12 Ocak 2015 Pazartesi

BROOKLYN'S FINEST -BROOKLYN'İN AZİZLERİ (2009)

Birbirinden farklı hayatlara,amaçlara sahip 3 polisin hikayesini izlediğimiz bir film. 
İlk polis Eddie (Richard Gere), kendisi emekliliğine sayılı gün kalmış biri,meslekten elini eteğini çekmiş,emekli olsam da kurtulsam modunda, kendi bölgesi dışında adam öldürseler dahi durdurmayacak bir karakter.
İkinci polis Sal (Ethan Hawke) kendisi bazı polislerin düştüğü yanlışa düşmüştür ve suçlulardan alabildiği kadar parayı cebine indirmektedir. Bana kalırsa ortalama bir kirli polis sadece kötü tarafla işbirliği yapmadan çalabildiği kadar para çalıyor. Aslıda Sal'ın yaptığı doğru demiyorum ama adam baya bir zor durumda kalmış emin olabilirsiniz.
Üçüncü polis ise mafyanın içinde uzun yıllardır köstebeklik yapmaktadır.Tango (Don Cheadle) artık bulunduğu yaşamdan illallah etmiştir ve tek arzusu masa başı iş yapmak istemektedir. Bu arzusuna kavuşabilmesi için kurum onu oldukça zor bir seçim yapmaya zorlayacaktır.
Gelelim yorumuma bu filmi ne yazık ki beğenmedim. Hatta resmen sıkılarak izledim, üstelik filmin 2 saatten fazla olduğunu düşünürsek varın siz düşünün halimi ,dakikalar geçmek bilmedi. Film ha düzeldi ha düzelecek diye resmen sonuna kadar izledim ama benim için hüsrandı. Bunun sebebi olarak hikayenin beni içine çekmemesi,özellikle diyalogların fazlasıyla kopuk olmasını gösterebilirim.Oyunculuklara lafım yok ama olmamış bir şeyler. Bence bu filmi 3 farklı film yapıp karakterlerin hikayelerini derinleştirseler ortaya daha güzel bir şey çıkardı. Eddie'nin mesleki hayatına bu kadar ilgisiz olmasının sebebini öğrensek,Sal'ın yaptığı kötü şeyler yüzünden çektiği vicdan azabıyla daha fazla baş başa kalsak,Tango'nun köstebeklik yaşamı enine boyuna seyretsek daha bir güzel olurdu,tabi ki buradaki diyaloglarda daha güzel yazılmalı. Ama bunun yerine 2 küsur saatli sıkıcı bir film izledik. IMDb tarafından nasıl 6.7 puan almış anlamadım orası ayrı bir konu. Özetle benim beğenmediğim,sıkıcı bir film oldu ama kadrosu,oyunculuklar gayet iyi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder