30 Nisan 2015 Perşembe

THE VAMPIRE DIARIES 6. SEZON 9.BÖLÜM

Spoiler... 
Bonnie'i kurtarmak için gerekli olan yükseliticinin Jo'da olduğunu öğrenen Damon Alaric'i etki altına alıp,yükselticiyi almasını sağlar. Malum Alaric 94 evreninden Kai'in kaçıp Jo'u öldürmesini riske atmak istemez ama Damon'un her zamanki bencilliği. 

Yükselticiyi alan Damon Elena ile Liv'in büyüsü sayesinde 94 evrenine tekrar döner. Liv 8 saat sonra onları çıkaracaktır. 
Ama tek sorun Bonnie'i Portland'dan kasabaya dönüş yolunda olması. Kai'in çağrı cihazı sayesinde iletişim kurup,onun 8 saate yetişeceğini öğrenince rahatlıyorlar. 
Tabi bu arada Elena Jo'dan yükselticinin çalındığını anlayıp küçük çaplı bir kıyamet koparıyor. 
Jo ise Alaric'in etki altındayken yükselticiyi çaldığını anlayıp Mystic Falls'a götürüyor malum etki siliniyor anılar ortaya çıkıyor.
Matt ve Sarah Stefan ile buluşmaya gidiyorlar. Güya yeni aile bireyi ile Stefan'ı tanıştıracaklar. Burada olaya Enzo maydanoz oluyor ve Stefan'ın bayağı bir sır sakladığı ortaya çıkıyor. 
Meğer Stefan başından beri Sarah'ın yaşadığını biliyormuş hatta Sarah'ı mükemmel bir aileye evlatlık veren ve yıllarca bu sırrı kendine saklayan Stefan'dan başkası değilmiş. Şimdi anlayacağınız kızımızı babasından da saklamış. Bencillikte Salvatore kardeşler sınır tanımayabiliyorlar. 
Söylemeyi mi unuttum ne bu Sarah o Sarah değil kızımızın geçmişini çalan bir kamp arkadaşı. Stefan gerçek Sarah'ı korumak adına her şeyi Monique'e unutturuyor ama bu sefer de her şeye maydanoz olmaya devam eden Enzo gerçeği öğrenmek için kızın boynunu kırma tehdidi savuruyor.
 Ve Stefan ses çıkarmayınca kızı öldürüyor. Bütün bunlar Matt'ın gözü önünde cereyan edince çocuk haklı olarak vampir-insan ayrımını fark ediyor ve Stefan'a trip atıyor.
Kai ise 94 evreninden çıkmayı başarmış,adam zeki işte ne yaparsın. 
Önce Liv'in yanında alıyor soluğu onun büyü gücünü emip,onu öldürmeye çalışıyor.Tyler sayesinde Liv kurtuluyor.
 Liv'in ilk işi ne olur ne olmaz ihtimaline karşın Damın ve Elena'ı bu tarafa getirmek oluyor Bonnie'siz...
 Tyler Liv'i alıp Mystic Falls sınırını geçiyor. Bu arada Kai ortaya çıkıp yükselticiyi parçalıyor hatta  alev alev yakıyor. Damon onu büyüsüz sınır şutlayınca o da soluğu Tyler'ın yanında alıyor.
Matt ise Bonnie'in dönemediğini öğrenen Jeremy'e öfkesini yönlendirecek bir hedef sunuyor. Enzo'u öldürmek...
Alaric Damon'un yaptıklarını hatırlayınca onu parçalara ayırmamak için kendini zor tutuyor. Damon ise en sonunda Bonnie her daim yanımızdaydı ama biz bize bir kere ihtiyacı olduğunda yanında olmadık konuşması yaptı Elena'a.Bu konuşma 94 evrenindeki Damon ve Elena'ı bulamayıp çaresizce etrafa bakan Bonnie ile birleşince gerçekten çok şey ifade etti.

Gelelim yorumuma öncelikle Stefan'ın sinir bozucu derecede bencil olduğunu düşünüyorum Sarah'ı kendine saklamış ve bu kabul ediyor ama gözünün önünde bir kızın ölüme seyirci kalması bu işi sinir bozucu dereceye getiriyor. Anladık kızı  korumak istiyorsun ama bu başkalarının rahat rahat ölebileceği anlamına mı geliyor. Damon'un Bonnie'i gerçekten kurtarmak istediğine inanıyorum Elena falan boş yani,sırf kızı hoş görüneyim amacı gütmüyor bence. Kai ise Tyler'e nasıl bir anlaşma önerecek bence ya Luke'i öldürme derdinde ya da direkt Jo ile ayini yapma ki iki durumda da Liv'in hayatı kurtulacağı için Tyler'i kandırabileceğini düşünüyor. Bakalım neler olacak bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder