15 Ocak 2014 Çarşamba

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 10. BÖLÜM

Geldik yine uzun bir ara verilen dizimin aradan önceli son bölümünü yorumlamaya.
Spoiler...
Wes Damon'u hücreye terk etmiş Elena'yı ise Elena'nın babasının muayenesine götürmüş.
Damon  hücreden yine kaçmayı başarır.
Stefan'ın yanına gider. Ve Katherina'nın malum imaları ile baş başa kalır.Ama alır Stefan'ı yanına Aaron'u bulmaya gider.Malum Wes'e karşı tek kozu odur.

Nadia ise annesi Katherina'yı kurtarma peşindedir. Bunun için ruhunu bir başka bedene koymayı teklif eder. Ama Stefan ile arası düzelen Katherina bedenini değiştirmek istemez.
Aaron'un kaçırıldığını haber alan Wes Elena'yı takas etmek yerine Enzo'yu Damon'u öldürmesi için gönderir.Ona kalbini durduracak bir zehir enjekte ettiği için Enzo'nun panzehir için dönmesi garantilenmiştir.
Enzo Damon ile karşı karşıya gelir. Aaron ise Stefan'ı aile dosyalarını vermeye götürür.
Enzo Damon'u öldürmeye çalışırken zehir etkisiyle kurur. Aaron ise Stefan'ı öldürmeye çalışır ama yemezler. Stefan tam onu öldürecekken Damon'un marifetini anlatınca Aaron'a merhamet gösterilir. Ve Aaron'da ona dosyaları uzatır.
Elena ise hem babasının vampir geçmişiyle yüzleşmekte hem de Wes ile mücadele etmekte çünkü Wes Jesse'ye yaptığını Elena'ya yapmak üzere.

Ve tahmin edildiği gibi Elena Stefan tarafından kurtulur.
Damon Enzo'ya panzehrii enjekte eder ve hayata döndürür. Ama Enzo onu her koşulda canavar yapar.
Elena baabsını vampir işkenceleri konusunda haklı çıkarmaya çalışırken Damon olaya dahil olur ve "sen beni de hep haklı çıkarıyorsun" der. Bir bakarız tartışma almış başını gitmiş ve Damon seni geçmişimden uzak tutmak istiyorum Elena ayağı çekmiş. Ne oldu yahu ayrıldı mı bunlar?
Stefan ise Katherina'ya seni affetmedim ayağı çekince Katherina soluğu Nadia'yı aramakta alır ve ne yazık ki bu esnada kalp krizi geçirir.

Katherina ölmesin keza ben kendisi Elena'dan daha çok seviyorum. Hatta Elena'yı biraz kenara iteleyip Katherina'yı odak haline getirebilirler. Onun dışında her ne kadar Elena'yı sevmesem de Damon'un son tavırları hoşuma gitmedi. Resmen o kadar seçimden sonra Elena ile arasına geçmişi yüzünden mesafe koydu.Ki madem böyle düşünecektin Stefan'ı üzmeyeydiniz.Bir de Katherina'nıj affedileceğine ilişkin kuruduğu hayalin fos çıkacağı belliydi. Ve son olarak Aaron  karakterini çok sevdim lütfen hemen ölmesin ya da diziden şutlanmasın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder