9 Mayıs 2015 Cumartesi

EYVAH EYVAH 2(2011)

İlk film incelemesi için buraya.İlk filme  ilişkin spoiler içerir.
Hüseyin Badem(Ata Demirer) ilk filmde Çanakkale’den İstanbul’a babasını bulmak için gitmiş ve amacına ulaşmıştı. Babası Ali Rıza Şeker’i(Meray Ülgen) bulmuş hatta babasını,Ramiz’i(Bican Günalan)ve Firuzan’ı(Demet Akbağ)toplayıp Çanakkale’ye gitmek için yola çıkmıştı.
2. filmde Hüseyin’in amacı Müjgan’a( Özge Borak)açılmak ve onunla evlenmek. Bunun için Firuzan ablasından gene destek almaya çalışıyor.  

Firuzan olaya dahil oluyor ama Hüseyin’in daha Müjgan’a açılamamış olması işleri hiçte kolaylaştırmıyor. Üstelik Hüseyin’e nur topu gibi bir sorun daha doğuyor beldeye yeni gelen ve Müjgan’a bir hayli samimi davranan doktor Faruk(Murat Serezli). 
Hüseyin’in cinleri tepesine çıkıyor,Müjgan elden gitti gidecek korkusu sarıyor Hüseyin’i. 
Bu sorunu çözmek için müzisyen arkadaşları ile planlar yapıyor ve bu durum netleşince Hüseyin’e daha büyük bir sorun çıkıyor. 
Müjgan’ın hiç iyi izlenim bırakmadığı annesi Necla  ve babası Edremit(Tarık Ünlüoğlu)…
Firuzan ise güya Müjgan ile Hüseyin’in arasını yapacak ama hatun bazen ikiliyi bırakıp kendi aşkına odaklanıyor. Firuzan burada birine abayı yapmış,bu kişi de Hüseyin’in müzisyen arkadaşı İspanyol(Teoman Kumbaracıbaşı).
Bütün bu mevzuların arasında şaşırmayacağınız gibi Firuzan ve Hüseyin her zamanki gibi maceranın göbeğine düşüp oradan oraya koşturuyorlar.
Acaba Hüseyin muradına erip Müjgan’ı nikah masasına oturtabilecek mi?

Gelelim yorumuma ilk film yorumumu okuyanlar bilir ki ona bayağı bayılmıştım,film beklentilerimin kat kat üstünde çıkıştı ama bu film bence ilk filmi göre biraz zayıf kalmıştı. Tamam gene gülümsedim,oyunculukları gene beğendim ama filmdeki olaylar çok klişe göründü gözüme hayır belki ilk filmde klişeydi ama işleniş o klişeliği yok etmişti bu filmde ise her olay buram buram klişe kokuyordu.
Çoğumuzun bildiği ve katıldığı ikinci film,ikinci kitap kötü olur argümanını yüzde yüz yansıtmasa da ilk filme göre tat alamadığım ortalama bir devam filmiydi.


4 yorum:

  1. Çok gülmüştümm. seyretmeyenlere de denk gelince 4-5 kez izleme durumu oldu her seferinde sıkılmadan izlemiştim:))))

    YanıtlaSil
  2. merhaba tatlım bloğunu takibe aldım bende bloğuma beklerim.

    http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

    ata demirer çok sevdiğim bir komedyen çok doğla filmde de onu şekilde görüyorum çok komik:))

    YanıtlaSil