8 Ocak 2015 Perşembe

THE VAMPIRE DIARIES 6. SEZON 2. BÖLÜM

Spoiler...
Geçen bölümde beni acayip meraklandıran Bonnie ve Damon ikilisi ile açıyoruz bölümü. Dört ay önceye dönüyor ve karanlık tarafından yutulmayı bekleyen ikilinin gözlerini Mystic Falls'ta açmasıyla devam ediyoruz. Bu arada kasabada yakılan ,yıkılan yerlerin sapasağlam olduğunu görüyoruz.
Ayrıca etrafta ikiliden başka insan olmadığı da gözümüzden kaçmıyor.
Geçen bölümde Elena tarafından ısırılan Sarah ise kalacak yerini bulmuş. Jeremy'in yanı... Matt için çıldırma sebepleri resmen.
Elena Damon'u sevdiğini unutturma konusunda bir hayli kararlı,hatta etrafındaki herkesten hiçbir şey olmamış ayağına yatmalarına dair sözler alıyor.
Caroline ise Damon ve Bonnie için hiç kimsenin bir şey yapmadığını öğrenip çıldırıyor ve Alaric ona bir kişinin bir şey yaptığından bahsediyor. 
O kişide Enzo... Bende diyorum bu adamcağız nerede? Caroline Enzo'u buluyor. Enzo bir cadıdan bir ipucu almış. Ama o bu ipucu yerine Caroline'e yer bulma büyüsü sayesinde yerine bulduğu Stefan'ın yanına götürür.
Alaric Elena'ın sevgisini unutturmak için şöyle bir yol izler. Damon'a aşık olduğu ilk anı bulup değiştirecek ve doğal olarak her şeyde domino taşı etkisi yaratacak. Bu Alaric akıllı adam vesselam. Adamı kaç bölüm bizden mahrum ettiler ya! 
Neyse Elena başlar o anı düşünmeye. Teker teker anılar dökülür ortaya. Alaric teker teker anıları değiştirir. Ama hiçbiri Elena'nın duygularında bir değişikli yaratmaz. 
Alaric Caroline'ı arar ve ona sorar. Caroline cevaplar cevaplamasına ama cevabı kazara duyan Stefan'ın hali harap. 

Elena hala Stefan ile birlikteyken aşık olmuş Damon'a. Alaric tekrar alır karşısına Elena'a sorar sorusunu. Bu arada bölümün en zevkli anları o an hangi an acaba diye düşünmekti sanırım. Ben 2. sezon finalinde Damon neredeyse ölürken ki an diye düşünürken doğru cevap 3. sezon başında Damon'un meşhur kolyeyi tekrar Elena'a verişi çıkar. 
Alaric anıyı değiştirir ve Damon Elena için biter. 
Damon ve Bonnie ise  10 Mayıs 1994 tarihinde sıkışıp kalmışlardır ve en kötüsü de tekrar tekrar güneş tutulmalı bir günü yaşıyor olmalarıdır.(Aynı güne sıkışıp kalma konusu işlemeyen fantastik dizi kaldı mı?)

Belki de en kötüsü birbirlerinden hiç hoşlanmamalarıdır. Yok yok en kötüsü Bonnie'in hala büyü yapamıyor oluşudur. Açıkçası ben de kararsız kaldım.
Bonnie o günün gazetesinin bulmacasını aylarca doldurmaya çalışır ama  soldan sağa 27'yi bulamaz.Yemekte bulmacanın cevabının ikili dışında biri tarafından doldurulduğunu anlayana kadar.
Vay vay vay demek cehennem olarak nitelendirdikleri yerde biri daha var.Hem de bulmacalar konusunda yetenekli...
Jeremy ise Bonnie'i arayıp sesli mesaj bırakmaktadır. Keremy bazen saçma sapan davransa dabu konuda hak veriyorum. İnsan sevgilisine öleceğini telefonda söylememeli...
Bir de kasabanın kurucu ailelerinden olup vampir avlamayı hobi haline getiren yeni bir karakterimiz hadi hayırlısı.
Caroline ve Enzo ile yemek Stefan'ın Enzo'nun boynunu kırması ile biter. Stefan'ın Caroline'ın bıraktığı sesli mesajları dinlemediğini Caroline'ın anlaması bayağı okkalı bir tokat olur.
Arabaya atar kendini başlar ağlamaya.Enzo gelip Stefan'a bir ton laf sayar.
Haa unutmadan Ivy'den boynunu kırar. Olan gene en masum insana oldu resmen.

Gelelim yorumuma 2 bölümdür merakım Bonnie-Damon ikilisi üzerine diğerleri genelde vız geliyor tırıs gidiyor. Çok mu acımasız oldum ne? Jeremy'in Bonnie'nin telefon faturasını ödeyip onun sesini duyması,ardından onu azarlaması fazlasıyla dokunaklı mesela buna vız geliyor diyemem. Ya da Stefan'ın Caroline'ın Alaric ile konuşurken kazara duyduğu cümleler üzerine çektiği acı,Caroline'ın Stafan'ın mesajlarını dahi dinlemediğini anladığında ki hali....Tamam merakım Damon ve Bonnie üzerineyse hisselerim Stafan,Jeremy ve Caroline üzerine.
Ayrıca  Elena aşkını unuttu unutmasına hatta Alaric geri hatırlatabilirmiş her şeyi tamam ama söylüyorum ki Damon dönüp Elena aşkını tekrar hatırlamazsa harbiden ağır eleştiri yazacağım şimdiden kendimi hazırladım.Emini senaristler benim ağır eleştirilerimden o kadar korktu ki muhtemelen senaryoyu değiştirecekler şimdi.
Özetle her şeyi boş verinde 10 Mayı 1994'te ikiliyle sıkışıp kalan kişi kim onu söyleyin?


1 yorum:

  1. Este año como cada año, nuestro tren parara en alguna estación, depende de cada uno de nosotros dejar ir a la tristezas, miedos, frustraciones, malos momentos, desamor. Agradece a cada uno de ellos.. su compañía y sus enseñanzas, aunque hayan sido dolorosas, déjalos ir, déjalos bajar de este tren. Deseo que en esta parada, a tu tren suban miles de bendiciones, sueños alcanzables, amor, abundancia, fuerza y determinación para seguir tu viaje.
    Hoy en mi vagón quedaran puestos desocupados y espero te sientes a mi lado para compartir junt@s este nuevo viaje. FELIZ NUEVO COMIENZO EN ESTE AÑO 2015!!!

    YanıtlaSil