19 Ekim 2014 Pazar

THE ORIGINALS 1. SEZON 21. BÖLÜM

SPOİLER...
Klaus kurtlara güç verecek yüzük için siyah kiyanit taşını Oliver ve Jackson'un getirmesini sağlar. Ne yazık ki Marcel onları durdurur. Marcel ikiliyi kaçırıp Klaus'un planını öğrenmeye çalışır. 
Rahattır çünkü Davina'a görünmezlik büyüsü yaptırmıştır. Davina ise huzursuzdur Josh'u şehirden gitmeye ikna eder. 
Tabi ki Klaus bütün olayı çözüp Josh'u şehirden ayrılmadan yakalayıp,ısırıp Davina'a şantaj yapar. Davina mecbur Marcel'in yerini söyler ama Klaus Josh'a kanını vermez malum Davina'a tekrar ihtiyacı olabilir. 

Tabi ki bu durum hayalet  Mikael'ın Davina'ı daha çok sıkıştırmasına yol açar.
Klaus yüzük büyüsünü yapması karşılığında Genevieve'e annesinin büyü kitabının vaad eder.
Frencesca ise insanların sözcüsü olduğu için Cami'den anahtarı ister hatta biraz tehditkar davranır.

Cami ise şifreyi çözer şifre Cami'i bir eve ulaştırır. İlk başta sıradan görünün bu evin gizli bir odası olması bizleri şaşırtmadı tabi.
Jackson ise Oliver'i kurtarmak adına Marcel'e boyun eğiyor. Klaus'un Davina'dan yerlerini öğrence Elijah ile rıhtıma gelmesi kaçınılmaz oluyor. Rıhtımda sadece Jackson vardır ve ne yazık ki rıhtım  patlayıcılarla donatılmıştır. Üstelik bataklıktaki patlayıcılarla. Ayrıca taşlar da gitmiştir. Bir ara Klaus Hayley konusunda rakipleri olduğu için Jackson'u boş vermeyi ima eder ama patlayıcılar patlamak üzereyken Elijah onu kurtarır.
Klaus dolunay gecesi olduğu için büyünün yapılmasını sağlamak için Frencesca ile işbirliğine girişir. Ve anlaşma koşulu olarak ona her şeyi anlatır.Frencesca ise ona bir avuç taş sağlar. 
Hayley ise Elijah'a Jackson ile nişanlı olduğunu anlatır. Elijah hala asil vesselam.
Genevieve ise büyü için dolunayda kurtadama dönüşmeyen bir kurdun kanına ihtiyaç duyar bunun için hamile olduğundan dolayı Hayley'i önerir ama Klaus bunu kabul etmeyip kendi kanını verir.
Marcel ise bölgedeki tüm vampirleri toplayıp Klaus'a saldırıya geçer. 
Bu saldırıyı engellemek için Klaus ile Elijah,Hayley'i Genevieve ve Frencesca ile bırakıp savaşa giderler.
Klaus Marcel'in peşine düşer,Elijah geri kalanla ilgilenmeye başlar.
 Klaus Marcel'i yakalayıp ısırır. Genevieve ise büyüyü tamamlar ama pazarlık başkadır. Meğersem Frencesca ve kardeşleri kurtadammış sadece birini öldürmedikleri için genleri aktif olmamış. 
Genevieve ile anlamışlar ve cadı onlara taşları verdi onlarsa cadıların Hayley'i almasına ses çıkarmadı. 
Bu arada Genevieve'nin yediği tek nane bu değil büyüyü yaparken Klaus'un kanını kullanmasının sebebi dolunayda kurda dönüşmeyen kurtların çekmediği bütün acıları Klaus'un çekmesini sağlamakmış. Bu hatunun sonu son olmayacak söyleyeyim.
Frencesca ve kardeşleri birer birer kurda dönüştükçe Klaus harap bitap düşüyor tabi bu arada Marcel ise kaçıyor. 
Kurda dönüşen Correa kardeşler Elijah dahil olmak üzere bütün vampirleri ısırıyorlar. Marcek dönüp de halkını böyle bulunca ne hale geliyor bir düşünün.
Bütün bunlar olurken Cami Correa'ların kurt olduğunu öğreniyor öğrenmesine de haber verdiğinde çok geç oluyor.
Frencesca ile Oliver'ın pazarlık yaptığını da öğreniyoruz bu arada malum taş karşılığında patlamanın gerçekleşmesi.Ayrıca sürülerin birliği...
Ve son sahne Hayley'in doğumun başlayışı ve cadıların Hayley'e çocuğunu kurban edeceklerini söyleyişi...
Finale bir kala düğümlerin çözüldüğü,pazarlıkların ortaya çıktığı,kimin kimin tarafında olduğunu anladığımız bir bölüm oldu.Genevieve'nin ihaneti garantiydi ama büyüyü Klaus'un kanı ile yapması okkalı bir intikamdı. Frencesca ise sağlam bir şok oldu. Hatunda bir şeyler vardı kesin ama bu kadarı pes yani. En kötüsü de ava giderken avlanan Marcel'in başına gelenlerdi. Şimdi hem kendisinin hem vampirlerinin Klaus'un kanına ihtiyacı var gene muhtaçsın işte adam. 
Bakalım finalde kimlerin kalemi kırılacak???



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder