6 Aralık 2014 Cumartesi

THE ORIGINALS 2. SEZON 2. BÖLÜM

Spoiler...
Flashback sahneleri ile bizi Kol,Elijah,Klaus ve küçük Marcel ile buluşturan bu bölümde herkesi bir şeyleri açığa çıkartmaya çalışırken gördük.
İlkin Elijah'ı ele alalım. Marcel ile konuşup,Davina'dan hançerin yerini bulmasını rica etmesini söyler.
Marcel Davina ile konuşur. Elijah bu konuşmaya ortadan dalar ve Davina'ın hançere sahip olduğunu anlar.

Esther ise Davina'ın sırrını öğrenmek için Kaleb görünümdeki Kol'u kullanır. İlk başta Davina'ı ekerek  çatı katında bir şeyler sakladığını anlayan Kol sonra onu yemeğe çıkarır.(Kaleb cadı olduğunu söyler Davina'a, bağları sağlam kuruyor anlayacağınız.) Bu yemekte Finn ve Esther kurtadamların çifte saldırmasını sağlar.
Davina ise beklenildiği gibi gizli silahını meydana çıkarır. Mikael bilezik sayesinde Davina'a bağlı olduğu için onun kontrolünde kurtadamları öldürür.Bu kargaşada Davina kıymetli bileziği düşürür bu da yetmezmiş gibi Elijah ve Marcel olaya dahil olur. Kol ise bütün olayları şaşkınlıkla inceler.Elijah Davina'ı Mikael'in elinden kurtarır.Elijah ve Mikael kozlarını paylaşırken Davina bileziği ele geçirir ve Mikael'e tıpış  tıpış cadı katına çıkarır.
 Kol ise bu olayların ardından annesine gerçeği anlatmak yerine baygındım,silahı görmedim ayağını yatar. Bak sen uyanığa....
Klaus ne yapıyor derseniz önce Hayley'i alıyor yanına.
Hayley'in sürüsünü ziyarete gidip sürünün elemanlarını kendi tarafına çekmesi Hayley'i sürüsüyle baş başa bırakıyor.
Ardından Cassie'in yanın gidiyor. Cassie ile papatya çayı içerek sohbet ediyor ve kızın annesinin rehberliğinde değil de annesi olduğuna kanaat getiriyor.
Klaus ve Elijah bir araya gelince kendilerini öldürmek için can atan ebeveynlerinin hayatta olduğu bilgisiyle sarsılıyorlar.
Bu arada geçmişte Elijah'ın Klaus için bir fedakarlık daha yaptığını öğreniyoruz.(Adam hep fedakar ya,dizinin adını fedakar köken olarak mı değiştirsek ne yapsak?)
Klaus iyilik yolunu bulsun diye samimi olduğu Marcel ile ilişkiyi kesmiş. Hatta Marcel bu bölümde bayağı bir başına kaktı,bilmediğin şeyler var be Marcel...
Bu bölüm kardeşlerin düşmanlarını ortaya çıkarmakta fazlasıyla başarılı oldukları bir bölüm oldu.Asıl savaş şimdi başlayacak,acayip heyecanlandım üstelik 8. bölümde yayınlanmış. Bir yetişebilsem bölümlere daha mutlu mesut olacağım. Öncelikle bu bölümde Elijah-Marcel ilişkisinin fazlasıyla sağlam zeminler üzerine kurulduğunu gördük,gelecekte kurulması muhtemelen ittifak ikili için güzel bir gelişme olabilir. Kol ise annesinin tarafında yer almıyor sanki,ama sürekli kendini hançerleyen kardeşi ile can ciğer olur mu sanmam. Kaypaklık yapacak muhtemelen. Hayley vampirlik dürtüleri konusunda kendini kontrol edemiyor belki ama sürü kraliçeliği yapmakta başarılı. Bakalım ilerleyen bölümler neler getirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder