bütün komşular Melissa hakkında utangaç,içine kapanık demekten öteye gidemez. Zaten onu tanıyan başka kimse de yoktur. Ellerindeki bilgiler özellikle Melissa'nın antidepresan kullanması  Melissa'nın intihar ettiğini düşündürtmektedir.Ama bütün emniyet buna inanıp olayı üniformalılara devretmeye karar verir.Tek bir kişi dedektif Harper olayın cinayet olması ihtimalinden şüphelenir. Ama bunun ardına düşmesi çok zordu çünkü bir iki gün içerinde emekli olacaktır.Her ne kadar Alice Yapp'a işin peşini bırakmaması söylese de pek kaale alınmadığı aşikardır.

Ama her şeye rağmen Len Harper emekliliğin ilk günlerinde hala polismiş gibi davranarak apartmanı bolca ziyaret etmeye başlar. Bu işin ucunu bırakmayacaktır.
Apartmandaki 3 dairede yaşayan insanların gizemlilik derecesi ise akıl alır gibi değildir.Kısaca ondan da bahsedelim.
1 numarada yaşayan matematik öğretmeni Joe (David Bamber)  her ne kadar yalnız yaşadığını iddia etse de bütün gün evde dolanan ama etrafa evde kimse yokmuş pozisyonu veren bir kadınla yaşamaktadır. Liz Fletcher (Denise Gough) hayalet misali bir kadındır.
2 numarada gazeteci baba Kieron(Steven Mackintosh) ve davranışları ile sizi korkutacak oğlu Adam (Alexander Arnold)  yaşamaktadır. Ayrıca evi arada sırada ziyaret eden Patricia'ı(Claudie Blakley) da unutmamak lazım. Aslında ortalama görünen bu aile emin olun oldukça sır taşıyor.

3 numarada Peggy(Victoria Hamilton) ve Elaine (Indira Varma)  çifti yaşamaktadır. Daha başlarda apartmanlarının önünde polis arabası görünce kaçan Peggy ve kontrol manyağı Elaine göründüğünün aksine çok sorunlu bir çifttir.
Eğer dedektif Len Herper bir şüpheli arıyorsa bu apartman ona istediğini fazlasıyla verecektir.

Dizi hakkında yorumuma gelirsek ilk bölümde ağır işleyen bir konu ve kasvetli bir hava vardı. Ama diğer üç bölümde tempo fazla yükseldi. Geçmişteki sırlar açığa çıkmaya başladı ve gözümüz bir sürü şüpheli gördü.
Doğal olarak sıkıntımız bayağı hafifledi. 
Özellikle Melissa'nın geçmişi dizinin en sevdiğim anlarıydı ve genelde Melissa'nın geçmişine eşlik eden müzik benden tam puan aldı.Favori oyuncum hamile haliyle öldürüldüğü bile kesin olmayan bir kadının katilini bulmak için dedektif Harper'e destek veren Vidya oldu. Tabi emekli olmasına rağmen işin ucunu bırakma Harper'i de es geçmeyelim.

Gelelim sonuna bence senaristler sürpriz olsun demişler ama fazla abartmışlar sanki.Özellikle bir iki nokta havada kaldı.(Spoi misal Melissa ve Liz yılbaşı gecesinde karşılaştıklarında ne oldu?) 
Dizinin yönetmenliğini Coky Giedroyc senaryosunu Tony Basgallop üstlenmiş.
Özetle şüphelerinizin  dal dala atlayacağı,kasvetli bir apartmandaki,psikopat komşularla, yer yer kurbanla tuttuğunu koparan bir dedektif eşliğinde gezintiye çıkmak isteyenlere önerim.

2 yorum:

  1. Pek sevimli değil gibi konu. Ama eminim BBC çok güzel işlemiştir. Hiç memnuniyetsiz kaldığım bir program olmadı. Belgesel, film, dizi.

    Kültürlü anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz katil kim tarzı bir yapım olmuş.Evet bende BBC kanalına bayılıyorum :)

      Sil