10 Ekim 2013 Perşembe

PERCEPTION 2. SEZON 10. BÖLÜM

Yaz dizilerinden biri Perception bu bölümüyle yaz finaline girmiş bulunmakta. 9. bölümde işlenen konunu devamı olan bu bölüm karakterlerimizin Kate'i kurtarma çabasını anlatıyor. 9. bölümü kısaca özetlersek, sıradan bir dava gibi görünen olay Silahlı Hizmetler Komitesi'nin başkanının oğlunun işlediği tecavüzü ispatlanmasına geçiş yapıyor. Tabi bu kadar mevkili olan birine dokunamayan Moretti hıncını adamı tehdit etmekte alıyor. Tabi adamda babasını kullanarak Kate'i işinden ediyor. Kate ise takıntılı bir şekilde adamı takip edip yeni bir tecavüze yeltendiği sırada adamın evine dalıyor. Ve sonuç adamın ölümü oluyor.


Tek sorun Kate'nin yardım ettiğine inandığı kızın ortalıktan yok olması.Kate ilk iş olarak birini öldürdüğü için terapiye başlıyor. 

Ve ABD savcısı yardımcısı Moretti'nin durumunu incelemek için gönderilir. Ve Kate'nin kurtardığını düşündüğü kız ortaya çıkıp Moretti'nin yerle bir olmasına sebep olacak bir ifade verir.
Bunun üzerine Donnie mahkemede Kate'i savunabilmek adına ABD savcı yardımcılığından istifa eder. Ve Daniel ile Donnie bu çıkmazdan Kate'i kurtar adına ellerinden gelen her şeyi yaparlar.

Daniel ise Miranda ile ayrılmasına sebep olayı sonunda itiraf eder. Aslında Miranda'nın sandığını aksine asil bir amaç için ayrılmamıştır ondan. Daniel başka bir kıza aşık olduğu için ayrılmıştır ondan. Ama asıl bomba bu kızın Daniel'in daimi halüsinasyonu Natalie olması.Bunun üzerine  Miranda beni bile şok edecek bir istekte bulunuyor. Natalie ile konuşmak...

Pierce bunlarla uğraşırken Kate'nin gördüklerini anlamlandırmaya da çalışıyor. Bunun için yeni fikri uzaysal ve geçici karmaşa yüzünden Moretti'nin bazı şeyleri yanlış anlamlandırması.

Moretti ilk başta bu fikre şiddetle karşı çıksa da içine düşen bir şüphe eğer bu doğruysa masum birini öldürdüm vicdanı yaşamasına neden olur.
Her şeye rağmen Kate'nin vurduğu adamın gerçek yüzüne mahkemeye sermek için araştırmalar başlayan Daniel ve Donnie savaş sırasında omurilik felci geçirip ruhsal travmadan dolayı konuşamayan eski bir askerin yanına giderler. Pierce askeri görünce konuşamamasının   nedeninin Broca Afazisi olduğunu ama konuşamasa bile beynin farklı bölgelerini etkilediği için şarkı söyleyebileceğini söyler. Ve gerçekten de şarkı söyleyerek iletişim kurulur. Bu durumda ikiliyi yeni bir ipucuna yönlendirir.

Ve  biz de Moretti'nin adını temizleyip temizleyemediklerini izlemeye koyuluruz.
Sezon finali olarak işlenen suç konusu biraz basit kalmıştı. Pek çok izleyicinin az buçuk olayı çaktıklarını düşünüyorum.Ama şöyle bir durum var ki sezon finalinde karakterlerin iç dünyaları ile ilgili sağlam mevzulara değindikleri mühim bir gerçek.
İlk olarak Kate hem işini kaybetti hem de hapishaneye girme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Üstelik inandığı bir amaç uğruna masum bir insanı öldürmüş olma durumuyla da karşı karşıya kaldı.Üstelik en önemlisi hayatının sadece işinden ibaret olduğunu anladı.Donnie ise sezon boyunca antipatik karakterinden sıyrılıp sevilen bir karaktere dönüştü. Kate için gözümüzde büyümemesi imkansız olan fedakarlıklar yaptı. Onun gibi biz de umuyoruz ki bu durumu batırmaz.
Daniel ise ilk aşkı ile gerçek bir iletişim kurdu ve onunla dosdoğru bir konuşma yaptı.Ve bence Pierce'nin gösterebileceği en büyük gelişmelerden biriydi.
Özetle işlenen suçun kolay görülebilirliğinin zayıflığı kapatan karakterlerin hayatını şekillendiren olaylar neticesiyle beğendiğim bir sezon finaliydi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder