4 Şubat 2014 Salı

TEEN WOLF 3. SEZON 17. BÖLÜM

Bölüm anlatımını elimden geldiğince kısa tutacağım. Zati Stiles ile ilgili üretecek teorilerime yer ve vakit ayırmak istedim. (Teori dedik lakin ahım şahım şeyler beklemeyin.)
Spoiler...
Chris maskelilerle ilgili geçmişi anlatmaya başlar.Daha 18 yaşındayken bir silah satışı sırasında rastlamış onlara. Garip bir türü öldürmüşler. Şimdi o öldürülen adamın yanında çalışan adama ulaşıp bilgi almaya çalışacaklar.

Stiles ise yaşadıklarını Scott'a anlatır ama ne anahtar anahtarlığındadır ne tahtadaki yazılır tahtadadır. 
Kafayı yemek üzere olan Stiles Melissa'ya rahatsızlığını anlatır. O da bir sakinleştirici verip uyutur. 

Ve Stiles'in belirtilerini 2004 yılında ölen annesi ile karşılaştırır. Aynı belirtilere rastlamak hiç hoş bir durum oluşturmaz.

Chris,Allison,Isaac bilgi almak için hileyle hurdayla Japon adamın yanına varırlar. Isaac'ın rolü süper lakin. 

Adam maskelilerin oni olduğunu söyler. oniler doğaüstü varlıklar tarayıp karanlık tarafıdan hapsolmuş olanları yok eden varlıklarmış. Karanlık Kitsuneyi ararlarmış. Adam net ve öz bırakın oniler karanlık kitsuneyi yok etsin der.Kızın bile olsa... 
Bu arada ikizler ve Derek Scott'u korumak için çabalarlar, Scott ise Kira'yı korumak için.

 Melissa hatta Scott'un babası evdeyken oniler evi basar. Derek ve ikizler yardımıyla evden atılırlar. Annemizde Deaton'un koruması çalıştırır. Ama oniler bir müddet sonra o korumayı yıkarlar. Ama Allison'dan kötü ruh aradıklarını öğrenen Scott Onilerin kendisini ve Kira'yı işaretlemesine izin verir. Ve kurtulurlar. Gıcık olduğum baba ise oniler tarafından yaralanır. Ama hastaneye yetiştirilir.

Ve Stiles hastanede uyanır koridorlarda gezinir onilere rastlar.Ve onilerden biri Stiles'i işaretleme çalışır lakin bizim "normal" Stiles bir darbeyle oniyi yok eder. Geriye bir ateş böceği kalır. Diğer iki onide ona saldırır. Sonra Scott görünür. Stiles " iyim" der yerde ateş böceklerini görürüz bölüm sona erer.

Senaristler tamamıyla bizi çıldırtmak için hazırladığı bir bölüm olmuş. Ayrıca bu bölümle senaristler bence bir yol ayrımına girmişler. Eğer Stiles mevzusunu kafamıza yatacak şekilde soru işaretlerini silerek bitirilirse dizinin şahaneliği kat be kat artar. Ama tutup da saçma sapan yollara girerlerse (artık bu dizide saçma sapan neyi kapsıyor ben de bilmiyorum ama anladınız siz biz izleyicileri enayi yerine koyan bazı yapımlara benzemezse) kötü olur.
Gelelim Stiles mevzusuna bu tür dizilerde kasabadaki her gencin bir doğaüstü gücü olur lakin sevdiğimiz bir karakter her daim insan kalır. Ne fırtınalar kopsa da onlar sanki bu kadar yaratığın içinde bizi temsil etmek için insan olarak kalmayı başarır. Dizinin bu karakteri Stiles gibi görünürken Stile kurtların,avcıların,ölüm meleğinin,kitsunanın hiçbir halt yapamadığı onileri bir el darbesiyle yok etti. Şimdi önceleri bu durumun nemetondan kaynaklandığını düşünüyordum ama bu bölümde annesiyle aynı semptomları taşıdığının gösterilmesi olayın genetiğine bağlanacağını gösterdi. Ayrıca Stilesin karanlık kitsune olduğunu sanmıyorum. Sebepleri ise oniler önceki kitsuneyi öldürebildiler ayrıca kitsuneler gençken dışarı aura yayıyorlarmış. Derek Kira'nınkini far etti mesela eğer Stiles kitsune olsaydı Derek uzun zaman önce fark ederdi.
Hani 14. bölüm sonunda nemetondan ateş böceklerini fırlamasına sebep olan biri vardı. Bence bu mevzu onunla bağlantılı. Eğer o duruma Stiles sebep olduysa belki de bu sayede onları öldürebiliyor. Peki buna nasıl sebep oldu dersek annesinde gelen ve nemeton,adak mevzusuyla farklı boyut kazanan bir şeyler olabilir.
Yani Stiles'in durumu uzun vadeli mühim durumlardan.
Sizin de teorileriniz varsa merakla bekliyorum :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder