28 Ekim 2014 Salı

THE CONTRACT-KONTRAT (2006)

Frank Carden'ın(Morgan Freeman) kendisi de dahil 5 kişilik bir ekiple bir toplantı yapıyor ve detaylı şekilde planlamış bir operasyonda bahsediyor.
Ekibe yeni katılan Davis(Corey Johnson) muhalefet olma derdindeyken diğerleri Turner(Jonathan Hyde),Royko(Anthony Warren),Johnson(Thomas Lockyer) hallerinden oldukça memnunlardır. Bu ekip planın ilk aşaması olarak bir adamı arabanın altına iterler bile.

Öte yandan beden eğitimi öğretmeni olan Ray Keene(John Cusack),yakın zamanda kaybettiği annesinin acısını yaşayan oğlu Chris(Jamie Anderson) ile ormana kamp yapmaya gider.
Gelişen olaylar ormanda Carden  ve Keene ailesini karşı karşıya getirir.
FBI,Eyalet Polisi,Carden'ın ekibi koskoca ormanda bu üçlünün peşine düşer. Bu kovalamacadan  Keene ailesi sağ salim çıkabilecek mi,Carden ve ekibi operasyonu tamamlayabilecek mi merak konusu.

Gelelim yorumuma şöyle ufak bir araştırma yapınca genelde filmin beğenilmediğini fark ettim. Aslında ben ortalama bulduğum için şaşırdım bu eleştirilere ama ardından anladım ki Morgan Freeman ve John Cusack ikilisi yüzünden büyük bir beklentiye girilip ortalama bir filmle karşılaşanların hayal kırıklığını özetliyordu yorumlar. Malum kadroya aldanıp beş kuruş etmeyen filmlerle hepimiz karşılaşmışızdır bu film bence onlardan bir kaç gömlek üstün. Ama şu var ki senaryoda biraz oynamayla çok daha şahane bir şey ortaya çıkabilirdi. Ormandaki arayış yerine baştaki operasyonu derinleştirip daha zekice şeyler ekleyip Keene'i başka bir role büründürselerdi eminim ortaya daha güzel bir şey çıkardı. IMDb ise 5.7 ile bu puanı  ile oyuncular hatırına puanladırma yapmış izlenimi vermiş. Benden 6.5 alırdı hatta efektleri (misal berbat olan yağmur efekti gibi) biraz daha iyi olsaydı 7 olurdu.
Özetle bu kadroyla daha iyi bir film çıkmasını beklerken elindeki ile yetinmek isteyenlerin fazla bir beklenti içine girmeden izleyip memnun bile kalabilecekleri film.Anahtar kelime aşırı beklentiden kaçınmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder