9 Kasım 2014 Pazar

DEAD SNOW (2009)

Bir grup tıp öğrencisi dağ evine tatil yapmak için toplanırlar. Ev sahibi Sara(Ane Dahl Torp) meydanda yokken vekaleti Sara'nın sevgilisi Vegard(Lasse Valdal) üstlenir.
Dağ evine toplanan diğer altı kişiyi kısaca tanıtalım.İlki tıp öğrencisi olmasına rağmen kandan korkan Martin (Vegar Hoel),Martin'in sevgilisi Hanna (Charlotte Frogner),Hanna'nın kuzeni Chris (Jenny Skavlan),film manyağı Erlend (Jeppe Beck Laursen),sarışın kızımız Liv (Evy Kasseth Røsten) ve esprili karakterimiz Roy (Stig Frode Henriksen).



Grup daha yenin yeni ortama ısınırken dağ evini yaşlı bir adam ziyaret eder ve onlara yerel kasabanın geçmişini anlatır. 2. Dünya Savaş sırasında Nazilerin kasaba halkına yaptığını zulmü anlatıp,burada şeytan var imasıyla söylevini  bitirir. 
Tahmin ettiğiniz gibi bizim grup bu konuşmayı tiye alır. Ama hepimiz biliyoruz ki filmin dönmesi adamın anlattıklarında gerçeklik payı olmasına bağlıdır. Öyle de olur. 
Bizim grup Nazi zombilerle karşı karşıya kalacaktır.


Gelelim yorumuma film  bir korku filmi düşünüldüğü yeterince korkutmadığı gibi korku komedi türü düşünüldüğünde yeterince güldürmedi.(Anlayacağınız üzere biraz gülebildiğim yerler oldu yalnız filmin amacına hizmet etti mi etmedi mi orası muamma)
(Bakınız komik bir sahne.)
IMDb tarafından 6.4 gibi çok iyi olarak nitelendirilebilecek bir puan alan Norveç filmi bende 5.8 alabilirdi ancak. Korku filmleri söz konusu olduğunda genelde IMDb tarafından 6'dan fazla puan alınmasının çok sık rastlanan bir durum olduğunu sanmıyorum. Bence bu puanın sebebi Nazi zombilerle harmanlanan bir korku filmi olması. Onun dışında emin olun sizi iğrendirebilecek bağırsak sahneleri mevcut bilginize.
Bir de bu filmle bilmediğim yeni bir şey öğrendim eğer çığ altında kalırsanız yönünüzü bulmak için tükürmeniz gerektiğini ve tükrüğün tersi yönünde çıkış yapmak için çalışmanız gerektiğini.(Allah korusun ama lazım olur falan)
Son olarak filmin bu yıl bir de 2. si çıkmış ve IMDb puanı 7.3,bak iyice merak ettim şimdi. Yakın zamanda izlerim umarım.
Spoiler..
Yahu o öğrenciler zombileri öldürürken nasıl psikopata bağladılar yahu düşmanım olsunlar istemem  o derece. Kandan korkan Martin resmen kan içinde yüzdü bana mısın demedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder